Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moniko dostawca chyba ze specyficznym poczuciem humoru, skoro napisał taki tekst do przesyłki. ;:306 Lepiej, żeby instrukcję sadzenia dołączył. Jakby rośliny były niezgodne, to reklamowałabym do skutku :wink: Róże królują, łuki pięknie się zapełniają. ;:215 Kocimiętka niezmiennie mnie zadziwia wyprostowanym pokrojem. ;:oj Przebywanie w tak pięknym otoczeniu z pewnością podnosi nastrój, zapracowałaś ciężko na to. ;:180
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moni koniecznie musisz nadrobić ilość zdjęć. Koniecznie! Ja nigdy nie mam ich dość u Ciebie. Mogę oglądać dziesiątki i to codziennie. ;:180
Majstersztyk. Zdecydowanie powinnaś zmienić zawód. ;:224 Projektant ogrodu z Ciebie idealny. ;:180
Pan od piwonii musiał być w niezłym humorze, że taki liścik dorzucił. ;:224
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Współczuje na takiego nieuczciwego sprzedawce trafić :evil: a myślałam już, że sprawa się wyjaśniła na twoją korzyść. Strach zamawiać przez internet, szkoda że nie można wszystkiego na miejscu dostać.
Też mam w jednym miejscu podagrycznik więc wiem z czym walczysz ;:223
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moni dzięki za dopuszczenie mnie do grona podglądaczy na fb ;:196
Wiesz, że uwielbiam Twój ogród ;:167

I przy okazji jeszcze raz dziękuję Ci bardzo za obie olbrzymie paki z roślinami, rozpakowanie ich zajęło mi sporo czasu, nie mówiąc już o sadzeniu, ale jak pomyślałam ile czasu Ty je pakowałaś żeby dojechały do mnie w tak pięknej kondycji :shock: pełen szacun.
Polecam wszystkim zakupy u Moni, sadzonki super, ładnie zakorzenione.

Współczuję sytuacji z irysami, ja w tej chwili walczę z reklamacjami róż :evil:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Nie dość, że taki piękny ogród to jeszcze fajne widoczki za płotem... Tylko pozazdrościć :wink:
Ciekawe czy moje róże też kiedyś stworzą takie piękne krzaczki ;:224 Twoje są zachwcające
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, połaskotałaś nas kilkoma zdjęciami wielkich różanych kwitnień ;:180 Czekamy na więcej fotek ;:65
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Kompost w takich ilościach na pewno przyczynił się do tego ,że rośliny tak pięknie Ci rosną. Kocimietke masz wspaniałą ;:108 . Cała architektura współgra z rabatami i na odwrót, cudownie sobie urzadzilas ;:138 . A co do chwastów to niestety musimy z nimi walczyć a u mnie obecnie tak sucho, że wyrwanie jest prawie niemożliwe ;:222. Czekam na deszcz a Tobie życzę udanego weekendu :wit .
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Moniś, ta kocimiętka zachwyca nie ma się co dziwić, że Cię wszyscy zaczepiają co to za roślina, sama nie mogę się nadziwić jak łodygi pięknie stoją i się nie pokładają, jak u moich sąsiadów, a krzaki róż marzenie ;:167 czy one mają jakieś podpory aby były tak pięknie wyeksponowane?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

cyma2704 pisze:Moniko dostawca chyba ze specyficznym poczuciem humoru, skoro napisał taki tekst do przesyłki. ;:306 Lepiej, żeby instrukcję sadzenia dołączył. Jakby rośliny były niezgodne, to reklamowałabym do skutku :wink: Róże królują, łuki pięknie się zapełniają. ;:215 Kocimiętka niezmiennie mnie zadziwia wyprostowanym pokrojem. ;:oj Przebywanie w tak pięknym otoczeniu z pewnością podnosi nastrój, zapracowałaś ciężko na to. ;:180
U mnie wszystkie kocimiętki stoją na baczność i dziwi mnie skąd opinia o kocimiętkach leżących i tworzących gniazda ;:224 Może to zależy od odmiany? A może od gruntu? U mnie bardzo sucha ziemia, przepuszczalna i może dlatego są takie sztywne, bo pędy są lekkie, mało nawodnione?

aneczka1979 pisze:Moni koniecznie musisz nadrobić ilość zdjęć. Koniecznie! Ja nigdy nie mam ich dość u Ciebie. Mogę oglądać dziesiątki i to codziennie. ;:180
Majstersztyk. Zdecydowanie powinnaś zmienić zawód. ;:224 Projektant ogrodu z Ciebie idealny. ;:180
Pan od piwonii musiał być w niezłym humorze, że taki liścik dorzucił. ;:224
Aniu, jestem w kompletnym niedoczasie ;:222 , ale nadrobię zaległości, obiecuję ;:196
Projektant ogrodu - fajna sprawa, ale w mojej okolicy nie ma na to popytu ;:185

