Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Wspaniałe spotkanie, Marysiu zaciekawiła mnie żurawka na drugiej fotce, czy mogę małą sadzoneczkę ;:131
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastyczna fotorelacja, Marysiu. ;:138
Widać wspaniałą atmosferę panującą wśród grona przyjaciół, a i ogród nie ucierpiał z powodu najazdu, bo wszystkie stopy uważnie omijały roślinki i bardzo delikatnie lądowały na bezpiecznym podłożu. ;:215
Gdybyż jeszcze pogoda nie sprawiła małego psikusa...
Mimo wszystko jest czego zazdrościć. ;:108 ;:108
Dobrej nocy i miłego poniedziałku. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fajnie było na Waszym spotkaniu ;:215 Wesoło, milusio i smacznie. ;:3
Zdjęcia z innego spojrzenia na Twój ogród bardzo ładne.
A białymi nagietkami nazywam te od Ciebie ;:304 Czekam aż zakwitną.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko już teraz kurczaczki to małe kurki, ale jeszcze pocieszne :D Niebieska roślina to przetacznik nie bardzo wiem jaka odmiana bo to prezent od Marty może ona go nazwie dokładniej :D
Takie spotkania są uzupełnieniem FO ;:4

Irenko ooo cieszę się że coś się spodobało ;:168 dostaniesz sadzonkę, ale nie malutką bo to największa z żurawek ;:306
A ja codziennie się zachwycam białą różą, bo dwa lata czekałam na jej kwiaty ;:196

Lucynko tak jak wcześniej pisałam było bardzo sympatycznie i jest nadzieja na kolejne wizyty, bo z takich zjazdów rodzą się ogrodnicze przyjaźnie :D
Za oknem burza tzn leje jak z cebra więc kończę! Spokojnej nocy ;:196

Bea wiem dlatego prostuję że nie są całkiem białe ;:168
Ja też lubię jak ktoś robi u mnie zdjęcia, bo to jakby inny ogród :uszy

Dobrej nocy, bo pewnie trzeba będzie wyłączyć komputer, jak burza przyjdzie bliżej :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu , zupełnie nie rozumiem co się z tą pogodą dzieje bo u Ciebie wiał halny a u mnie powyrywało drzewa z korzeniami ;:202 Fajnie że miałaś najazd forumek .Pewnie gdyby to było w wakacje to i ja bym pognała z miłą chęcią a tak to oblizałam się smakiem . Może następnym razem się uda .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu masz rację każdy patrzy innym okiem na daną roślinę i czasem sie wydaje ,ze nic takiego nie mamy :;230 .Miłe są takie spotkania, a Ewa dlaczego zakryła się kapeluszem z Twojego avatarku , przecież to śliczna dziewczyna miałam okazję ją poznać.Jak to pogoda potrafi spłatać figla.Żurawka to chyba Southern comfort to rzeczywiście największa z żurawek i bardzo ładna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu! :wit

Ale cudowne spotkanie zorganizowałaś!
Aż miło popatrzeć na Wasze uśmiechnięte buzie, brodzenie gęsiego po Szaliczku, widok na pola, a przede wszystkim - widoczną u wszystkich radość ze spotkania. Bardzo, ale to bardzo mi się to podoba ;:226 .

Ciekawy masz ogród, trzeba w nim brodzić, jest gąszcz i busz.
U mnie jest zupełnie inaczej: ogród ogląda się jak scenę teatralną.
Ostatnio u nas lało i wiało. Wiało huraganowym wiatrem z porywistymi szkwałami.
Halny chyba wieje inaczej (?). Jest wiatrem bardziej stałym, dobrze myślę?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,widzę ,że spotkania ciąg dalszy ,aż miło się to czyta ,ja się cieszę ,że u mnie troszkę pada i jutro nie muszę podlewać ,może jeszcze na chwilę będzie padało,żeby ziemia troszkę nasiąkła,bo był już beton,chwasty się urywały ,a korzenie zostawały w tym klepisku,dzisiaj troszkę odpoczęłam ,więc jutro jeżeli nie będzie padało może coś zrobię w ogrodzie ,bo wszędzie mnie pełno :;230 a zaległości rosną ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam pięknie! ogród podlany, tylko słonka brak, może jeszcze poleje :wink:

Elu bo u Ciebie czyli w środku ścierały się dwa fronty i nawet słyszałam że ta część kraju ucierpi :wink:
No to faktycznie szkoda że nie miałaś urlopu, ale co jakiś czas organizowane są takie spotkania, bo przecież nikt nie lubi mieć ogrodu tylko dla siebie ;:306 I ja Cię serdecznie pozdrawiam ;:196
Dla Ciebie kwitnąca żurawina, po dzisiejszym deszczu uradowana, borówki masz a żurawinę też masz?

