Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Jakie piękne pomidory. Glodna się zrobiłam. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zatrwian suworowa! możesz go Lucynko zasuszyć i będzie bukiecik na zimę.
Czy te rozwary są byliną? bo miałam niebieski ale go nie widzę :wink:
Biała ketmia z nasion od Ciebie przeżyła, ale nie sadzę jej na miejsce stałe bo jeszcze malutka. Ciekawa jestem czy zakwitnie na biało i kiedy? Siewki które dostawałam (większe) kwitną po 5 - 6 latach :uszy
Dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękny ten biały hibiskus ;:215
Te rozwary masz piękne.Takie kepy duże ;:333
Zimują ci dobrze??Ile one maja juz ???

Ech te cuuudne lilie ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko przytuptałam do Twego ogrodu po wakacyjnym wyjeździe, współczuję strat zwierzęco roślinnych ;:168 rozumiem Twą chęć ograniczenia jednorocznych kwiatów ,w tym roku mam mało jednorocznych kwiatów mam tylko bratki i aksamitki,ogród przetrwał dwa tygodnie bez doglądania.
Już zakwitły astry :shock: szkoda bo kojarzą mi się ze zbliżającą się jesienią niemniej uwielbiam ich kwiaty. Niestety u mnie nie rosną , próbowałam milion razy zawsze chorują i zasychają przed pełnym kwitnieniem
Cudne kwiaty zebrałaś na swojej działce, masz naprawdę kolorowo mimo strat ;:138
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko miło, że i słońcem, i deszczem mogłaś się cieszyć. ;:215 U mnie takie upały, że wychodzę koło dziewiętnastej i to głównie podlewać. ;:174 Kwiaty ketmii śliczne, jednak zwiastują jesień, tak jak astry. ;:202 Pomidory maja malinowy kolor, a smak już mi ślinka leci. ;:152 Dobrego działkowania. :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo spodobały mi się takie barwne zdjęcia, z różnokolorowym kwieciem. A pomidorki cudne-mniam :D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Szkarłatka chyba zjedzona przez jakieś co pod ziemią buszują, bo po zimie nie wzeszła, a maki zjadły ślimaki niestety nie ja ;:306 a bawole serca ;:oj , wielkie i ładne ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie szkarłatki olbrzymi krzak po zimie przepadł ;:oj ...musiało w tym miejscu przymrozić bo ona rosła w okolicy borówki amerykańskiej , która nie zawiązała w tym roku owoców... A zimy przecież nie było...to wiosenny przymrozek "załatwił" mi wiele roślin...A szkarłatka jak to szkarłatka ..sieje nasionami i 2 malutkie sadzonki kwitnące już widzę...
Niecierpki różne uprawiałam dawno...dawno...temu ;:7 , to były ulubione moje rośliny , za wyjątkiem balsaminy którą nie szczególnie darzyłam uczuciem... przypomniałam sobie o nich u Ciebie ... Jednorocznych już prawie nie sadzę bo zabylinowałam się na maxa...Nawet ulubionych kiedyś sztandarowych u mnie roślin - aksamitek od kilku lat nie sieję...Rozleniwiłam się...W tym roku tylko szałwię omączoną wysiałam, która jeszcze nie kwitnie :oops: i cynie.. nawet lobelia mi padła :roll:
U mnie się chmurzy i będzie dylemat jechać na działkę podlać co nie co czy czekać..zapowiadają burze z gradem... ale te prognozy ichnie ;:oj ... mają niski stopień prawdopodobieństwa najczęściej.. ;:131
Ale elaborat strzeliłam... ;:202 ;:219
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witam się z Wami :wit i żegnam zarazem do jutra. ;:100
Za chwilę wyjeżdżamy , bo jutro skoro świt musimy zawieźć mamę na badania do Kutna, ale nie z Płocka, tylko zza Kutna.
W związku z tym nocleg u mamy, a powrót jutro po południu.

Życzę Wam wspaniałego dnia jutrzejszego, a dzisiaj jeszcze spokojnej nocy bez burz, gradu i huraganu. ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Szczęśliwej drogi.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko spacerek odbyłam był bardzo przyjemny :D
Piekne lilie ,rozwary i roślinka od Marysi śliczna ;:333
Szczęśliwej podróży i pomyślnych wyników dla mamy ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dzwoniono i termin wizyty mam przesunięty na 12 tego oby tak już zostało, bo nerwy mam w strzępach, kierowcom ciężko teraz wolny dzień załatwić. ;:222 Oby Wam bardziej się powiodło i Twojej mamy wyniki były zadowalające. ;:215
U mnie hibiskusy też już zaczynają i pomidorki się czerwienią . Ładny różowy asterek i fantastyczne begonie a rozwary. ;:oj ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wróciłam potwornie zmęczona, ale w dobrym nastroju.
Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia. ;:196 Podziałały.

