Róże w ogrodzie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2016

Post »

Majka, ja dotarłam do Ciebie z wielkim opóźnieniem powód jest jeden
jak zacznę spacer po Twoim ogrodzie, to spotykam róże o których pierwszy raz słyszę
i zaraz zaciekawiona wpisuję ją ,żeby zobaczyć jak ona wygląda .
Ogród masz przecudny a róże, to po prostu brak mi słów ;:180 ;:180
Ja swoje kupuję nie tak przemyślanie ale muszę to zmienić .
U mnie na rabacie słonecznej wymarzły róże na razie kupowałam na ich miejsce
w naszym centrum po prostu jakie były ale postanowiłam ,że mogę posadzić
tam kilka pięknych róż a inspiracje nasunęły mi się spacerując po Twoim ogrodzie.

Wcześniej zaglądałam już nie raz do Ciebie a ponieważ nie jestem taką znawczynią róż,
to po prostu spacerowałam po cichutku .
Pozdrawiam z nad morza ;:196
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Elwi pisze: To prawda, że czerwone róże tracą wiele na fotkach, w rzeczywistości są znacznie bardziej pociągające ;:108
Czerwone róże w odpowiedniej oprawie mogą tylko zdobić. Hihihihihi ciekawa jestem czy ktoś się na nie skusi.

/quote]
Kiedyś ktoś napisał o mnie, to ta co ma czerwone róże ;:306
Mam kilka czerwonych i z żadną nie chciałabym się rozstać. Nawet nie potrafię wyrzucić Barkarole, jak pokaże te aksamitnie czerwone kwiaty, przechodzi cała złość, że znów w tym roku startowała od zera.
Kizuna ;:167 ;:167 ;:167
100 Idees Jardin miałam na liście i nie wiem dlaczego nie mam jej w ogrodzie ;:223
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Puk , puk. Czy można? Ach! Och! Majko - masz cudnie! Podziwiałam dziś obrazki z czerwca, ogromne bogactwo i różnorodność. Powiem Ci, że mnóstwa róż, które u Ciebie goszczą, nie znam. Ciekawe okazy. Przekonałaś mnie do M. Chagall. Skoro on nie jest w prążki, to na pewno go zaproszę. Muszę wymienić kilka krzewów, nie sprawdzają mi się, bo albo chorują, albo nie rozrastają się tak, jakbym chciała, albo nie kwitną w sposób wystarczająco zadowalający. Czy w tej chwili panienki zrobiły sobie przerwę? Pytam, bo u mnie troszkę smutniej wiele przekwitło. I tak sobie myślę, czy nie warto zastanowić się nad tym, by sadzić róże kwitnące w różnym terminie. Większość rzuca się w czerwcu, a potem jedne mają dłuższe , drugie krótsze przerwy. I o tym czasie właśnie mówię. Takie Piano szaleje i to właśnie teraz, gdy inne odpoczywają.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, dzięki Twoim fotkom będę miała dzisiaj piękne różane sny ;:196
Zdjęciami Mareczka po prostu mnie powaliłaś na kolana. Mam go u siebie, ale ten Twój jest jakiś ładniejszy ;:224
Z ciekawością obejrzałam sobie nowości i muszę przyznać, że wszystkie bez wyjątku są prześliczne. W szczególności w oko wpadły mi Madame de Stael, Our last Summer i I'am Grateful. Napisz proszę jaką wysokość osiągnęły owe ślicznotki, bo coś mnie korci żeby chociaż jedną odgapić od Ciebie. Która z tych trzech jest najładniejsza, najzgrabniejsza i ma najwięcej kwiatów?

Moja Amelia dopiero dzisiaj pokazała całą swoją urodę. Wiesz, że u mnie zakwitła już po raz drugi? I kwiaty są o wiele piękniejsze. Mają takie słodkie różowe przebarwienia. Na Twoich fotkach też takie widziałam. Niesamowicie mi się podoba ta róża Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majka powalasz na kolana fotkami swoich piękności ;:226
Nowości prze przecudne, oj kilka z nich by się chciało mieć ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny sezon różany u Ciebie Maju, jakby nie było upałów i suszy w Twoim rejonie ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 . Różyczki wypasione i tyle pięknych odmian. Po takich widokach sama buzia się uśmiecha :D, a ręce do ;:63 ;:63 ;:63 . Z niecierpliwością czekam na następne fotki ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja nadal nie mogę się przekonać do czerwonych róż.
Może kiedyś?
Oglądam Twoje ogólne zdjęcia i podziwiam jak u Ciebie jest elegancko.
Cudny ogród
A zdjęcia ogólne rabat ;:173
Cóż można więcej napisać?
U mnie też róże szykują się do drugiego kwitnienia
Niestety mam kilka takich, które sa już gołe. W zeszłym roku az tak źle nie było
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dzień dobry ;:196
Padało u mnie kilka dni z małymi przerwami, a pod krzaczkami jest sucho.
Wczoraj ze zdziwieniem odkryłam, że pomimo deszczy róże sobie kwitną w najlepsze.
Sporo czasu zajęło mi czyszczenie rabat po burzach, bo chciałam wam pokazać jak mnie różyczki zaskoczyły.

