Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kwiaty dalii? :shock: No ja cię nie mogę... A u mnie nawet pąków nie widać. Bardzo mi się podoba ten Coconut Sundae.

Lilie piękne, ciągle zapominam o wsadzeniu świętojózefowej.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Lucynko to Ty masz już ponad 30% kwitnień wśród dalii, a u mnie to nawet 10% jeszcze nie ma... ;:306

Małgosiu oczywiście pomyliłam lilie - to nie jest Lollypop na zdjeciu tylko Rosella's Dream. Lilie św. Józefa mam pierwszy rok, ale mają jakieś 1,5 metra - myślę, ze w przyszłym roku się wzmocnią. :D

Sabinko tylko kilka tak zaszalało - część nawet z ziemi jeszcze nie wylazła, więc będziemy na nie czekać razem :D

Sylwio posadź koniecznie lilię św. Józefa, bo może to troche potrwać - ja sadziłam już ze 3 razy rok po roku i dopiero w tym roku pierwszy raz doczekałam się kwiatów ;:333

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękne lilie ...moje niestety wszystkie paki zniszczone :( robale je załatwiły . Musze poczytać co z tym zrobić
Bardzo ładne powojniki ...moje maja za suchą ziemię i nie chcą rosnąć .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu Pink Giraffe musi być piękna obsypana kwiatami, już pojedynczy śliczny. ;:oj Lilie takie energetyczne, ;:215 a Matrix zjawiskowa. Też mam lilię Candidum, św Józefa, ale nornice się do niej dobrały i słabo kwitnie. ;:174 Powojniki na kratce wyjątkowo pięknie się prezentują. ;:138 Czy to taka siatka, jak do tynkowania. :?: Duchess ma przepiękny kolor, jeszcze takiego powojnika nie widziałam. Spokojnego weekendu, może trochę deszczu. :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Powojniki też masz piękne, Kasiu. ;:63 ;:63
Zastanawiam się, ile Ty masz tych dalii, skoro dopiero 10% zakwitło....
Chłodnej soboty Ci życzę, bo w taki skwar wprost żyć się nie da. ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O jaki cudny ten różowy powojnik, przypomina dzwoneczki ;:173
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Ciekawa i różnorodna kolekcja powojników ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu śliczne powojniki! ta gwiazda Indii mnie urzekła :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kasiu mnie też bardzo się podobają Twoje powojniki ;:333
Dobrej nocki ;:41
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Kobieto, czy Ty wszystko sadzisz kolekcjami? :wink: Ależ piękności! Tak się przypatruję lilii Matrix i chyba moja mieszanka marketowa to będzie jej bliski krewniak, bo wszystkie wyszły takie oczobitne, pomarańczowo-czerwone. Na powojniki też mnie wzięło, tylko miejsca zagospodarowanego już brakuje. Mi też Star of India wpadła w oko.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Piękne powojniki - najbardziej wpadł mi w oko Star of India i widzę, że nie tylko mi.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Masz piękne okazy lilii no a ta lilia św. Józefa jest piękna ;:oj . Widziałam gdzieś w okolicznych ogródkach takie ;:108 . Dalie już kwitną ;:224 a to Ci szybkie rośliny ;:138 . Powojników masz sporo i mają piękne kwiaty. Paula Fargesa też mam ale ma dopiero pąki i czekam na jego pierwsze kwiaty. Rośnie całkiem szybko i liczę na ścianę kwiecia w przyszłych sezonach ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Kasiu, ale masz śliczne powojniki , ten rok im chyba sprzyja, ładnie kwitną , u mnie też , pozdrawiam ;:167 ;:196 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ewa u mnie niektóre pąki też zniszczone, ale przez pogodę. Kilka lilii w ogóle nie zakwitnie. U mnie też jest dość sucho. Poza tym nie mieszkam na stałe na działce, więc też kombinuję jak zabezpieczyć rośliny. Dużo daje podsypanie korą. A w miejscach szczególnie suchych dodaje do ziemi hydrożel.

