Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
Patrzyłam na siatkówkę, zdenerwowałam się, bo chłopcy zapomnieli, jak się gra. ;:145

Zlało mi dzisiaj działkę tak, że ślizgawkę latem miałam. Glina swoje zalety posiada... :;230 :;230
Widzę, że Twoim roślinkom deszcze niestraszne, moje nie do końca sobie radzą z nadmiarem wody. A jest jej już zbyt dużo.
I jak tu człowiekowi dogodzić? ;:306 Jak nie za sucho, to za mokro... ;:7
Jutro ma być lepiej, ale mimo przedwieczornego ocieplenia, noc zapowiada się zimna. Aktualnie mam 14* i dość silny wiatr. Roślinki wolą ciepłe noce. ;:108

Ponieważ Ty również czekasz na dobrą pogodę, to niech taka będzie. Najlepiej już od jutra. ;:63
Tymczasem dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam dość późno ale miałam miłą rozmowę telefoniczną z Martą Koziorożec, nasza Martusia zbiera grzyby w lesie, zostawiła ogród i pojechała wypoczywać.

Jadziu tak krawiec kraje jak mu materii staje Obrazek i najważniejsze żeby to co się lubi posadzić. Mnie się ostatnio zamarzyła jednak jakaś woda w ogrodzie ....no i myślę, nie oczko ale woda :wink:

Bea mnie się wysiały nagietki w grządkach były jedne i drugie, a ponieważ zarosły to część wyrwałam a parę zostawiłam co zakwitnie zobaczymy. Te ubiegłoroczne też się wysiały same ;:333

Aniu miałam KD w doniczce wszystkie razem i one nie lubią w kępce róść ;:185 jedna została reszta uschła ;:222 drugą mam w innym miejscu. Kwitnie wcześnie to nasiona dojrzałe powinny być ;:333 Niestety wszystko teraz moknie :uszy

Ewuniu tak słodko napisałaś Obrazek że widziałam ogród Twojej babci, mnie babcia wychowała, wszystko było dla mnie bo jestem jedynaczką więc też mam wspaniałe wspomnienia i ogromny sentyment do dziadków ;:167
U mnie bardzo wieje ;:202

Ewelinko chyba w całej Polsce podlewa i dobrze bo prawie wszyscy wołali o deszcz ;:303
Petunie pierwszy raz siałam i z takim pozytywnym efektem. Rośnie w wielu miejscach, na grządkach też i ładnie zarasta kwitnąc kolorowo wszystkimi odcieniami różu ;:215 Podobno się wysiewa to jest szansa że za rok też będzie ;:333
Krwawnice kupiłam na placu u takiego mojego ulubionego rolnika i ogrodnika. Rozrasta się powoli ale jest ładna i nie pokłada się po deszczu. Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Basiu coraz bardziej bo zboża dojrzewają, jak je zbiorą i zaorzą pola to dopiero będzie jesiennie ;:131

Olu moje kapusty rosną w szczerym wywianym polu i nigdy nie miały takich dziurek, a kalarepa miała całe liście do jesieni bo dawałam je kurom ;:222 Jednej z kapust podobno bielinek nie atakuje ;:224

Moniko Droga dzisiaj jest taki sentymentalny dzień, wspominamy babcie, dziadków ;:167 Mnie też ten widoczek jakoś poruszył dlatego go wstawiłam ;:333 Moi dziadkowie nie żyją o wiele wiele dłużej, ale stale są w mojej pamięci, bo dobro umiera razem z nami :D Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196

Lucynko Ty mecz, a ja z przyjaciółką forumową mile spędziłam wieczorne chwile ;:333
Pogodę ma podobną, z tym że tego gorąca to u mnie dzisiaj nie było ;:185 w dzień było przyjemnie chociaż co chwilę padało, a potem zimno okropnie! Pozamykałam tunel, bo mi się pomidory i papryki przeziębią Obrazek Dobrej nocy i jeszcze lepszego dnia Obrazek
Tarasowa przekąska!

Obrazek

spite!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mam tytoń odnalazłam go !

Obrazek

Obrazek
Chopin po przejściach w wiosennym mroźnym wietrze wreszcie kwitnie

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy i dziękuję za odwiedziny!
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
O Clip Daga już kwitnie :D
Dorodną masz tarasową przekąskę ;:215
A w oko wpadła mi dziewanna austriacka Album, będziesz zbierała nasionka? bo byłaby chętna :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Nawet w Twoich pomidorkach, Marysiu, można się zakochać ;:3 Śliczne zdjęcie tarasowej przekąski.
To bardzo się cieszę, że ten kremowy nagietek tez się sam wysiewa ;:138
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Marysiu, ten liliowiec pomarańczowy żóltym środeczkiem i ten uroczy żłty pajak tak do mnie mrugają/ Znasz ich imionka ?
Agata
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, to samo z jarzębiną... pola zaorają, jarzębina zaczerwienieje - jesień jak nic!
...ale to jeszcze daleki czas... póki co delektujmy się kwiatami lata! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś jak tu wierzyć sprzedającym na targu "Pani ja niczym nie pryskam" akurat ,mają taką ładną kapustę. Widzę że u Ciebie też dobierają się jakieś robale do kapusty moja już zjadły a zaledwie miałam 4główki. już się je pozbyłam nie mam kurek to do śmietnika poszły.
Śliczne zdjęcie zrobiłaś lilijce z białymi to chyba margaretki są.
A jak u Ciebie z aksamitkami , a czy siałaś?
Mam miernotę okropną i to kupną a wysiałam 3paczki i nic nie zeszło.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Ewuniu mam tą dziewannę kilka lat, a podobno jest dwuletnia więc nie wiem czy się wysiewa, czy jest wieloletnia. Nigdy nie zbierałam nasion ale postaram się. Niestety ciągle jest jeden kwiatostan ;:131 więc z dzieleniem kiepsko. KD ta akurat kwitnie druga niestety nie, a reszta ;:222