Ewa7 , I'am grateful ma kwiaty ułożone w bukieciki, bardzo trwałe, kolor zmienny od różu bardzo przypominającego Leonardo da Vinci, po lekko wyblakła róż już wyciszony. Kwiaty nie opadają .
Jak znajdę jej zdjęcie, to wstawię. Na pewno jest to ciekawa różyczka, ma śmiesznie spłaszczone kwiatki.

Elwi, nie o reklamę mi chodzi, a o pisanie co mi się podoba. Wzięło mnie na ciepłe morelki, pomarańczki i kremy, czekoladka też mnie zachwyciła, a czerwone są po prostu jak klejnoty na mojej różance. I zgadzam się z Tobą bardzo przyciągają wzrok.
Marc jest super, dryfuj, dryfuj wśród morelek i innych, a skończy się na czerwonych, hihihihi.
Gdzie wynajduję? hihihihi? w necie, to skarbnica wiedzy. Znowu mi jedna utknęła w głowie ? hihihi

Jagna, Clara's Choice zdecydowanie ładniejsza na żywo niż na zdjęciach. Ma, to coś, czego szukamy w kwiatach. Porównywałam ją z obok rosnącą Lacre i ona jest piękniejsza. Teraz czekam na nowe przyrosty, zdjęcia jesienne będą i zobaczymy czy dalej będzie się podobać.

Marysiu dziękuję za miłe słowa, co do wyboru róż, kiedyś kupowałam każdą, która mi się podobała. Dziś wydoroślałam pod tym względem, jest bardzo wymagająca, ale jednocześnie potrafię zdobyć się odwagę i kupić zupełnie nowe jeszcze nie nieznane. Warto, bo one są naprawdę piękne.
Przed nami drugie kwitnienie, możemy na spokojnie je oceniać i zastanawiać się, które warto jeszcze kupić. Miłego wypoczynku nam morzem.

Ania Kizuna jest fajna i bardzo się z niej cieszę. Może kiedyś coś się zmieni w kwestii czerwonych róż. Dla mnie jest to co najmniej śmieszne. Podobnie śmieszą mnie uwagi, że róża jest może i ładna, ale w paseczki, to już nie.
Na przekór takim zachowaniom ja będę miała czerwone róże i te w paseczki.
Od ubiegłego sezonu chodzi za mną czerwona pasiasta Belle d´Espinouse.
100 Idees Jardin,podoba mi się i mam ponownie na nią chrapkę, chyba, że znajdę inną w tym kolorze.

Ewa 36jj ja tyle lat drążę temat co wybrać i gdzie kupić żebym była zadowolona z nich. Dziś mogę powiedzieć, że dzięki mojemu uporowi mam na rabatach te, które bardzo mi się podobają.
Moje również mają przestój w kwitnieniu, ale jak sama zauważyłaś wystarczy dobrać odpowiednie odmiany, żeby zawsze coś tam na rabatach kwitło. Inna sprawa, że w tym sezonie obserwuję mały bałaganik, one kwitną kiedy chcą.
Paseczki są piękne.

Dorotka, oj jak się cieszę, że Amelka jest śliczna. Moja też, a te kolory właściwie nie do opisania. Ja zachwycam się u Ciebie a, Ty u mnie hihihi może kiedyś zamienimy się miejscami?. Co!! Tak na tydzień posiedzimy w innych ogrodach ( z podlewaniem) .
Wiesz, co! poczekajmy do drugiego kwitnienia wtedy Ci opiszę każdą o którą prosisz. Widzę, że fala deszczu spowodowała, że moje róże dopiero ruszyły.
Pasiasty Mareczek górą hihihi słodziak z niego.

Ewunia7 czytałam, że Amelka nie przetrwała zimy.
Bardzo mi przykro, tym bardziej, że umiesz zadbać o swoje różyczki.
Dziękuję za miłe słowa.

