Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

U Ciebie nawet maki samosiejki wiedzą,gdzie mają rosnąć, żeby rabata ładnie wyglądała. :D
Coraz częściej rozmyślam o piwoniach, jak do Ciebie zaglądam. Mam takie zwykłe, różowe, ale ostatnio czytałam o nich i zakochałam się w Fetiva Maxima bodajże, o ile nazwy nie pomyliłam. Jakie cudne kwiaty ;:173 A Ty Martuś chyba masz taką?
Pięknie skomponowane rabaty, zawsze podziwiam za ten kunszt. Tu wszystko do siebie pasuje. ;:63
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A no pospacerowałam sobie, jak fajnie Martusiu, różyczek się nawąchałam, piwonie podziwiałam, skalniaka obeszłam, teraz siądę na ławeczce pod brzózkami i odpocznę :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Dzięki Martusiu, dobrze wiedzieć. Jaka piękna ta kremowa piwonia z bordowym środkiem ;:173 Moja już żadna nie kwitnie ;:185 Róze śliczna każda na swój sposób... aloha ma bardzo ciekawy kolor. Ale ci się inteligentny mak trafił, sam wiedział gdzie będzie pasował :;230 Moje ostróżki już na finiszu, a twoje aż biją po oczach ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zawsze zaglądam i nacieszę oczy twoim dojrzałym, kolorowym ogrodem. ;:108 Białe dzwonki na tle niebieskiego świerka piękne. ;:oj Różyce oczywiście obejrzane. :) Cieszymy się z deszczu, bo upały i susza niestety roślinom nie służą. ;:202 Nie szalej tak na rabatach, bo znowu kręgosłup się odezwie. Odpoczynku na jutro w miłym towarzystwie. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu sprawa prosta w wyszukiwarce wpisałam kompoty i wyszło kilka postów, a o ten nie było trudno ;:306
Cudowne róże, tym razem Aloha spodobała mi się przez kolor ;:215 Z Twoich patyczków mam Lagunę, Tip Top i kolejne zaczynają kwitnąć, jedną nawet dam Ci do identyfikacji :lol: Biała rabata zyskała lokatora :D Ja już nie mam miejsca na nowe rabaty, koniec teraz tylko opieka na tymi co są. Pracy będzie i tak dużo bo trzeba je będzie przerabiać ;:306 Tobie wczoraj rano podlało, a mnie dzisiaj trochę ale wolę tak, bo straszyło bardzo a ja już wolę delikatne burze ;:333 Odpoczywaj, bo praca Cię czeka, posiedź na ławeczce. Pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam miłych gości,niedziela minęła spokojnie ,piękne słońce ,a potem niewielka burza i ful deszczu ,więc ogród znowu podlany i trochę rozczochrany ,ale wróci do porządku,po południu miałam miłych gości w ogrodzie ,więc sympatycznie spędziliśmy dzień,spacerując i spacerując ,a potem posiedzieliśmy pod katalpami i jak zwykle wszystko szybko przeminęło.

Tereso,Ewelina na pewno już nie kwitnie to inne piwonie ,dziwne ,że wilczomlecz sie nie przyjął,bo z nim nie ma żadnego problemu,może go skopałaś ,albo wyplewiłaś niechcący ,ja nadwyżki sprzedaję tylko na wiosnę ,w jesieni nie robię nadwyżek ,bo zbieram grzyby,no i wtedy jest prawdopodobieństwo,że coś może przemarznąć ,pozdrawiam :wit

Dario,są nawet dwa maczki i obydwa białe i na białej rabacie,więc będą nasiona i zawsze jakieś prawdopodobieństwo ,że z nasion nie musi ,ale może być biały :tan ,pozdrawiam ;:168

Ala,taka zarośnięta ,jakby zawsze tam była,maki są już dwa białe,ostróżki strasznie burza zwichrowała,chociaż były przywiązane ,trawnika nie mam tylko 30 letni ugór z chwastów koszony systematycznie i tak wypiękniał ;:306 ,ławeczka jest i nawet z gośćmi dzisiaj na niej siedzieliśmy wśród brzóz,tam jest super mikroklimat,a ławeczka z historią :;230 zaraz pokażę, buziaczki ;:196

Bożena, tak nie mogę sie wyrobić wszędzie zaglądnąć ,ale staram się jak mogę ,dzisiaj też u mnie mocno lało ,więc ogród znowu podlany,dla mnie to ważne,bo bardzo dużo godzin muszę spędzić przy podlewaniu wężem a szkoda czasu ,bo można zrobić coś innego,miło,że podoba się ogród i mogę się nim z Wami podzielić ,ta duża fioletowa róża to Gipsy Boy ona taka parkowa ,olbrzym rośnie ,chyba ,że u mnie taka wielka,pozdrawiam ;:168

