Kochani goście, stali bywalcy i ci, którzy po raz pierwszy zaglądnęli czy wpisali się do wątku, prawda jest taka, ze ostatnimi czasy tyle się dzieje w życiu realnym, że na to wirtualne zaczyna brakować czasu, a jeśli mam jakieś chwile wolnego to wyglądam dokładnie tak:
Mam lenia totalnego
Czerwcowe kwitnienia nie zawiodły i muszę przyznać, że nawet młodziki kupowane wiosną potrafiły zachwycić i oczarować fotografa. Napstrykałam ponad 1000 zdjęć i na samą myśl o przebieraniu i wybieraniu z tego zaledwie kilkunastu sztuk zaczyna mnie osłabiać.. Tak więc za każdym razem kiedy wchodzę na FO z mocnym postanowieniem napisania czegoś sensownego dochodzę do tych zdjęć, przeglądam, zerkam na ściśle wyselekcjonowaną grupę (nie schodzi poniżej 100) i zrezygnowana wracam do kociej pozycji powyżej

Teraz tym przyjemniejszej, że kwitną lilie i zapach potrafi owładnąć nawet tymi totalnie niewrażliwymi na kwiaty.
Bliżej jesieni obiecuję poprawę, regularne "bywanie" i oczywiście nadrabianie zaległości.. dzieci pójdą do szkoły i mój świat wróci do regularnego i ułożonego rytmu. Swoją drogą prawdą jest powiedzenie, że wraz z 24 czerwca kończą się dla rodziców wakacje

W roku szkolnym wstawanie o 7 rano było katorgą.. teraz mimo braku budzika mam pobudkę przed 5-6 rano

a potem jest tylko gorzej
Comtesse de Segur
niewiele mogę o niej napisać (młodziutki krzaczek) poza tym, ze potrafi przeciwstawić się upałom (rośnie w pełnym słońcu) i mimo delikatnych przypaleń na płatkach utrzymuje się długo na łodydze. Pięknie pachnie. Liczyłam na bardziej napakowane kwiaty (sugerując się zdjęciami z netu), ale ciężko oceniać pierwsze kwitnienia młodych krzewów. Mimo to już po kilku kwitnieniach w różnych odstępach czasu widzę,m że raz wychodzą pełniejsze rozetki raz odrobinę uboższe. Ciężko określić jednoznacznie kształt, ale wydaje mi się, że to róża z potencjałem i za rok będę z niej miała prawdziwą radochę.. o ile ujarzmię rosnącą obok gipsówkę
Guernsey
Absolutny hit: Dieter Muller... ten kształt, ten kolor, ten ZAPACH... gdyby tylko trzymała kwiat dłużej niż 2-3 dni