Dasy dziękuję Ci ślicznie, po tym co napisałaś zastanowiłam się co by było, gdyby w moim rejonie wiosenne temperatury były dużo wyższe. To co mi kwitło wiosną, to tylko część z moich nasadzeń. Miałam kilka śpiochów, dopiero się zbierają jakby poczuły wiosnę. Nie doczekałam się takiego kwitnienia w którym udałoby i mi się ocenić połączenie kolorystyczne. Może to drugie się uda.

Gosiu do czerwonych róż nie będę przekonywać. Mogę pisać tylko o tym co jest dla mnie piękne. Co ja zrobię, że tak bardzo lubię kolor w ogrodzie.
Masz gołe róże, to znaczy czarna plamistość się panoszy? Ja bym z tym nie wytrzymała i wiesz co bym zrobiła.

Kilka zdjęć jeszcze cieplutkie, zrobiłam zaraz po uprzątnięciu rabat.

Jsmina na pniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Schone Maid, Saphir i Lady Emma Hamiloton
Obrazek

Hot Chocolate i Sister Elizabeth
Obrazek

Capri
Obrazek

Lavender Flower Circus i Jasmina
Obrazek

Jalitah i inne
Obrazek

Soul
Obrazek

Emilia Plater
Obrazek

Ponownie Jasminka i jej bliskie otoczenie
Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, po sesji róż sztamowych zaczynam się zastanawiać czy nie spróbować jeszcze raz. Miejsce mam na trzy lub cztery. ;:224
Widzę, że masz piękną Odile. Ciekawa jestem jak u Ciebie będzie się sprawować, a najbardziej jak dużo będzie mieć kwiatów. W katalogu oznaczona jest jako słabo kwitnąca.
Moja jeszcze nie zakwitła po zimowych ekscesach. Zastanawiam się czy w ogóle pozwolić jej kwitnąć. Może powinnam ściąć kwiaty i zmusić ją do lepszego wzrostu.
LFC ma u mnie zdecydowanie mniejsze kwiaty ;:145
x-ja-a

Post »

Jasmina pięknie pilnuje również pięknego otoczenia ;:167 Nie mam ani jednej róży piennej bo przeraża mnie zimowanie ich, to przyginanie do gruntu jakoś wydaje mi się awykonalne.
Clara's Choice jest więc już na liście musthave'ów . Co prawda jej imię kojarzy mi się z filmem, który zrobił na mnie niesamowite, ale bolesne wrażenie - "Sophie's Choice" i obawiam się, że zawsze będzie mi się tak kojarzyć, ale róża cudna. A co do Lacre, to jestem pod wrażeniem tych róż. Dwie jesienne sadzonki z gołym korzeniem, które bardzo "ostrożnie" zaczęły sezon, teraz pięknie się (dosłownie w oczach!) rozrosły, mają sporo pąków i czekam, żeby móc docenić ich urodę i pokombinować jak ją podkreślić. A kombinowanie zacznę od ponownego przejrzenia Twojego zeszłorocznego wątku i podpatrzenia co Ty wymyśliłaś :;230 Czekam na zdjęcia i Twoją opinię o Voyage. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, bo wydaje mi się, że to powinna być róża w Twoim stylu, jej kolor pasuje do innych, nie narzuca się a jednocześnie rzuca w oczy, a tak właśnie widzę te Twoje kolorowe a jednocześnie super dopasowane rabaty.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Majeczko patrzę i patrzę i na patrzeć się nie mogę ;:167 Wszystko masz tak pięknie skomponowane i przemyślane ;:215 a co ty robisz tym roślinom że one tak pięknie rosną ?Pewnie godzinami tłumaczysz im jak bardzo są dla ciebie ważne ;:173
Patrzę na twoją Dieter Muller i muszę napisać do szkółki bo już wiem że dostała mi się nie ta róża ;:145
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Majka nacieszyłam oczy pięknymi widokami, Jasmina z podnóżkiem wygląda prześlicznie , do tego powojnik - cudnie jest . Zdecydowanie wiecej fotek poproszę :-)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Cudowne miejsce Majeczko stworzyłaś, jakbym w jakimś sławnym ogrodzie spacerowała. Wszystko takie dopracowane. A jak róże po deszczu, u mnie tych kilka sztuk kwitnących zbiło, zsypało ;:222 , ale podlewać nie trzeba ;:306 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, wiem co Ty byś zrobiła, ale one pierwszy raz takie chore.
Do tej pory całkiem nieźle sobie radziły
Mam pozbyć się Edena?
Nigdy
Wydaje mi się, że to zima je osłabiła, a przede wszystkim korzenie.
Jak się wzmocnią, może w przyszłym roku będzie lepiej
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Majeczko...idzie weekend, beda zdjecia :wit
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
ODPOWIEDZ