Filemon24 pisze:Współczuje na takiego nieuczciwego sprzedawce trafić :evil: a myślałam już, że sprawa się wyjaśniła na twoją korzyść. Strach zamawiać przez internet, szkoda że nie można wszystkiego na miejscu dostać.
Też mam w jednym miejscu podagrycznik więc wiem z czym walczysz ;:223
Ja mam to paskudztwo na całym jednym boku działki, ale najbardziej uciążliwy jest tam, gdzie rabata ;:222 Najgorsze, że nie mam ostatnio zupełnie czasu na to, by się nim zająć i pozwala sobie atakować rabatę coraz groźniej :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jol_ka pisze:Moni dzięki za dopuszczenie mnie do grona podglądaczy na fb ;:196
Wiesz, że uwielbiam Twój ogród ;:167

I przy okazji jeszcze raz dziękuję Ci bardzo za obie olbrzymie paki z roślinami, rozpakowanie ich zajęło mi sporo czasu, nie mówiąc już o sadzeniu, ale jak pomyślałam ile czasu Ty je pakowałaś żeby dojechały do mnie w tak pięknej kondycji :shock: pełen szacun.
Polecam wszystkim zakupy u Moni, sadzonki super, ładnie zakorzenione.

Współczuję sytuacji z irysami, ja w tej chwili walczę z reklamacjami róż :evil:
dziękuję ;:196 ;:196 ;:196

clem3 pisze:Nie dość, że taki piękny ogród to jeszcze fajne widoczki za płotem... Tylko pozazdrościć :wink:
Ciekawe czy moje róże też kiedyś stworzą takie piękne krzaczki ;:224 Twoje są zachwcające
Za płotem widoczki to i owszem, ale te dalsze, bo blisko mam łany nawłoci i podagrycznika ;:222
Róże w tym roku piękne, ale tylko rabatowe, okrywowe i pnące. Róże angielskie wszystkie są słabe w tym sezonie, nie wiem dlaczego ;:145

Elwi pisze:Moni, połaskotałaś nas kilkoma zdjęciami wielkich różanych kwitnień ;:180 Czekamy na więcej fotek ;:65
;:108 będą, będą, tylko czasowo nie wyrabiam ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Kompost w takich ilościach na pewno przyczynił się do tego ,że rośliny tak pięknie Ci rosną. Kocimietke masz wspaniałą ;:108 . Cała architektura współgra z rabatami i na odwrót, cudownie sobie urzadzilas ;:138 . A co do chwastów to niestety musimy z nimi walczyć a u mnie obecnie tak sucho, że wyrwanie jest prawie niemożliwe ;:222. Czekam na deszcz a Tobie życzę udanego weekendu :wit .
U mnie dzisiaj troszkę popadało, ale tylko przelotnie. Dobre i to, bo jest okrutnie sucho ;:218
Od jutra ponownie biorę się za czyszczenie rabat z chwastów - to już chyba setny raz w tym sezonie ;:202
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga2016 pisze:Moniś, ta kocimiętka zachwyca nie ma się co dziwić, że Cię wszyscy zaczepiają co to za roślina, sama nie mogę się nadziwić jak łodygi pięknie stoją i się nie pokładają, jak u moich sąsiadów, a krzaki róż marzenie ;:167 czy one mają jakieś podpory aby były tak pięknie wyeksponowane?
Moje róże pnące mają podpory, bo sa już naprawdę wielkie - są to trejaże, kratki przy altanie i łuki drewniane lub kute. Bez tych podpór nie dałoby się, bo przy wichurach byłyby całe połamane.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ;:4 :wit
W końcu jestem i przynoszę kilka fotek ;:113
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róże na rabatach rozkwitają od kilku dni. Ze względu na tropikalne temperatury dzieje się to szybko, ale cieszą te kwiaty ogromnie. Szkoda, że angielki jakieś mizerne w tym roku.
Pompon Flower Circus
Obrazek

Alba Meiland
Obrazek

Swany
Obrazek

Sabrina
Obrazek

White Cover
Obrazek

Camelot
Obrazek

Obrazek

Stephanie Baronin Zu Guttenberg
Obrazek

Roseninsel
Obrazek

Minerva
Obrazek

Lavender Flower Circus
Obrazek

Granny
Obrazek

macierzanki wśród kamieni już pięknie kwitną
Obrazek

zakwitł też ostatni irys Rhinelander
Obrazek

bawimy się w chowanego :lol:
Obrazek

:wit
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Monika witaj ;:196 oglądam Twój ogród z zachwytem ;:180 roślinność się rozrasta, ogród wydaje się "dorosły" :D
Świetne ujęcie na zdjęciu gdzie widać w oddali kolejny łuk obrośnięty różami.
Co posadziłaś w donicy, która stoi na murku? pamiętam, że miał tam być bluszcz :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 :wit
Bluszcz jest, bo sadzę go niemal do każdej kompozycji ;:333 Później zimą zostaje ładny, zielony, choć inne marzną i schną :wink:
Dosadzone są też jasnoróżowe pelargonie o kwiatach w kształcie różyczek i niebieska lobelia :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”