Ula, rodgersja, mimo że już przekwitła, dalej wygląda pięknie. Kwiatostany zrobiły się teraz ciemno czerwone i są widoczne z daleka
Jadziu, to tawułka

, tylko w dużym powiększeniu. Zerknij na stronę 24, tam jest pokazana w całości
Wczoraj na działce odwiedziła mnie moja młodsza latorośl. Może nie były to odwiedziny w pełnym tego słowa znaczeniu

, bo przyjechał tam do pracy, a konkretnie skosić trawniki. Już od jakiegoś czasu koszenie zostawiam dzieciom. Dodam, że dorosłym dzieciom

Co prawda młodszy jest dorosły dopiero od chwil, ale jest

Już dawno przestałam wszystkim udowadniać, że wszystko zrobię lepiej i daję sobie pomagać. Przymykam oczy na widoczne niedoskonałości i tylko od czasu do czasu nie wytrzymam i wygarnę
W każdym razie trawniki wykoszone, ale we wtorek pójdą do poprawki. Trawa rośnie jakoś nierównomiernie. Na dwóch była w miarę mała i dobrze się kosiła, a na dwóch pozostałych długaśna i tam wygląda koszmarnie. Nie wiem czemu tak się dzieje, zawsze są koszone w jednym terminie a rosną różnie

Jakieś czary, czy co

?
Później upiekliśmy sobie kiełbaski i zjedliśmy je ze smakiem
Floksy drummonda są śliczne. Myślałam co prawda, że będą niższe, ale i tak mi się bardzo podobają i na pewno w będą u mnie gościć co roku.
Wczoraj oboje z synem, przyjechaliśmy na działkę rowerami. Nawet nie ma co porównywać naszych umiejętności

Wiadomo, że syn jeździ o niebo lepiej niż ja

a może po prostu uznajmy, że jeździmy inaczej. W każdym razie dzielnie postanowił, że będziemy wracać razem

W zamian za to zaprosiłam go na deser lodowy. Po 15 minutach stania w kolejce, paniusia po prostu mi oznajmiła, że deserów nie ma

I już

I żadnej kartki z informacją pisać nie będzie, bo nie ma czasu

Dostałam tzw. "piany na pysku", powiedziałam co myślę na ten temat

(a uwierzcie mi, myślałam dużo) i wróciliśmy do domu. Lody zostały na kiedy indziej i na pewno nie w tym lokalu.
Na jutro skusiłam chłopaków grillem i jedziemy wszyscy. Oczywiście, zanim dostaną jedzonko, będą musieli na nie zapracować

Ale oni doskonale wiedzą, że nie ma nic za darmo