Witam dość późno ale miałam miłą rozmowę telefoniczną z Martą Koziorożec, nasza Martusia zbiera grzyby w lesie, zostawiła ogród i pojechała wypoczywać.
Jadziu tak krawiec kraje jak mu materii staje

i najważniejsze żeby to co się lubi posadzić. Mnie się ostatnio zamarzyła jednak jakaś woda w ogrodzie ....no i myślę, nie oczko ale woda
Bea mnie się wysiały nagietki w grządkach były jedne i drugie, a ponieważ zarosły to część wyrwałam a parę zostawiłam co zakwitnie zobaczymy. Te ubiegłoroczne też się wysiały same
Aniu miałam KD w doniczce wszystkie razem i one nie lubią w kępce róść

jedna została reszta uschła

drugą mam w innym miejscu. Kwitnie wcześnie to nasiona dojrzałe powinny być

Niestety wszystko teraz moknie
Ewuniu tak słodko napisałaś

że widziałam ogród Twojej babci, mnie babcia wychowała, wszystko było dla mnie bo jestem jedynaczką więc też mam wspaniałe wspomnienia i ogromny sentyment do dziadków
U mnie bardzo wieje
Ewelinko chyba w całej Polsce podlewa i dobrze bo prawie wszyscy wołali o deszcz
Petunie pierwszy raz siałam i z takim pozytywnym efektem. Rośnie w wielu miejscach, na grządkach też i ładnie zarasta kwitnąc kolorowo wszystkimi odcieniami różu

Podobno się wysiewa to jest szansa że za rok też będzie
Krwawnice kupiłam na placu u takiego mojego ulubionego rolnika i ogrodnika. Rozrasta się powoli ale jest ładna i nie pokłada się po deszczu. Pozdrawiam cieplutko
Basiu coraz bardziej bo zboża dojrzewają, jak je zbiorą i zaorzą pola to dopiero będzie jesiennie
Olu moje kapusty rosną w szczerym wywianym polu i nigdy nie miały takich dziurek, a kalarepa miała całe liście do jesieni bo dawałam je kurom

Jednej z kapust podobno bielinek nie atakuje
Moniko Droga dzisiaj jest taki sentymentalny dzień, wspominamy babcie, dziadków

Mnie też ten widoczek jakoś poruszył dlatego go wstawiłam

Moi dziadkowie nie żyją o wiele wiele dłużej, ale stale są w mojej pamięci, bo dobro umiera razem z nami

Pozdrawiam Cię cieplutko
Lucynko Ty mecz, a ja z przyjaciółką forumową mile spędziłam wieczorne chwile
Pogodę ma podobną, z tym że tego gorąca to u mnie dzisiaj nie było

w dzień było przyjemnie chociaż co chwilę padało, a potem zimno okropnie! Pozamykałam tunel, bo mi się pomidory i papryki przeziębią

Dobrej nocy i jeszcze lepszego dnia

Tarasowa przekąska!
spite!

mam tytoń odnalazłam go !
Chopin po przejściach w wiosennym mroźnym wietrze wreszcie kwitnie
Dobrej nocy i dziękuję za odwiedziny!