Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Melduję się na rewizycie. I coś tak czuję, że zostanę tu na dłużej, bo bardzo tu ładnie. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.
Dziś była kumulacja upałów. A popołudniu wydawało się i zanosiło się na ogromną burzę. Spadło troszkę dużych kropli deszczu ale za to bardzo się ochłodziło,W końcu jest czym oddychać.

Byłam na koncercie Andrzeja Sikorowskiego i jego córki to bym powiedziała ,że było mi zimno. :;230
Oczywiście koncert był na świeżym powietrzu.

Soniu juki dziś już w pełnym rozkwicie,ale znów mam z problem z gniazdem inie mogę przesłać dzisiejszych fotek. A u mnie odwrotnie . Odmianowe już zakwitają a zwykłe różowe są w półcieniu i jeszcze nie.

Maryniu nie obrażaj się na jeżówki.To cudne i długo kwitnące kwiaty. Lubią je motyle. Mnie też wypadają ale dokupuje co roku nowe. Niedzielę spędziłam miło,bo byłam na koncercie a teraz idę na kiełbaskę z rożna. M zaprasza.

Alu ta wiązówka to czerwona odmiany Alba. Ty masz bulwkową, co ma liście jak paproć? ;:108 Ta już mi dawno przekwitła.

Iwonko to masz czereśnie z dobrego źródła. To co popadało , to kropla w morzu i potrzeb moich roślin. U mnie też się ochłodziło i niech tak zostanie.

Ewa pod taką nazwą go kupiłam. Jeszcze go sprawdzę. w liliowcach mam same pomyłki.

Loki witam nowego gościa . Gdyby nie moja wizyta z wątku Arisem to pewnie byś do mnie nie trafił. ;:108 Na to liczę ,że zostaniesz na dłużej. Zapraszam. U Ciebie też pięknie i kolorowo.

Zapraszam na fotki wczorajsze, bo dziś mam problem z gniazdem USB, tym razem w komputerze.
Ponoć wszystko psuje w domu. :;230 A ja tylko często go używam. ;:108

Obrazek

Zakwitła kolejna Ismena

I kolejne lilie takie nie wyrośnięte.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedyna jaka mi przezimowała trójsklepka szerokolistna. Jak to Sławek mówił nie wyeksponowana.
I tu się zgadzam. Muszę ją przesadzić, bo nawet nie ma jak zrobić jej ładnego zdjęcia.

Obrazek

Zmykam na kiełbaskę , bo już mnie wołają. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arctic Snow z pewnością jest prawie biały , znam bo to mój ulubieniec! Do jeżówek mnie nie przekonuj bo je uprawiam od lat ,trochę doświadczenia już mam... :roll: Zniechęciłam się do nich ... i zdania nie zmienię co nie znaczy, że poprzestanę na tych ,które u mnie pozostały... ;:306 A ja niedzielę spędziłam w czterech ścianach z przerwą na kawę na balkonie i sąsiedzkie plotkowanie...chmurzyło się i zdawało ,że lada moment lunie... Silny, chłodny, orzeźwiający wprawdzie wiatr się pojawił ale na tym się skończyło...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Lilie niewyrośnięte, ale pięknie Ci kwitną. U mnie w tym roku liliowa katastrofa, nie dość że niziutkie, to wierzchołki omarznięte szczególnie u martagonów i niewiele kwiatów będzie. Rutewka o białych kwiatach ciekawa, jeszcze takiej nie spotkałam. Jeżówka purpurowa rośnie u mnie bardzo dobrze i bardzo się rozsiewa. Ciągle próbuję wprowadzić odmianowe, ale coś marnie mi to idzie. Sadzone jesienią trzy, owszem wyszły, ale są malutkie i nie zakwitną. Ismeny cudnie kwitną, moje w tym roku już tylko w donicach na balkonie, bo na działkę nie dałam rady zanieść i jeszcze nie kwitną, Eukomisy też zostały roślinami balkonowymi.
Pięknie u Ciebie i kolorowo i odwiedzam Twój ogród regularnie, choć nie zawsze mam czas napisać.
U mnie też wczoraj wreszcie trochę chłodniej się zrobiło, no i padał deszcz, który bardzo się przydał, bo już nie miałam siły nosić konewki.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Śliczne jeżóweczki ;:138 ;:138 moje jeszcze nie kwitną. Spora kolekcja lili i śnieżnobiała Ismena a juki stoją jak na paradzie. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu ismena cudna, ;:oj na twojej glinie pewnie ma dość wilgoci. Gdyby nie moje piaski, już by kwitła u mnie. ;:108 Lilie wyjątkowo teraz zdobią ogród, piękne kolory, mnie oczywiście biała wpada zawsze w oko. :wink:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Wreszcie mogę być z Wami. Komputer wrócił z naprawy.

Maryniu masz racje. To nie jest Arctic Snow. Zbyt dużo mam liliowców niezgodnych.

Lidziu dużo lilii mi też wypadło.Na pewno nie mam już Lankona. Jeszcze parę zakwitnie nowych z L. Ismeny mam większość posadzonych do doniczek.Podobnie z kallami. Eucomisy rosną w gruncie. Jeżówki odmianowe zakwitają. Niektóre znikły ale część już kwitnie a inne dopiero zakwitną.

Stasiu dziękuję. Juki już przekwitają.

Soniu wiem,że lubisz biały kolor w ogrodzie. Czy wiesz ,że białe kwiaty lubią zanikać?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Aluniu widzę że sprzęt działa, bardzo się cieszę :)

Obrazek
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani zapomniałam się pochwalić,że we wtorek miałam przyjemność gościć u siebie Sonie -cyma2704 i Ewcię -garden 11
Dziękuję za krótkie ale owocne spotkanie. Dziewczyny zobaczyły mój miszmasz. A potem pojechałyśmy do ogrodu Ewci. A u Ewci to dopiero cudny ogród.
Oczywiście przybyło kwiatuszków dla mojego ogrodu. Ślicznie dziękuję. ;:196

Ewciu jeden i drugi działa. Stary i nowy.Troszkę muszę coś poprawić, bo widzę ,że w naprawie coś mi namieszano. Oczywiście,że poznaje kwiatuszki i już się cieszę ,że takie będą kwitły u mnie. ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz lilie! Moje lekko zmarnowane, bo zważył je przymrozek kiedy były już całkiem spore. I właściwie, te których wtedy jeszcze nie było nad ziemia pięknie już kwitną, a te co zapowiadały się wcześniej zważył mróz i sterczą takie kikuty...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu ja też mam parę lilii byle jakich. Są też jeszcze w pąkach. Zobaczymy co to zakwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ismena cudna. ;:138 ;:138
A co to za żółtki na przedostatnim wczorajszym zdjęciu. ???
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:196 te żółtki to oman wąskolistny. Teraz kwitnie i ma z 20 może 30 cm wysokości.

Ostatnie spojrzenie na juki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »