Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko najbardziej podoba mi się You are beautiful reszta też ładna lecz ta szczególnie mnie ujęła budową kwiatu i tymi wyszczerbionymi płatkami.Zbudowała ładny krzaczek .Każdy ,chociaż na 5 minut wejdzie do ogródka to jest zadowolony
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko jak ja żałuję,że wczoraj nie pojechałam na działkę.Zastanawiałam się,by wstrzelić się w dwugodzinną lukę,teraz żałuję,bo w końcu nie pojechałam.Ty miałaś tylko 60 minut i pojechałaś zobaczyć swoje podopieczne ;:63 Ja jadę dziś,już nie wytrzymam...
Różyczki kwitną Ci na całego,masz super odmiany.Wszystkie lubię i część chętnie bym kupiła np.Jalitah i Acropolis oraz Lady Emma.
A ten powojnik bylinowy z niebieskimi dzwoneczkami znasz może odmianę? Poszukuję,aby posadzić między niskimi różami...
Pink Perfection rośnie u mnie od kilku lat i co roku jest więcej cebulek,a potem kwiatów :D

Upalnie dziś od rana :wit
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Jak na 300 m zebrałaś ciekawa kolekcję roślin , różanka super ale najbardziej podoba mi się Twój działkowy domek ceglany lubię takie . Ścieżka mistrzostwo świata ...nie dziwię się że inni się zachwycają . Brawo dla M :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzisiejszemu dniu towarzyszyły niesamowite emocje. Oczywiście mieli w tym udział również nasi piłkarze, ale nie od nich się to zaczęło.
Pojechaliśmy na działkę bardzo wcześnie, bo już przed siódmą tam byliśmy. I całe szczęście, że tak wcześnie , bo inaczej nasz mały przyjaciel swojej przygody by nie przeżył ;:185 Idąc na działkę zauważyłam, że na działce sąsiadującej z naszą, w bramce między szczebelkami utkwił jeż. Szczerze mówiąc wyglądał, że już nie żyje. Po prostu wisiał i się nie ruszał. Jednak jak usłyszał nasze głosy, to zaczął się ruszać. EM poszedł po rękawice aby pomóc mu się wydostać. Niestety jeż ze strachu się jeżył i to uniemożliwiało pomoc. Trzeba było przeciąć szczebelki i dopiero wtedy mogliśmy go uwolnić. Najpierw powędrował do wiadra, a następnie wypuściliśmy go na swojej działce. Nie chcieliśmy go wynosić nigdzie dalej, bo może to był jeż-mama?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na całe szczęście znaleźliśmy się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze :heja Przy takiej temperaturze jak była dzisiaj, jeż by już długo nie wytrzymał. Widać było, że walczył o wolność, bo ziemia pod tylnymi łapkami była mocno wydrapana. Kolejny raz eM stanął na wysokości zadania. Jestem z niego dumna ;:433

Na dzisiaj to już koniec, bo zaraz wychodzę do pracy ;:222 Ale jutro od rana znowu działeczka :heja , chociaż lekko nie będzie. ;:3 nie oszczędza na energii
;:202
Umiaru, zarówno Wam, jak i sobie życzę :wit
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka, jestem pełna podziwu ;:180 prawdziwy mężczyzna odpowiedni sprzęt ma zawsze przy sobie ;:224
A tak poważnie, to cudownie, że udało wam się pomóc temu małemu zwierzakowi ;:138
Ula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko jeśli naszykujesz mu domek to zostanie na Twojej działeczce w podzięce za uratowanie życia.Grażynka [kogra] kiedyś pisała ,że wystarczy przewrócona do góry nogami skrzynka drewniana oczywiście mus być wejście to się rozumie ;:303
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

O jak fajnie, że udało się maleństwo uratować. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Znowu brawa dla M ;:63 ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uratowany z opresji jeżyk na pewno odpłaci się niszczeniem szkodników. ;:138
Wielkie ;:433 dla Was.
A wracając do roślinek, to moją uwagę zwróciła "czekolada" (Hot Chocolate). ;:333 Lubię takie zdecydowane kolory kwiatów, także róż.
No i -naturalnie - cudne pustynniki. ;:138
Miłej niedzieli, Iwonko. ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ufff... na szczęście byliście w odpowiedniej chwili w odpowiednim miejscu!!! ;:168 ;:168 ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, cieszę się, że jeżyk uratowany. ;:303 ;:180
Zresztą śliczny jest. To zdjęcie z jeżem na ręku jest cudne!
Kwiaty pięknie Ci kwitną ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko jaka wspaniała historia jeża z happy endem ;:167
Róże rzeczywiście pięknie Ci kwitną i liście takie błyszczące...nabłyszczałaś je ;:306
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam :wit Jak to dobrze, że udało się Wam uratować jeża ;:108 a różyczki i inne roślinki chętnie pooglądam, bo piękne je masz ;:167 ;:167 ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cieszę się, że przygoda z jeżem znalazła tylu entuzjastów ;:196 Myślę, że większość z nas w podobnej sytuacji zachowałaby się tak samo. Nie zawsze nasi bracia mniejsi mogą obyć się bez naszej pomocy ;:108
Jeży na działkach jest dużo. Działkowicze często dokarmiają koty, to i jeże przy okazji się najedzą.
Nie miałam nigdy osobistego jeżyka, ale może ten zamieszka na mojej działeczce? Ma tam dobre miejsce do zamieszkania, znajdzie dla siebie kilka kryjówek ;:108 A jeżeli nawet nie zamieszka, to i tak się cieszę, że zdążyliśmy z pomocą.
Jadziu, You are właśnie dzięki tym płateczkom trafiła do mnie.
Aniu, czasami pracuję w pobliżu działki i wtedy mogę sobie pozwolić na taki szalony pomysł :heja
Ewa, domek zbudował teść z eMem. Co roku coś dokupuję, ale nigdy nie uda mi się doścignąć Ciebie. Pomalutku zapoznaję się z Twoim ogrodem i jestem pod wrażeniem ;:180
Ula, zawsze wiedziałam, że eM to jest moja najlepsza inwestycja. Nie brałam kota w worku, to był świadomy wybór ;:306
Lucynko, czekoladka jest na razie bardzo filigranowa, ale ma dużo wigoru i chęci do życia
Dorotko do tej pory udało nam się tylko ratować żaby, teraz jeża. Chociaż wolałaby, żeby zwierzaki nie pchały się w kłopoty, bo nie zawsze zdąży się z pomocą
Ewa ;:196
Basiu, na szczęście zdążyliśmy przed upałem. Jeszcze trochę, a byłoby z nim marnie ;:174
Bea, prawda? Słodki jest :lol:
Marysiu, mam nadzieję, że na przyszłość będzie omijał kłopoty z daleka ;:108
Oczywiście, że nabłyszczam ;:224 Na każdy listek pluję, a potem glansuję irchową szmatką :;230 Nie znasz tego sposobu?
A tak poważnie, to myślę, że moje różyczki w tym roku bardzo się starają, abym je pokochała i nie chcą sprawiać mi kłopotów. Chociaż jakieś pojedyncze plamki już zauważyłam ;:218
Natalio, żebyś Ty mnie widziała, jak eM go wyciągnął. Cała byłam szczęśliwa i nawet rzuciłam mu się na szyję :heja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Powiem, więcej - ten jeżyk na dłoni jest przekochany ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”