Obrazek Obrazek

Soniu pierwszy rok mam Pink Giraffe, więc jeszcze nie znam jej mozliwości, ale już widać, ze jest niesamowita. Siatka jest delikatniejsza od tych podtynkowych - to taka pod trawniki przeciw gryzoniom. Duchess jest faktycznie piękna - nie przypuszczałam nawet, że tak go polubię. Niesamowite jest to, że zachowuje się jak bylinowy - na wiosnę startuje z poziomu ziemi i potrafi urosnąć do 2,5 metra. Należy do grupy powojników teksańskich.

Obrazek Obrazek

Lucynko dziękuję :D Ile mam dalii to nawet nie wiem, bo raz że nie liczyłam, a dwa, że wiele z tych co posadziłam nie wzeszło. Na pewno jest ich ponad setka. Może w pełni sezonu uda mi się policzyć :D

Obrazek Obrazek

Małgosiu ja też mam skojarzenie z dzwoneczkami :D W opisach nazywają je "tulipanokształtnymi". Faktycznie jest cudny - na żywo też się prezentuje wyjątkowo wdzięcznie :D

Obrazek Obrazek

Lodziu powojniki zajmują w moim sercu miejsce zaraz po daliach. Jeszcze mam kilka na oku :D

Obrazek Obrazek

Marysiu dziękuję :D Star of India jest faktycznie ślicznym powojnikiem. Niektórzy mówią, ze jego wadą jest to, że kwitnie wysoko. A ja go właśnie dlatego wybrałam, zeby go z daleka było widać. Niżej i tak inne kwiaty kwitną.

Obrazek Obrazek

Alu dziękuję ;:180 Na razie jeszcze sa młode, ale myślę, ze z każdym rokiem będzie co podziwiać ;:108

Obrazek Obrazek

Aniu kolekcjami to nie... co najwyżej kolekcyjkami ;:306 W powojnikach to jest wielką zaletą, że dużo miejsca nie potrzebują, bo w większości w pionie rosną. A już zwłaszcza Star of India - tyle miejsca co na łodygę, a on hyc w górę i na wysokościach zachwyca ;:173

Obrazek Obrazek

Sylwio świetny wybór ;:333 Dobrze, ze Star of India nie wie, ze ma takie powodzenie, bo by w samozachwyt wpadł i jeszcze mi na laurach spoczął, a ja liczę na jeszcze lepszy spektakl w przyszłym roku :D

Obrazek Obrazek

Ewelinko dalie bardzo nierówno w tym roku - niektóre kwitną, a inne ledwie z ziemi wychodzą. Lilia św.Józefa pierwszy raz u mnie zakwitła, więc liczę, ze w przyszłym roku sie wzmocni. Paul Farges szczerze mówiąc trochę mnie rozczarował, bo w ogóle nie chce w górę rosnąć, tylko się na boki rozrasta. Ale kwiatów ma faktycznie dużo :D

Obrazek Obrazek

Wiesiu dziękuję :D trochę strat w powojnikach niestety też miałam. Są takie co rosną jak szalone, ale i takie co ledwie od ziemi odrosły i stoją.

Obrazek Obrazek

Francek wrócił z nocnych wojaży - łóżko się akurat zwolniło, więc grzechem byłoby nie skorzystać....

Obrazek

A jak łóżko jeszcze zajęte, to na szczęście dziecko jeszcze nie za wysokie, to jest gdzie przycupnąć :wink:

Obrazek

Ogórki zaczęły się już ze 3 tygodnie temu, a teraz zarosły już pięknie.

Obrazek

Jagoda Goji chyba usłyszała, ze chcę ją wywalić, bo nawet kwitnąć nie chce - nie mówiąc już o owocowaniu....

Obrazek

3-4 lata temu kupiłam sobie leszczynę - Olbrzyma z Halle. Niestety leszczyna padła, ale wybiła z podkładki. A jako ze ładna czerwona była to zostawiłam. I w tym roku mam pierwsze orzechy :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kasiu masz przecudne liliowce!
A zdjęcia kota przepiękne!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”