Aluś,zaraz pokażę tą ławeczkę ,dzisiaj na niej posiedziałyśmy z gośćmi i super się gadało w cieniu i fajnym klimacie jaki stwarzają brzozy,mężowi możesz powiedzieć to będzie doceniony a i z dumy może już więcej w pasie nie dobierze ;:306 dalie posadziłam wcześniej do doniczek ,dlatego tak szybko zakwitły,ostróżki i mnie się podobają ,uwielbiam je,chodzi Ci o tą wielką różę ,to Semiplena,pozdrawiam ;:196

Gosiu,piwonie są cudowne,mam Festivę Maximę ,ona jest piękna tylko wcześniejsza a maki to mnie bardzo zaskoczyły,miałam je wyrwać ,ale nie zdążyłam i tak sobie rosnął,aż pączek pęknął i ukazał się biały kwiat,zaraz pokażę to białe cudo ,ale ,żeby było ciekawiej są 2 białe maki,dziękuję miło czytać ,że sie podoba,pozdrawiam ;:196

Iwonko,ogród bardzo pachnie ,więc mogłaś się nawąchać do woli,a ławeczkę zaraz pokażę ,super się na niej siedzi w cieniu brzóz,pozdrawiam ;:168

Gosiu clem3,ja mam sporo odmian i w nich są też późniejsze ,dlatego jeszcze są ,u mnie ostróżki teraz w pełnym rozkwicie ,są cudowne ,maki są już 2 ,bo zakwitł drugi i też biały ,jeden jest bardziej strzępiasty ,pozdrawiam ;:168

Soniu,mój ogród bardzo kolorowy ,ale tak lubię ,chociaż są rabaty jednokolorowe,ale całość to wielka gama kolorów i kształtów,te proste dzwonki są dla mnie wyjątkowe ,takie miała moja mama w ogródku,u mnie dzisiaj znowu dolało,bardzo się cieszę ,jutro idę już do pracy ,więc mniej będzie ogrodu i dlatego chciałam go szybko uporządkować,odpoczęłam dzisiaj z gośćmi w ogrodzie ,aż dziwnie mi się siedziało,pozdrawiam ;:196

Marysiu,jakoś bym tego nie wymyśliła z tymi kompotami ,Aloha i mnie sie podoba ten kolor i układ kwiatów niepowtarzalne ,fajnie ,że tyle róż Ci się ode mnie ukorzeniło,na pewno miałaś Piano i Elmshorn ,więcej nie pamiętam ,ale jak zobaczę to może rozszyfruję ,dlaczego musisz przerabiać rabaty,u mnie dzisiaj też padał deszcz i ogród mam podlany,bałam się tej burzy ,ogród trochę rozwichrzyło ,ale nie jest najgorzej ,posiedziałam dzisiaj z gośćmi na ławeczce,super się człowiek czuje w takim mikroklimacie,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam w moje zakątki ogrodowe .

Obrazek

liście Tarczownicy tarczowatej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wanilla
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przymiotno
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i moja nowa ławeczka z historią w lasku brzozowym
Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piwonie, ostróżki, róże- po prostu bajka. Twój ogród przyciąga różnorodnością i kolorem. Zachwycam się Twoimi zakątkami, zarówno tymi cienistymi, jak i pełnymi słońca. Żeby wyczarować takie widoki, trzeba mieć magię w małym paluszku ;:108
Właśnie zobaczyłam Wanilię- jakie ona ma pofalowane płateczki. Śliczności :heja I maki niesamowite- jak rozczochrane peruki ;:306
W tak krótkim czasie ogarnęłaś cały ogród? Chylę czoła ;:180
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś ławeczka bardzo fajna pasuje do tego miejsca ;:333 Mężowi nie wytrzymałam i powiedziałam był zadowolony :D
Dzisiaj i u mnie była straszna wichura i deszcz i chyba nawet grad .W końcu powietrze zelżało .Szkoda tylko ,że te nawałnice takie szkody czynią ..
Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto Dzięki za nazwę róży! u mnie też dziś polało i nie musiałam już wody nosić
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

To masz ulgę!trochę odpoczniesz od podlewania,a jak tam grzybki czy pokazały się?Marta czujesz? ja siedzę w domu a w lesie sucho!
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu u ciebie jak zwykle pięknie. Oczu nie można oderwać... ;:oj
Wszystko tak ładnie skomponowane i na bogato!!!
Popadało u ciebie też? U mnie tak mokro że wszystkie rośliny teraz w pozycji leżącej... ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuniu ale nas uraczyłaś pięknymi widoczkami ;:173 Oczu oderwać nie można ;:333
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kochana tam gdzie masz tarczownicę to oprócz cienia jest wilgoć? U mnie sucho i nie wiem czy będzie rosła jak posadzę.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

A wiesz Martuś - mnie też sie wilczomlecz nie przyjął. A ta tawułka Arendsa czerwona to jak wysoka rośnie? Bo zaczynam mieć wątpliwości czy ją w dobrym miejscu posadziłam.
Cudne ostróżki ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”