Mój wiejski świat
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wiejski świat

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po raz kolejny mój wpis został usunięty, dlaczego ?
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu , koniecznie powinnaś poprosić moderatora ,żeby wydłużył strony u Ciebie bo zbyt szybko się zapełniają naszymi wpisami
Pełnia lata w Twoim szaliczku . Pochwal się warzywniakiem , proszę . 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Co to jest na tym pierwszym zdjatku ??Ładne
Pięknie maczki wygladają w rózach
I jakie je ciekawe masz
Ładne masz floksy

Pięknie maczki wygladają w rózach

Ładne masz floksy
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu takie niełady są najbardziej zbliżone do prawdziwych ogrodów
Właśnie rozwija mi się liliowiec od Ciebie

Właśnie rozwija mi się liliowiec od Ciebie

Pozdrawiam Alicja
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Ze wstydem przyznaję, że strasznie rzadko bywam u Ciebie - taki los, brak czasu.
Popatrz Marysiu u Ciebie susza a u nas woda wręcz stoi.
Floks dwubarwny na zdjęciu pod liliowcem bardzo ciekawy
Podejrzewam, że dzieci z nasionek mogą nie powtórzyć cech rodzicielskich, one się łatwo krzyżują.
Kosmos różowy , podwójny i lak są przedmiotem mojej malutkiej zazdrości bo mimo starań nie mam kwiatów.
A co to za różowy kwiatek na zdjęciu pod kosmosem
W ogóle Marysiu Twój ogród staje się jeszcze bardziej interesujący i rozbudowany, ciągle coś przybywa.
Tajemnicza roślinka od Ciebie ma pąki i się niebawem przekonam co to

Ze wstydem przyznaję, że strasznie rzadko bywam u Ciebie - taki los, brak czasu.
Popatrz Marysiu u Ciebie susza a u nas woda wręcz stoi.
Floks dwubarwny na zdjęciu pod liliowcem bardzo ciekawy

Podejrzewam, że dzieci z nasionek mogą nie powtórzyć cech rodzicielskich, one się łatwo krzyżują.
Kosmos różowy , podwójny i lak są przedmiotem mojej malutkiej zazdrości bo mimo starań nie mam kwiatów.
A co to za różowy kwiatek na zdjęciu pod kosmosem

W ogóle Marysiu Twój ogród staje się jeszcze bardziej interesujący i rozbudowany, ciągle coś przybywa.
Tajemnicza roślinka od Ciebie ma pąki i się niebawem przekonam co to

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Przyznam się , że brakuje mi czasu i niestety rzadko zaglądam na forum . Nawet jak zerknę to tylko przelotem .
Dziś znalazłan chwilkę , odwiedziłam Twoj ogród i jestem zachwycona .
Co tu dużo mówić , cuda Pani , cuda .
Jestem na etapie floksów i przyznam , że takie śliczne jak u Ciebie trudno znaleść . Nie śmiem prosić , ale gdyby coś z nich znalazło się dla mnie byłabym zachwycona .
W tym roku po raz pierwszy posadziłam dwie sadzonki floksów , nazw niestety nie pamiętam , ale zachowałam karteczki . To młode sadzonki , ale kwitną . Szczególnie jeden , drugi zaczna . Popłudniu zrobię im foto to Ci pokażę .

Przyznam się , że brakuje mi czasu i niestety rzadko zaglądam na forum . Nawet jak zerknę to tylko przelotem .
Dziś znalazłan chwilkę , odwiedziłam Twoj ogród i jestem zachwycona .

Co tu dużo mówić , cuda Pani , cuda .

Jestem na etapie floksów i przyznam , że takie śliczne jak u Ciebie trudno znaleść . Nie śmiem prosić , ale gdyby coś z nich znalazło się dla mnie byłabym zachwycona .

W tym roku po raz pierwszy posadziłam dwie sadzonki floksów , nazw niestety nie pamiętam , ale zachowałam karteczki . To młode sadzonki , ale kwitną . Szczególnie jeden , drugi zaczna . Popłudniu zrobię im foto to Ci pokażę .

