Anusiny balkonik

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Anusiny balkonik

Post »

Napiszę tak: NIESAMOWITE ;:180 PIĘKNIE.
Fajnie, że wstawiłaś ogólne zdjęcia balkonu - jest jeszcze piękniej niż można było sobie to wyobrażać ;:303
Róże mają pazurki, no wiem. Niestety - na wiele z nich jestem uczulona, tzn jak mnie kolec dziabnie.... Ale co tam, muszą być, już to teraz wreszcie wiem.... ;:3
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ola2310 pisze:Nie mogę się napatrzeć... ;:oj Czego ty tam nie masz!?
Nawet warzywnik i jeżyny ? ???Wow...
Oj, mogłabym wymieniać ;:306 Na liście marzeń mam m.in. pieris japoński w odmianie 'Forest Flame', azalię japońską 'Maruschka', różanecznik 'Cunningham's White', drzewko oliwne, wierzbę japońską całolistną 'Hakuro Nishiki', a od wczoraj różową tawułkę (podpatrzoną u Beatki :tan
Ola2310 pisze:;:180 ;:180 ;:180 Padłam na kolana.
Wszystko ci pięknie kwitnie. I róże i dalie....cudnie.
Beaby pisze:Napiszę tak: NIESAMOWITE ;:180 PIĘKNIE.
Fajnie, że wstawiłaś ogólne zdjęcia balkonu - jest jeszcze piękniej niż można było sobie to wyobrażać ;:303
Róże mają pazurki, no wiem. Niestety - na wiele z nich jestem uczulona, tzn jak mnie kolec dziabnie.... Ale co tam, muszą być, już to teraz wreszcie wiem.... ;:3
A tak serio, dziewczyny, bardzo Wam dziękuję! Nawet nie wiecie, jak miło mi słyszeć, że mój balkonik przypadł Wam do gustu ;:168

Co zaś się tyczy róż, to gorąco polecam 'The Fairy' - mnóstwo kwiecia, które w miarę przekwitania przechodzi z różu w biel, a do tego drobne i dosyć tępe kolce (wiem, wiem, brzmi oksymoronicznie, ale jak dotąd tylko ona nie zrobiła mi krzywdy :) Pooglądaj ją sobie w internecie, to naprawdę wdzięczna roślina. No i niedroga, ja swoją kupiłam na wiosnę w Biedronce za bodajże 6,99 zł. :)
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit wśród zielono zakręconych
Przecudny masz balkon tyle w nim różnorodności ;:oj
Widać że masz dobrą rękę do roślin wszystko Ci pięknie rośnie w tak ciężkich warunkach jakie panują w donicach ;:138
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Witaj, Paulii, na moim balkoniku! Bardzo miło mi Cię gościć :wit Dziękuję za ciepłe słowa! Mam nadzieję, że roślinom się nie odmieni i nadal będą - tfu tfu tfu - tak dobrze rosły :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu lista marzeń imponująca. Chyba ci przyjdzie balkony od sąsiadów adoptować... ;:306
To ja chodzę i psioczę, że miejsca już nie mam a chciałabym jeszcze to albo to a ty z taką listą wyskakujesz!!!
No kochana!Będzie się działo. Teraz twój eM to nawet stopy nie zmieści na to palenie. Odzwyczai się chłopina ... ;:306
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Olu, oj, gdyby tylko tak się dało, to pewnie moje byłyby już wszystkie w pionie ;:306 No, ale co ja poradzę, że co chwila natrafiam na jakąś piękną roślinę ;:171 Poza tym ja ich nie kupuję, ja je adoptuję! W tym kontekście nie można mi mieć za złe, że przygarniam bezdomne i bezbalkonowe maleństwa... :tan

Co zaś się tyczy mojego eM, tylko mu na zdrowie wyjdzie :D W zasadzie to powinien mi podziękować... ;:306
Takota
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 cze 2016, o 17:25

Post »