Dorotko 71 - ;:180

Marysiu [Maska] - czy to aby na pewno jest zatrwian Suworowa? Miałam kiedyś tę roślinkę z własnego siewu, ale wydaje mi się, że była inna. Jutro zrobię zdjęcie i kwiatów, i listków, bo wydaje mi się, że właśnie listki są inne.
Rozwary są bylinami. Jakby co, to niebieski mi się wysiał i rośnie obok taki malutki, a już ma kwiaty... ;:108
Moje rozwary są niskie. Miałam kiedyś wysokiego, musiałam go podwiązywać, czego bardzo nie lubię i oddałam w dobre ręce.
Ketmia musi nieco porosnąć, zanim po raz pierwszy zakwitnie. ;:131 Cierpliwości.

Aniu [anabuko] - biały hibiskus też mi się podoba. Zresztą wszystkie mi się podobają. ;:63
Jak chodzi o rozwary, to mam jedną, wieloletnią już kępę dość dużą, natomiast różowy i biały to jeszcze młode roślinki i niezbyt rozrośnięte, ale one szybko przyrastają. Zimują idealnie, ale rosną w zacisznym miejscu, a te najmłodsze okrywam na zimę tak na wszelki wypadek.
Masz rację. Lilie są cudne. ;:333

Julio - cieszę się, że odpoczęłaś od codziennego tuptania i wróciłaś szczęśliwie, w dodatku ogródek nie ucierpiał! ;:215
Zakwitły astry, które same się zasiały. Takie zawsze wcześniej kwitną, ale w tym roku wyjątkowo wcześnie. Zresztą hibiskusy podobnie.
Astry chorują na mączniaka i trzeba je potraktować środkiem zwalczającym tę przypadłość. Moje w tym roku na szczęście zdrowe, ale nie zawsze tak było.
Dziękuję za ciepłe słowa. ;:196

Soniu - dzisiaj też niebo zapowiadało deszcz, ale nie spadła ani kropelka. Może do Ciebie deszczyk powędrował...
Też jestem zaniepokojona tak wczesnym kwitnieniem niektórych roślin. Czyżby wczesna zima? ;:145

Mariolko [kropelka] - dziękuję, kochana. ;:180

Iwonko [00..] - może szkarłatka Ci zmarzła? Moja też nie wyszła po zimie, ale tyle się nasiało, że mogłam wybierać a siewkach jak w ulęgałkach. Czterem pozwoliłam rosnąć i pierwsza już zaczęła kwitnąć. ;:108
Pomidorki pychotki. Zebrałam ich już tyle, że pierwszy przecier mogę zrobić. Ale nie dzisiaj. ;:185 Dzisiaj nie mam siły.

Maryniu - u mnie też szkarłatka zmarzła. Rosną młode.
A ja balsaminę bardzo lubię, jednak w tym roku nie popisuje się ilością kwiecia. Tak bardziej rzadko te kwiatuszki rozwija, a i pączków też wiele nie widzę...
Teraz ja będę się zabylinowywała, bo coś czuję, że sił z roku na rok ubywa. ;:306 No i kręgosłup chyba się starzeje albo co, bo daje znać, że go posiadam. ;:7
Elaboraty popełniaj ile chcąc. Lubię czytać. :tan

Alicjo - dziękuję za miłe towarzystwo podczas spacerku oraz za wszystkie ciepłe słowa. ;:196
Wynik badania nie daje powodów do zmartwienia. ;:333

Stasiu - ja wróciłam uspokojona, a Tobie życzę, by dotrzymano terminu, bo wiem, jak trudno żyć w niepewności. ;:167
Za komplimenty serdeczne dzięki. ;:196

W telewizorowni ciekawie, więc wstawię kilka zdjęć z wczoraj, a do Was pofatyguję się jutro. Wybaczcie. ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy. Smacznych snów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wiedziałam, że mi nie uwierzysz ! a ja Oli uwierzyłam ;:306 z tego co pamiętam wysyłałam właśnie Tobie nasiona (kupowane). Wstawiałam do rozpoznania jak się uprzesz to znajdziesz w moim wątku ;:306
Dobranoc Śpij spokojnie ;:19
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko śliczne powojniki, moje już przekwitły. ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie