Kolczaste serce Jagny

Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolczaste serce Jagny

Post »

Jeżówka z broszką ;:167 Też taką chcę! U mnie coś mało widać ostatnio tych latających broszek...
Princess wspaniała. Moja kartonikowa angielka została zidentyfikowana jako ona... jestem zachwycona kwiatami (bo krzaczkiem, póki co nie, ale to młódka).
Marc Chagall to niezłe ciacho... takie apetyczne kolorki ma! ;:167 Jak sprawuje się u Ciebie ta róża?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-ja-a

Post »

Majka a czym Ci się szczególnie naraził? Móje coś jest wąskie, chude, wysokie, ale kwiaty ma ładne. Takie.... różowe ;:306 Uwielbiam te róże, które się puszczają na potęgę. U mnie (w sensie w ogrodzie ;:306 ) zasady moralne są absolutnie postawione na głowie, życzę sobie mnóstwa rozwiązłości, rozpusty wręcz, marzę o tym, żeby róże się puszczały od marca do września :D

Basia, to fakt, w zeszłym roku też miałam więcej takich broszek - baaardzo ładne określenie :D - może to deszcze, chłodne noce? Jeżówki dopiero zaczynają pokaz, więc może pojawi się ich więcej, bo to magnes na wszelkie latacze. Princess A of Kent u mnie ma pierwszy kwiat i krzew, który również pozostawia sporo do życzenia, ale rozumiem Twój zachwyt, bo mam to samo ;:108 O Mareczku wiele Ci nie powiem, bo mam go zaledwie od tygodnia. Jedno o nim wiem - widać go na rabacie :;230 No i intensywność pasków i odcieni zmienia się z każdym kwiatem, słońcem i pewnie jego nastrojem :D A, jest niewrażliwy na deszcz, to superważne, szczególnie w lato takie jak to ;:333
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jagna widzę że mamy podobne zniewolenia ;:306 w sensie kolorów i kwiatów ma się rozumieć :wink:
A teraz biegnę szybciutko nadrobić straty w twoim wątku ;:65
x-ja-a

Post »

Tolinko, jak miło Cię znowu widzieć!
Co do zniewalających kolorów, to pokażę dokładnie ten sam kwiat Marc'a Chagall, który pokazywałam wczoraj. Dzisiaj ma inne odcienie!

Obrazek

Obrazek

Co za zawodnik! ;:oj

A przy okazji znowu pocykałam inne róże, żeby im nie było przykro... :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu dawno nie widziana Morden Blush, po dosyć długiej przerwie pojawi się w nowej odsłonie:

Obrazek

ten powojnik zachowuje się zabawnie:

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

jajagna pisze:Majka a czym Ci się szczególnie naraził? Móje coś jest wąskie, chude, wysokie, ale kwiaty ma ładne. Takie.... różowe ;:306 Uwielbiam te róże, które się puszczają na potęgę. U mnie (w sensie w ogrodzie ;:306 ) zasady moralne są absolutnie postawione na głowie, życzę sobie mnóstwa rozwiązłości, rozpusty wręcz, marzę o tym, żeby róże się puszczały od marca do września :D
Cześć Jagna :wit zajrzyj do Alexi tam masz to czego szukasz ;:306 , a może bliżej masz do swojego ogrodu ;:306
O... o właśnie o te zasady normalne chodzi, on się słabo puszcza, a właściwie puszcza długie gałązki a, na końcu można zobaczyć,
ale tylko wtedy jak zdążysz małe szczoteczki - kwiatuszki :;230
Jak marzysz o czym marzysz, to nie o tą chodzi hihihihi.. :;230

Powojnik pojął co lubisz ;:333 a, co to za odmiana ?
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jagna uwielbiam Twój styl pisania, gęba sama sie śmieje :-) Twoje panny wyrywne a raczej chętne do podrywów , ciekawe czym zaowocują w tym roku :-) Widzę , ze masz pomyloną róze i w zamian też dostałaś Jamesa , znajoma również .
Kwiat jest śliczny ale reszta juz mniej , zdecydowanie wolałabym alnwicka którego zamawiałam .
Jasmine Flower Circus mam od wiosny i nie dziwie sie , ze jestes nią zachwycona , u mnie ma z 80 cm na pewno , kwitnie i rośnie w siłę :-) Ciekawa jestem innych z tej serii :-)
x-ja-a

Post »

Majka, do Alexii zaglądam regularnie, właśnie w tych celach między innymi :D James rośnie akurat w takim miejscu, że może być sobie chudy i wysoki. Obok rośnie Savoy Hotel, na pewno będzie nadrabiała urodą w tej części rabaty. Ale jeżeli zmienię zdanie to przecież mam go gdzie wydalić :D
Powojnik to Ashva. Mam tylko dwa powojniki i kompletnie się nimi nie zajmuję, nawet część niechcący wyrwałam przy pieleniu wiosennym. A one mimo wszystko rosną i kwitną. To bardzo miłe z ich strony, naprawdę Obrazek