Bea kupiłam gotowe sadzonki pomidorków na placu żeby mieć wcześniej owoce, jest tu żółty i czerwony więc będzie jeszcze ładniej! Nie wiem czy się wysiewa dopiero się okaże, bo jeszcze nie kwitnie :?

Agatko żółty pająk rósł w innym miejscu i nie kwitł, tutaj w słońcu ładnie kwitnie. Kupiłam go jako żółty pająk, a pomarańczowy albo dostałam albo :?: przesadzałam moje liliowce w jesieni i nazwy się pomieszały ;:223

Basiu tak czasem tylko mnie nachodzi, ale cieszę się bbbaaardzo! ;:167

Misiu oj na placach to ja zupełnie nie wierzę w gadane. Kapusta kocha papu więc nawożą bardzo a na pewno stosują ochronę na szkodniki. Ten rok jest szczególny. Jeszcze tak nie było żeby nawet liście kalarepki żarło ;:14
Nie bardzo wiem o której lilijce piszesz?
Aksamitki dostałam od Julci i czekam na kwiaty, a ja trochę siałam i ciągle mam je przesadzić bo je sąsiadki zadusiły i zapominam. Niestety zapomniałam o wielu nasionach aksamitek i słoneczników ;:222

Na okrasę parę dzisiejszych zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wspólnik do kurzego ziarna ;:306

Obrazek

Dobrej nocy !
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Kolejny jednoroczny wpadł mi w oko ;:113 miłek jednoroczny - jaki on uroczy i te jego delikatne "koperkowe" listki ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dalie u Ciebie zaczęły już szaleństwo kwiatowe! Moje coś leniwe, ale zbierają się... :heja
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Cudne masz krwawniki ;:108 a ta lilia ma bardzo ładny kwiat. Pogoda u mnie barowa więc dom wysprzątam na błysk a miałam plewić ;:306 . Tobie życzę udanego dnia :wit . Pozdrawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Ewuniu na razie jest jeden miłek, ale jak będzie więcej to pozbieram nasiona. Kwiatuszek jest maleńki ale kolor sprawia że widoczny :D

Basiu jeszcze sporo dalii nie kwitnie, ale powiem że ten rok im sprzyja ;:333

Ewelinko ja też sobie zawsze znajdę robotę na barowy dzień zamiast posiedzieć przy barze ;:304
Na dzisiaj planuję większe koszenie, ale pochmurno i mam nadzieję że nic nie pokrzyżuje moich planów. Tobie życzę żebyś po sprzątaniu miała okazję pobyć w ogrodzie i dobrego wypoczynku ;:168
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

:wit Marysiu! ,,Poddziobywacz" bardzo fajny. ;:333
Podziwiam Wasze krwawniki, bo u mnie z tych kupnych odmianowych nic nie ocalało. Jedynie z własnego wysiewu cała gama fioletów.
Miłek też bardzo mi się spodobał, ba nawet kiedyś miałam, ale został ...wypielony...choć nie przeze mnie.
Udanego koszenia.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu
Jeżeli tak bardzo lubisz sie wzruszać, to podrzucę Moje zdjęcie w ogrodzie, na kolanach z motyczką w ręku.
Oczywiście z nagim torsem, a raczej mięśniem piwnym. :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko ten ceglasty wyszedł w tym roku, a poza tym też mam całą gamę biskupich i sporą kępę żółtych to mogę podesłać po kwitnieniu ;:333 Nasiona z ceglastego zbiorę, ale nie ma gwarancji na takie same dzieci :D Jeden z młodych kogutków permanentnie ucieka z woliery najpierw łapałam, potem podcięłam lotki, a teraz próbuję psychologicznie w wolierze jedzenie a on uciec potrafi ale wrócić nie ;:185 Biegi ma tak szybkie, że muszę się dobrze napocić żeby go capnąć i przestało mi się chcieć, poza tym niszczę sobie rośliny bo ucieka na grządki ;:222 Razem z poddziobywaczem krążą po ścieżce, kogutek go nawet przegania ale nie ma szans ;:306 Fajnie że jesteś ;:196

Jurku no to ja bardzo proszę o takie zdjęcie (zrobiły Ci dziewczyny?). Co prawda mam bujną wyobraźnię i już się wzruszyłam, bo widok niecodzienny opisałeś, ale takie zdjęcie byłoby ozdobą, pewnie wielokrotnie cytowane, mojego wątku ;:306

Z ogródka przegonił mnie deszcz i na razie z koszenia nici, a nawet z suszenia prania na sznurku ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”