Pozdrawiam, Beata.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Małe kurki zupełnie już nie przypominają pisklaków. Aż chciałoby się powiedzieć: Jak ten czas leci
Swoją czarnuszkę posiałam bardzo późno, nie wiem czy zdąży zakwitnąć
Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem czy rośnie, bo nie pamiętam gdzie ja posiałam
Floksiki są śliczne i to zarówno te jednoroczne, jak i wieloletnie 

Swoją czarnuszkę posiałam bardzo późno, nie wiem czy zdąży zakwitnąć

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Całe popołudnie u mnie pada deszcz . Przeszły burze , nawet popadał grad . Szczęśliwie żadnych szkód u mnie nie wyrządził .
Tak wyglądają moje floksy . Niestety nadruk na karteczkach z nazwami wyblakł i jakie to odmiany nie powiem .

Wśród dali , które były wysiewane z nasion pojawiło się kilka kwiatów pełnych .
I jeszcze moje szarłaty , jestem z nich bardzo zadowolona . Sama wyhodowałam je z nasionek .

Całe popołudnie u mnie pada deszcz . Przeszły burze , nawet popadał grad . Szczęśliwie żadnych szkód u mnie nie wyrządził .
Tak wyglądają moje floksy . Niestety nadruk na karteczkach z nazwami wyblakł i jakie to odmiany nie powiem .

Wśród dali , które były wysiewane z nasion pojawiło się kilka kwiatów pełnych .

I jeszcze moje szarłaty , jestem z nich bardzo zadowolona . Sama wyhodowałam je z nasionek .

Pozdrawiam, Beata.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Marysiu bardzo się ciesze, że rozwikłałaś zagadkę i wiesz już, że to floksiki. Mnie one się skojarzyły po kształcie kwiatków.
A bardzo lubię taie właśnie floksowate!
Ja prosiłam o farbownika, też go siałam w tym roku, ale już nie pamiętam gdzie...
Tzn. domyślam się, bo coś mi tam takie niewielkiego niebieskiego wyszło, ale pewności nie mam. Kiedyś obfocię i wstawię, żebyś rozpoznanie zrobiła.
A malwy....
Moje kwiatki dzieciństwa. Rosły przy babci domu i zwiastowały pełnie lata.
A bardzo lubię taie właśnie floksowate!

Ja prosiłam o farbownika, też go siałam w tym roku, ale już nie pamiętam gdzie...

Tzn. domyślam się, bo coś mi tam takie niewielkiego niebieskiego wyszło, ale pewności nie mam. Kiedyś obfocię i wstawię, żebyś rozpoznanie zrobiła.
A malwy....