Ewa, dziękuję za odwiedziny ;:196
Że co proszę? 80cm??? U mnie to maleństwo ledwo od ziemi odrasta! Chcesz powiedzieć, że jak znudzi się trzymaniem kwiatów to sobie urośnie? Bardzo, bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcie takiej wyrośniętej Jasminy FC Obrazek
Alnwick jest fajny, reklamowałaś Jamesa?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jagna zdecydowanie wolę motyle od pająków,;:108 Różyczki pięknie zapączkowane, będzie co oglądać ;:224 . Jesteś zadowolona z Garden of Roses? :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
x-al-ia

Post »

daysy pisze:Jagna zdecydowanie wolę motyle od pająków...
Daysy, jesteś pewna? Te pająki u Jagny to nie byle co. One są porcelanowe. :;230
Jagna pisze:Jasmina jakby stworzona do donicy na balkon, kompaktowa i wytrzymała, myślę, że wiesz do czego zmierzam.
Wiem Jagno i mam ochotę. ;:306 Trapią mnie wątpliwości, bo jest aż parę róż, które jeszcze chciałabym, ale ostatecznie trudno mi podjąć decyzję. ;:24

Ładnie u Ciebie na fotkach i jeszcze Morden Blush zaraz się pojawi... :!:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jagna poczytałam tu i tam i pomyśleć ,że ty kiedyś pisałaś że ktoś tu kusi ;:183 a tym czasem jakieś nowe cirkusy się pojawiają tu i ówdzie ,a do tego zdjęcia Jasminy F.C i opis ;:223 ....no dobra i tak mam zrobić rewolucję na rabacie ,to jakiej wielkości Jasmina ma kwiaty?Pachnie?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Alegria dla mnie one mogą być nawet diamentowe i tak to nic nie zmieni, mam odczyny alergiczne po ugryzieniu wszelkiego robactwa ;:224 , pająków również ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marc Chagall bardzo ładnie pokazałaś,cały czas mam go na liście,aż wreszcie wpadnie w moje sidła :D
x-ja-a

Post »

Daysy, no coś Ty, Aldona Ci się nie podobała? Albo Porcelanowa piękność? ;:306 Fajne są i pożyteczne i jeszcze nigdy żaden mnie nie ugryzł (wiedzą, że je lubię?) nawet jak miałam wysyp tygrzyków, które ponoć boleśnie gryzą jak już muszą. Pająki są dobre i tego będę się trzymać :D
Czy ja jestem zadowolona z Garden of Roses? Czy jeżeli napiszę, że w zeszłym roku miałam jedną a w tym już trzy, to wystarczy za odpowiedź? :;230 Teraz jeszcze jak się trochę rozrosły i ciągle kwitną, to ja tylko wzdycham i wzdycham... Cudowna, zdrowa róża.

Alegoria, moim pająkom jest niezmiernie miło, że się za nimi wstawiłaś ;:303
No tak, rozumiem rozterki miejscówkowe, sama to przeżywam mocno. I muszę uczciwie przyznać, że Jasmina FC dostała trochę plamek, ale to jej pierwszy sezon, dopiero w szoku "po-sadzeniowym" i otulona jest czyśćcem wełnistym, co pewnie tez jej nie pomaga, póki malutka. Będę obserwować ją dalej. Morden Blush ma dosyć długą przerwę w kwitnieniu, ale już widać dlaczego, bo ona od razu wywala cały asortyment pąków za jednym razem. Jak tylko się okwieci, to na pewno zdam relację.

Tolinko, gdyby nie forum to miałabym do dzisiaj pewnie ze cztery róże i to lekko zapomniane :;230
Co do Jasminy, to tak jak napisałam Alegorii, muszę być uczciwa i ona zaczyna jako jedyna z Flower Circusów trochę chorować. Ale przerabiałam to już wielokrotnie, że po pierwszym okresie niemowlęctwa róże na ogół z tego wyrastają a ona ma w tej chwili mocno nieprzewiewną miejscówkę, bo moja jeszcze malutka jest (20-30cm!) i cała się chowa za kamieniami i czyśćcem wełnistym, którego już właśnie trochę powyrywałam, żeby dać jej powietrze. Ale skoro ma mieć ok. 60cm, a jak napisała Ewa7, ona wyrasta nawet do 80cm, to liczę na to, że w przyszłym roku świetnie sobie poradzi. Chyba nie pachnie...

Ania, Marc się sam ładnie pokazuje i z dnia na dzień zmienia kolory, słowo! Niech wpadnie, nie pożałujesz. Ja już myślę o drugim... ;:224
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Jagna, Jasmina F.C. złapała plamistość..., nie martw się, to nie tylko szok po przesadzeniu, ale objawy braku oprysków. Przecież w szkółkach są faszerowane chemią, musi przejść przez ciężka fazę odwyku... ;:306
majka411 pisze:...Cześć Jagna :wit zajrzyj do Alexi tam masz to czego szukasz ;:306
Koleżanki, możecie powiedzieć o co chodzi..., coś przeoczyłam ;:24 .

Poza Circusami, Marc Chagall przeżywa renesans... ;:224

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Alexia :;230 chodzi o to, że Jagna szuka róży Blush F.C., a to jest ta sama róża, co Garden of Rose czy Cream Veranda czy Joie de Vivre :;230
Swego czasu sporo o tym pisało się na forum. ;:108
Najśmieszniejsze jest to, że Jagna ma w swoim ogrodzie Garden of Rose, a ja ją wysyłałam do Ciebie ;:7
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”