Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

U mnie teraz porządnie leje i dodatkowo z efektami świetlnymi i odgłosami.Śliczna ta ruda chryzantema nie wiem czy ta moja przebarwia się na czerwono bo jest dopiero u mnie od jesieni wydaje mi się ,że to od Tereni Dalia również ładna taka nie daliowa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu zazdroszczę deszczyku, mam tylko duszny upał, chyba ze jeszcze organizm nie przystosowany do zmiany klimatu ciągle mi duszno.
Cudnego masz zawilca, o różyczkach nie wspominając szczególnie ta biała taka niewinna.
Marysiu chryzantemom usuwaj przekwitłe kwiaty,będą kwitły do mrozu , a późniejsze kwiaty są ciemniejsze ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Bardzo ładny zawilec, mój gdzieś zginął, na jego miejscu już inne roślinki. ;:224 . Widzę u ciebie Marysiu niebieską hortensję. Ładna. ;:108 . Zmienił mi się gust. Kiedyś się niebieską nie zachwycałam a teraz chcę taką mieć. ;:131 . Chyba swoją różową przefarbuję na niebieską. ;:oj . Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu prawoślaz to zdrowa roślinka więc coś się chciało wyleczyć ;:306
A jarzmianka pięknie zakwitła ;:oj Malwy śliczne u mnie coś im zaszkodziło i kaputły .
Piękne kwiaty miło mi się oglądało :D
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Zawilec - piękny.
Co do deszczu oddam chętnie, u mnie nie da się nic robić w ogrodzie - tak mokro.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Jarzmianki sieje się z nasion??
Moje małe.Ale może też nasiona warto zebrać i wysiać ???
nowy floksik śliczny, takich dwu-kolorowych jeszcze nie mam :)
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witam, a ta co "znowu na niebiesko" to musi mieć kwaśną glebę. Hortensja sama z siebie się nie przebarwi, chyba że ona tak ma od urodzenia ;:306 Jest piękna ;:215 ;:215
Wspaniałego dnia ;:3 ;:3 ;:3 oddaj deszcz ;:108
Pozdrawiam Ela
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczna ta czerwona szałwia ;:oj Zbieraj Marysiu nasionka, bo już się cieszy powodzeniem ;:108
Moj powojnik Cassandra jest wielkim krzaczorem, nie tylko wypełnia miejsce między bylinami, on je zupełnie zajmuje ;:224 Rokrocznie wyrzucam nowe przyrosty, ale i tak jest wielki. Jednak bardzo go lubię i mimo wielkości ma u mnie miejscówkę na zawsze :heja
Pielgrzymi nie będą mogli zasnąć, widząc Twój ogród. Trudno im się zresztą dziwić, trafili w wyjątkowe miejsce ;:63
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Chętnie dzisiaj pospacerowałam po Twoim ogrodzie, mam duże zaległości ale nadrobię. ;:108
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

:D Marysiu pada deszczyk, jak to od Ciebie to wielkie ;:180 ;:215 :heja
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu jak zwykle u ciebie kolorowo ;:63 , a deszczyku ci zazdroszczę... U mnie tylko chmury już drugi dzień się przewalają, duchota i ani kropelki... floks uroczy i malwy cudo... uwielbiam malwy, ale właśnie te stare, puste, pełne wydają mi się takie udziwnione :) Pozdrawiam ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór! dzień ciężki parny z efektami dźwiękowymi, cały czas grzmiało ;:oj Rano robiłam sery, potem pojechaliśmy karmić kotę córki i trochę jej uprzątnęłam ogród, bo z braku czasu chwasty korzystają :wink: Po powrocie upał zgęstniał i zostałam w domu ;:224

Jadziu mnie wczoraj i dzisiaj deszcz ominął, ale w prognozie są. Dalia była z nasion ale one wytwarzają karpy i niektóre już przechowuję Obrazek

Julciu na pewno niezbędna jest aklimatyzacja, ale duchota jest tak czy tak. Nad morzem ...nad wodą jest lżejObrazek
Będę usuwać, ale to za jakiś czas, bo dopiero zaczynają kwitnąć Obrazek

Zeniu wróciłaś z wakacji ;:168 Nie zachwycam się niebieską hortensją i ziemia samoistnie zmieniła pH, bo ja jej nie pomagałam ;:185 Nawet podejrzewałam że przechodzi od sąsiadów, ale to jakieś 8 m. Pewnie kwaśne deszcze robią taki zamęt. Jakbyś chciała zawilca Obrazek Pozdrawiam i dziękuję że wpadłaś Obrazek

Alu mówisz że one tak dla zdrowia Obrazek Chcesz nasionka jarzmianki jeszcze i raz spróbować? Szkoda malw a ja dostałam od Ciebie nasiona i gdzieś pewnie rosną bo rozet mam trochę, nawet w truskawkachObrazek
Zapraszam i pozdrawiam Obrazek

Olgo może ktoś inny będzie reflektował, bo u mnie jednak od czasu do czasu podlewa :wink:

Aniu floksik to prezencik Obrazek jarzmianki na pewno są z nasion (bo z czego ;:oj ) u mnie dość sporo się wysiewa, ale dopiero po dwóch latach kwitnięciaObrazek

Elu nie mam poproś Olgę ona ma nadmiar deszczu Obrazek No widzisz była piękna różowa, nie zakwaszałam i od dwóch sezonów zniebieściała, a rok temu była jeszcze bardziej niebieska :shock: Dobrej nocy Obrazek

Iwonko roślina jest jedna więc nasionka będą na sztuki ObrazekMoja Cassandra też by tak miała, ale najpierw była w złym miejscu a po przesadzeniu poszła ja burza i musiałam ją okroić Obrazek Pielgrzymi prosto z łóżka idą na mszę i prosto z mszy (?) idą o północy do łóżka Obrazek więc ogrodu nie widzą a poza tym chyba nie są ogrodowi.

Grażynko część zdjęć się powtarza tylko pokazują inny etap rośliny więc może obejrzeć co kilka stron Obrazek
Dziękuję za odwiedziny ;:180

Elu to albo mój albo z Zakopanego Obrazek

Ewciu ja też lubię te zwykłe malwy, bo są z roku na rok, pełna miałam raz i to jeden sezon. Duchota to i u mnie jest. A jak popadało, a potem słońce zaświeciło to dopiero był tropik ;:oj Takie to lato ale nie narzekam, bo dom mam chłodny :D Pozdrawiam ;:138

już ją opłakałam, ale odbiła i kwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z patyczka!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój ulubiony z nasionka!

Obrazek

śmieszny ;:306
Obrazek

Wszystkie puste a ja pełna!
Obrazek

jeszcze kwitną!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

po zimie musiałam ja mocno ściąć ale i tak pokazała trochę kwiatów...i też zniebieściała ;:oj

Obrazek

jak kwitną floksy w ogrodzie pojawiają się fruczaki! niestety nie mam już mojego aparaciku co go potrafił fotografować ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i coś na ząb ! większość w kolorze żółtym, nawet tarasowe co miały być dwa żółte i dwa czerwone, jak na razie są trzy żółte ;:223

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy moi Drodzy!
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Pomidorki tarasowe super, moje wyschły :oops:
Za to floksy śliczne i pachnie wkoło :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu , czy ten ostatni biały kwiatek to też floks ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu pachnie i to odkryłam, że różnie pachną :D Rok temu miałam wysokie pomidory koktajlowe teraz takie karłowe, ale w smaku nie bardzo ;:185

Elu to moja ukochana pelargonia, moja wizytówka ;:306 podoba się?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”