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No czytam ,że Jola zagadkę rozwiązała zawsze można na nią liczyć .Widzę ,że masz calutkie poletko czarnuszki .Mnie drażniły jej wiotkie pędy które wciąż się pokładały .Masz mnóstwo floksów moich sporo wyginęło chyba wiosną.Marysiu masz dwa koguciki z tego miotu patrząc tak na ten przychówek
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam ! to ja się włóczę po Krakowie, a tu u mnie tyle miłych Gości
Dzisiaj mam bardzo rozbiegany i rozjeżdżony dzień
Kasiu pysznogłówką chętnie się podzielę tylko na wiosnę! Jarzmiankę pewnie kupiłaś jednoroczną siewkę, więc poczekaj a na pewno się rozrośnie
Nasionka czarnuszki też będę zbierać 
Marysiu a może nie kliknęłaś wyślij? tak się niestety zdarza
Elu chyba nie uda się zdobyć specjalnych względów, ale z otwieraniem nowych części wątków nie ma problemu
Jutro zrobię zdjęcie moich skrzyń, w których głównie są kapusty różnego rodzaju, bo kapusty przeazotowanej nie mogę jeść. Niestety coś zżera moje kapusty i nawet liście kalarepy i są całe w dziurkach. Jak coś zostanie zjedzą kury, podstawowym warzywnikiem jest tunel z pomidorami i papryką
Aniu to floks drummonda
Właściwie mam kompozycje samoistne
, maczków nakupowałam różnych a także dostałam
Alu nie pamiętam jakiego liliowca Ci wysłałam, nawet nie pamiętałam że w ogóle wysłałam
Mam nadzieję że będzie Cię cieszył 
Agnieszko nie masz się czego wstydzić, tak bywa
Ważne że jesteś u mnie mimo że nie widuje Cię prawie wcale na FO
. Nie bardzo wiem o którego floksa Ci chodzi, ale jak sprecyzujesz to może da się go uszczknąć. Kosmos wyrósł jeden bo drugi z tej samej paczki jest pusty
A pod nim jest zefirant
Ciekawa jestem co to za roślina
Beatko bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin
, a tym bardziej się cieszę że ogród Twój wzbogaca się o kolejne kwiaty
Widzę floksy które posadziłaś i na pewno coś Ci poślę na wiosnę, no chyba że po przekwitnięciu. Wszystkie odmianowe nie są mocno rozrośnięte, bo jesienią je dzieliłam ale parę odmian mogę podzielić
Obserwuj jak będę wstawiać i ustalimy które
Szarłaty mam takie same i czy nie dostałyśmy nasion od Irenki? Dalie też posiałam i już kwitną ale część nie wiem czy z siewu czy z karp
Beatko pozdrawiam Cię serdecznie
Basiu no to wyjaśniłaś o co chodzi z farbownikiem
. Koniecznie wstaw i będziemy rozpoznawać.
Bardzo lubię malwy i wysiało mi się sporo ale głównie w truskawkach, więc muszę je przesadzić a zakwitną za rok
Floksy cieszą się na FO dużą sympatią
Jadziu Jola ma tak bogatą kolekcję, że prawie wszystko ma
piszę prawie, bo ciągle coś dokupuje
Które rozpoznajesz jako kogutki? bo chyba mam więcej niż dwa, dwa są czarne i chyba jeden biały
Moje floksy nie giną, a może Twoje były jednoroczne>

Kasiu pysznogłówką chętnie się podzielę tylko na wiosnę! Jarzmiankę pewnie kupiłaś jednoroczną siewkę, więc poczekaj a na pewno się rozrośnie

Marysiu a może nie kliknęłaś wyślij? tak się niestety zdarza

Elu chyba nie uda się zdobyć specjalnych względów, ale z otwieraniem nowych części wątków nie ma problemu

Jutro zrobię zdjęcie moich skrzyń, w których głównie są kapusty różnego rodzaju, bo kapusty przeazotowanej nie mogę jeść. Niestety coś zżera moje kapusty i nawet liście kalarepy i są całe w dziurkach. Jak coś zostanie zjedzą kury, podstawowym warzywnikiem jest tunel z pomidorami i papryką

Aniu to floks drummonda

Alu nie pamiętam jakiego liliowca Ci wysłałam, nawet nie pamiętałam że w ogóle wysłałam

Agnieszko nie masz się czego wstydzić, tak bywa

Beatko bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin

Szarłaty mam takie same i czy nie dostałyśmy nasion od Irenki? Dalie też posiałam i już kwitną ale część nie wiem czy z siewu czy z karp

Beatko pozdrawiam Cię serdecznie

Basiu no to wyjaśniłaś o co chodzi z farbownikiem

Bardzo lubię malwy i wysiało mi się sporo ale głównie w truskawkach, więc muszę je przesadzić a zakwitną za rok

Floksy cieszą się na FO dużą sympatią

Jadziu Jola ma tak bogatą kolekcję, że prawie wszystko ma

Które rozpoznajesz jako kogutki? bo chyba mam więcej niż dwa, dwa są czarne i chyba jeden biały

Moje floksy nie giną, a może Twoje były jednoroczne>
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Białego widziałam tego z lewej strony na długich nogach i jednego czarnego bo ten drugi jak twierdzisz ma łebek schylony to nie poznać kim jest.Wiem ,że Jola ma wszystkiego mnóstwo jednak ma gdzie sadzić nie to co u mnie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu za to nikt się tak nie zna na robaczkach tak jak TY . Gdybym zaczęła tak wcześnie jak Jola pewnie też ogród wyglądałby inaczej 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Odsapnę trochę w Twoim buszu. Kwitnący konwalnik piękny.
U mnie przez suszę coraz więcej roślin znika bezpowrotnie, co mnie lekko dołuje.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;