Obrazek

Jadziu ja też uważam że Ewa jest śliczną i ciepłą kobietą i nie wiem dlaczego nie lubi zdjęć, a kapeluszem może się wachlowała ;:306 Tak to ta żurawka! szczególnie wczesną wiosną jest rozweselającą plamą w ogrodzie Obrazek
Róż masz pięknych pełno a takie osobniki też masz? :uszy

Obrazek

Lisico ;:168 ile ciepłych słów Obrazek aż się rozpływam Obrazek Każdy ogród jest inny, często jego wygląd jest narzucony i tak na pewno jest z moim, ale może i przy innym kształcie byłby szerokim szalem upstrzonym tysiącem kolorów i nie dałoby się go podziwiać z jednego miejsca ;:306 coś tak czuję :lol:
Nie umiem porównać wiatrów, mimo że znam obydwa wiatry ;:185 Halny też wieje w porywach ;:224
Mam dla Ciebie prezencik taki oto!

Obrazek

Parę dni zaglądałam i czekałam na kwiatek a dzisiaj jak go zobaczyłam, pomyślałam o Tobie, otwieram laptop a tu TY ...ściągnięta myślami Obrazek

Martusiu i u mnie całą noc nasączało ziemię, szkoda tylko ze ostróżki i parę innych wysokich kwiatów leży, a dopiero wczoraj skończyłam wiązać po halnym ;:131 No to przyroda przygotowała Ci ogród do plewienie, bo chyba to ostatni tydzień na takie prace, potem będzie gorzej, bo będziesz zmęczona po pracy ;:222
Zdjęcia wstawione i czas myśleć o następnych spotkaniach ;:306 Dobrego dnia i ściskam Cię ;:196
No to dla Ciebie ta trudna panna, bo zapomniałam zapytać czy żyje u Ciebie czy dalej trzeba ja pokonywać ;:306

Obrazek

Obrazek

No to jeszcze parę zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu zdjęcia dla Irenki (Rzepki). Pytałaś mnie o bazylie, oto one jedne w doniczkach a drugie w tunelu rosną od paru dni ;:333

Obrazek

Obrazek

To chyba jest ostrożeń tylko nie wiem jaki?

Obrazek

Dobrego dnia i tygodnia dla wszystkich odwiedzających :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu i co yu napisać ogród masz wspaniały ;:196
W tym roku posadziłam żurawinę dwa krzaczki, ciekawa jestem jak długo poczekam na takie poletko.
Bardzo ładna lilia , taka zwiewna i delikatna ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu w szaliczku, nie, raczej w Szaliczku ;:173!

Nie ma słonka? Bo ono tradycyjnie jest u mnie :;230, przecież wiesz ;:306. Dziś mi to akurat pasuje, bo wybieramy się z Basią do Kaszubskiego ogrodu, skąd pochodzi Twoja biała firletka. Coś czuję, że znów doznam szoku estetycznego na widok bujności roślin i zieloności traw ;:218.
A tu mogłoby jeszcze popadać, bo to co spadło szybko wyparuje w upale.

Serdeczności i buziaki - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Świetna relacja ze spotkania - wspomnienia na zawsze.
Piwonia cudna, zresztą teraz ogród wygląda najlepiej. Wszystko takie dorodne, bujne ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu w tym roku deszcz i wiatr tarmosi wszystkimi różami. Może dlatego nie pokazują swojego całego piękna.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu kim jest ta trudna panna z cudownym kwiatem podobnym do Route ,a czy ta biel to firletka kwitnąca na biało jednym kwiatkiem .U mnie calutką noc podlewało i dalej siąpi , niech siąpi mam czas posiedzieć przy kompie :wink: a i coś porobić w chałupie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dziękuję ;:196 jest mój ale czy wspaniały? Obrazek
Lilia to martagon przesadzony do cienia i jak na razie widzę że lepiej kwitnie ;:333 ale druga ma jakieś marne dolne liście :wink:

Witaj Jaguś!
Widzę że rozkoszujesz się określeniem i chcesz stworzyć nazwę własną ;:306 Jestem za! Ogród św Fiakriusza brzmi trudno a Szaliczek na pewno się przyjmie... już się przyjął :)
Nie ma ani słonka ani deszczu ;:218
Firletka przybyła do mnie z ogrodu Lisicy w poprzednim sezonie Obrazek i to jest jej pierwszy kwiatek.
Życząc nieustająco deszczu ściskam ;:4

Justynko mam piwonię o podobnym kwiatku, ale ta ma go dwa razy większy ;:oj Wspaniała piwonia i ma zapach jaki pamiętam z dzieciństwa z sypania kwiatków. Te ciemnoróżowe pachną inaczej :D

Asiu wiatr jedno, a deszcz swoim ciężarem zrzuca płatki a gruchnęła wczoraj wieczorem dwa razy ściana deszczu :shock:

Jadziu róża o której piszę to Rosa gallica Violacea od dwóch lat próbuję ukorzenić, odkopać kawałek :wink:
Biały kwiatek to pierwsze kwitnienie u mnie białej firletki od Lisicy Obrazek . Niestety głowa chyba nie pozwoli mi na radosne spędzenie dnia ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”