Pięknie odwdzięczyły ci się kwiatuszki i warzywa i owoce za twoją opiekę. Musisz bardzo o nie dbać skoro takimi ślicznymi kolorami Cię obdarowały ;:167
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Takoto, witaj na moim balkonie! :) Będzie nam - mi i moim roślinkom - bardzo miło móc Cię gościć ;:168
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Aniu, to nie balkon, tylko dżungla jakaś lub inny busz :wink: bardzo lubię taką różnorodność, można patrzeć i podziwiać godzinami :D a kawę na balkonie pijemy podobnie, ja otwieram szeroko drzwi balkonowe i rozkładam się z kawą... na kanapie z widokiem na roślinnik :;230 też miałam kiedyś tak zastawioną podłogę, ale musiałam wygospodarować miejsce dla Potomka :wink:
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Takota
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 cze 2016, o 17:25

Post »

Anah oj będę się tu gościć :) Ja niestety nie mam balkonu więc twój będzie "skazany" na moją obecność :)

Chwal się roślinkami bo jest czym ;:138
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Takota pisze:Anah oj będę się tu gościć :) Ja niestety nie mam balkonu więc twój będzie "skazany" na moją obecność :)

Chwal się roślinkami bo jest czym ;:138
emka29 pisze:Aniu, to nie balkon, tylko dżungla jakaś lub inny busz :wink: bardzo lubię taką różnorodność, można patrzeć i podziwiać godzinami :D a kawę na balkonie pijemy podobnie, ja otwieram szeroko drzwi balkonowe i rozkładam się z kawą... na kanapie z widokiem na roślinnik :;230 też miałam kiedyś tak zastawioną podłogę, ale musiałam wygospodarować miejsce dla Potomka :wink:
Dziewczyny, mój balkon jest Waszym balkonem - niezmiennie gorąco zapraszam :) To cudowne uczucie móc się dzielić swoją pasją z innymi miłośniczkami roślin! ;:196

Marto, to ja Potomka jeszcze się nie dorobiłam, a psa mam na tyle niewielkiego, że spokojnie przemyka pomiędzy kwiatkami - oprócz mojego eM nikt więc na moje roślinki nie psioczy ;:306

To jeszcze Wam się do czegoś przyznam - odblokowała mi się dziś sekcja 'Oferty Forumowiczów'. I mimo że jeszcze nie mogę nic tam pisać, zaczęłam przeglądać. I tak przeglądałam, i przeglądałam, i przeglądałam... I zamówiłam sadzonki oleandrów: białego półpełnego, jasnoróżowego, kremowożółtego i białego pojedynczego z pudrowym różem tzw. 'kwiat jabłoni'... ;:171
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Oleandry zapowiadają się cudowne ;:oj.

A jaką masz nośność swojego balkonu? ;:224
Tak pytam z ciekawości, dzisiaj przesadzałam papryki do większych doniczek i mąż stwierdził, że balkon się urwie.
Nie mam pojęcia ile taki balkon może udźwignąć.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Zabij mnie, ale nie mam zielonego pojęcia ;:oj Ale mieszkam w bloku z lat 80., więc liczę, że to solidna konstrukcja. Zresztą w salonie, do którego przylega balkon, mam regał, który z książkami waży ok. 1 tonę i jak dotąd nie wpadłam z nim do sąsiada, więc myślę, że balkon poradzi sobie z małą szkółką oleandrów... ;:306

Inna rzecz, że mój eM też mnie tak czasem straszy urwaniem się balkonu, więc wiesz - może nie należy traktować w tej kwestii naszych panów poważnie i potraktować to jako zwykłe gadanie (taka wspólna, męska, antykwiatkowa propaganda... ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No proszę i już forumowe zakupy się.szykują.
Naprawdę jeszcze oleandry tam wciśniesz? ;:219
Wiesz że to dopiero początek przebywania wśród nas a ty już zarażona chciejstwami.
Jakiego masz pieska?
.
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Spróbuję je wcisnąć, choć skoro to sadzonki to pewnie w tym roku raczej przechowam je w domu :) Co zaś się tyczy kolejnych chciejstw... Będę starała się im oprzeć, ale nie gwarantuję rezultatów ;:306

A mój psiak wygląda tak ;:167

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”