silvarerum-Sylwio róż coraz więcej i więcej rozkwita.Wieczorem cyknę im fotki.
To tej piwonii białej mam duży sentyment.Ona jest jeszcze z ogrodu rodzinnego mojej babci.Ten była w moim rodzinnym ogrodzie( u mamy) .a teraz jest już w moim
Ola2310-Olu Faktycznie. tego samego iryska mamy i prawie w identyczny sposób go pokazałyśmy i nawet z mróweczką.
cyganka7-Asiu; Ja FLAMMENTANZ mam ją dobrych kilka lat.rośnie, zimuje ładnie.Tylko trzeba pędy trochę poziomo przykładać,aby bardziej kwitła.U mnie przy pergoli. to łatwo.
A ty będziesz ja owijać poziomo i będzie pięknie .Będziesz z niej zadowolona.Ale i Sympathie jest piękna.U mnie z jednej strony pergoli jest Sympathia właśnie
Patiann-Patrycjo-Anno ależ nic się nie stało .Może ktoś się odezwie kto ja ma.Łatwiej byłoby ci na własnym wątku pytać.A dlaczego nie założyłaś jeszcze swojego ???
Pashmina2006-MadziuRóże Flammentaz mam już chyba z 6 lat.Ale na pergoli jest coraz przekładam poziomo.T
ak wyczytałam,że lepiej kwitną.Ale z drugiej strony mam Sympathie i też ma z 6 lat i rośnie dobrze.Chipka uwielbiam i ja. A Abrahamda Darby podziwiam.ale ja tej róży nie mam.
Shire-Monis President! jest śliczny , ma duże kwiaty, ładny kolorek.Powtarza kwitnienia ale słabiej.
Polecam też powojnik 'Etoile Violette .Ten to bardzo obficie kwitnie.Ja go też wieczorem będę na działce to zrobię jemu kilka fotek i jutro ci pokażę
Piilu , Ville de Lyon i Jan Paweł II są też piękne.Szybko rosną.Obficie kwitną.A i Jackmai.ale ja jego nie mam.Raz kupiłam i niestety okazał się pomyłką.Drugim Etoile Violette.ale też może być
clem3-Małgosiu Jak liliowce zakwitną.To znowu będzie na tych rabatach bardziej kolorowo
Maska-Marysiu O kurcze.To może nie mam co szukać w necie,Tylko gdzie indziej.I wysiewać, tak jak one się rozsiewają po kwitnieniu?
becia123-Beatko U mnie liliowce( oprócz tego majowego) jeszcze nie kwitną.ale i tak jest dużo kwitnących i róże w czerwcu zawsze najpiękniej czarują i nas i ogrody
alicjad31-Alu Róze coraz piękniejsze.Clemki coraz bardziej też się rozkwitają.U mnie Kaiser w tym roku nie zakwitł i jakiś marny.
tulipanka-Wiolu Wieloma różami. zaraziłam się tu na forum i zaczęłam dokupywać.Zwłaszcza te angielki.I tak się ciut uzbierało.A nie wszystkie jeszcze pokazałam.
a u ciebie byłam widziałam.Masz dużo cudnych odmian
juni-Beatko Tak na tej działce mam Bez jednej 80 odmian host.&0 liliowców.Ze 30 żurawek .clematisów ponad 10.Ze trzydzieści parę róż.Hortensji kilkanaście i innych też już sporo.
Lilii to nawet nie liczę.
Hosta-Funkia Paradigm
większe dziurawe liście po gradobiciu pousuwałam.ale w niektórych małe już zostawiłam.Ta ma małe ślady owego biczowania grodowego

bukieciki tarasowe dla was

Fiona w pełni zdrowa i jej zabawki ( nornica polna)

Czasami spacerując po ogrodzie i na taki widoczek można trafić. Przyroda nie śpi .
Strojnica baldaszkówka, pluskwiak w paski

ciekawe co oni tam sobie mówią