Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

to może sobie dam z nią na wstrzymanie :D już sama nie wiem, ale mieli na prawdę piękne sadzonki hihi ;:173
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow... blokowisko pełną gębą (że sie tak wyrażę :wink: ), a tam takie cudowne miejsce schowane na balkonie ;:202 Pięknie, klimatycznie...

Aniu, ja mam pomysł, rozklej po osiedlu parę zdjęć balkonu wraz ze swoim nr tel. i już będziesz miała pracę związaną z tym co lubisz :lol:

Swoją drogą, to prawda, ze pracować przy roślinach to marzenie... ;:108

Z moich przemyśleń jeszcze tyle, ze jak czytam jak tęsknicie za swoimi działkami, to zaczynam doceniać swoj maleńki (niemieszczący nawet połowy moich chciejstw), ale przydomowy ogród, zawsze pod noskiem ;:215 Moze pojde Twoim śladem Aniu i swoją ekspansję przeniosę na balkony, zawsze dodatkowa przestrzeń :heja
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, kwietnik balkonowy super ;:215 Powiedz mi tylko kochana któż tam będzie podlewał te doniczusie jak wybierzecie się z rodzinką na coroczne wojaże ;:202
Ja zawsze mam ten problem przy wyjazdach - rośliny doniczkowe :twisted: Rodzinka ma trochę daleko żeby przyjeżdżać tylko do kwiotków.
Fajna fotka czosnku główkowatego ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu pięknie u ciebie na balkonie. Widzę że na wysokościach mieszkasz to i widoki masz spore... ;:215 Paleta pięknie zaprojektowana i wykonana. Masz talent na prawdę.
Przez te nasze chobby to nawet się wyjeżdżać nie chce , bo potem same straty w roślinach... ;:222 Czy u was w bloku jest więcej takich ukwieconych balkonów?
U moich rodziców w niskim 4 piętrowym budynku nawet, nawet ale na całym osiedlu to sporadycznie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu paleta stoi u mnie na działce nieużywana,niepomalowana,wstyd no wiem :oops: Myślałam,żeby ktoś chętny przybił mi deseczki i miałabym super kwietnik...coś zmajstruję.Wcale nie masz takiego małego balkonu,paleta się zmieściła...jak to Twój mąż zawiesił?
U mnie gruba ściana ociepleniowa,dostać się do betonu ciężko ;:124 ja za to wczoraj dorwałam skrzynkę drewnianą i to koło co już znalazłam oraz laterenkę,kupiłam farbę akrylową,zmieszałam z białą i wyszedł cudny błękit.
Pochwalę się jak lakierem pociągnę :uszy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu -Annes i u mnie ściana ociepleniowa. Mąż wiercił 4 otwory na 20cm długie. Paleta ciężka to i wkręty musiały być mega porządne.
Balkon dość duży. Tu na zdjęciach widać jego węższą część. Z drugiej strony jest szersza a krótsza, na której stoi balkonowy wypoczynek też zrobiony z europalet. ;:131
Aniu maluj tym lakierem i pokazuj balkon, bo też masz świetne pomysły!

Olu z przykrością stwierdzam, że ukwieconych balkonów jest z roku na rok mniej. U nas moźe jedna trzecia?

Zuz podlewać pod naszą nieobecność będzie moja mamcia.
Patent z butelką z dziurawym korkiem jeż przerabiałam i jest ok.

Aniu[ -Ann/b] ogłoszenie nader kuszącą jest propozycją. ;:131 Tyle że w pracy mam fajne srole, które by za mną tęskniły a ja za nimi. ;:131
Na balkonie zrobiło się bardzo fajnie. Obsadziłam się pachnidłami to i przyjemność podwójna. ;:215
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

ALe świetne kwieciste okno z tej palety :) świetny pomysł i wykonanie ;:138 ;:138 ;:138 w środku są doniczki? U nas też parę europalet się poniewiera, ale mój M zajęty pracą zawodową... Bardzo mi się podoba i te serduszka z napisami idealnie się tam odnajdują ;:138
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu całe szczęscie nie zdążyłam dotrzeć do niego z nożycami, więc już nie moge się doczekać na te fajne kudłatki ;:65 Wiciokrzew mam na kracie przy ścieżce i za każdym razem, gdy nią idę upajam się tym zapachem ;:173 A raczej upajać się będę, bo on również opóźniony w rozwoju :lol: Róża Lavender ma cudny kolorek. Europaleta super wykorzystana, szkoda, że mój em ma tak mało czasu na domowe prace :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu u ciebie nawet ptaki maja piękny powojnik. :) Czosnki przy nim bosko wyglądają. Cudne są takie gęsto posadzone powojniki, ;:oj muszę dosadzić u siebie, bo kratka prześwituje. ;:222 Za balkon tylko tyle. ;:180 ;:138 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, kiedy Ty sadziłaś swoją Louise Odier, że taka wielgachna już urosła? ;:oj
Powojnikami zaczarowałaś - cudne są, wielkie i gęste ;:215
Dużo się tutaj porobiło od mojej ostatniej wizyty ;:224 Najbardziej zapamiętałam Twoją ozdobę balkonową - jest przepiękna ;:180 Tym cenniejsza, że zrobiona własnoręcznie. Pomysł genialny ;:215 Jestem pełna podziwu, że wpadłaś na taką koncepcję, prawdziwa artystka z Ciebie :D Masz zamiar zostawić ja na zimę na balkonie, czy zabrać do domu?
Co tu dużo gadać, zazdraszczam i pewnie bym odgapiła, tyle, że tak na już nie mam pomysłu gdzie by ją zawiesić... Jak już wymyślę miejscówkę, to zdradzisz szczegóły techniczne? (np. jak te roślinki się tam trzymają, co? wygląda jakby "okno" było płaskie ;:oj )
Jeszcze raz moje gratulacje ;:180
A Twoje rozy wymiatają :uszy No i czosnek w czapeczce - słodziaK ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Pojechałam sobie beztrosko na działeczkę. I raptem zdążyłam jedną rabatę przejść i zaczęło padać. Zrobiła się z tego deszczu mega ulewa. Dawno nie widziałam takiej. ;:oj Później widziałam filmiki, że w mieście to rzeki płynęły ulicami. ;:oj
Roślinki podlane. Pewnie kwiaty różane nieźle też wytarmoszone. :roll:

Elwi moja LO jest z wiosennego sadzenia 2015. ;:215 Wszak to byczy krzew rośnie. Już wiem, że prędzej czy później czeka mnie eksmisja hortensji Pinky Winki, która rośnie w niedalekim sąsiedztwie. ;:131
Paletę kwietnik jak i palety wypczynkowe zamierzamy na zimę zabrać do pomieszczenia.
Pewnie, że podzielę się informacjami odnośnie wykonania. Zwykła paleta. Z tej jej dolnej strony zrobiony front, który widzimy na zdjęciach. Tam są trzy zbicia poprzeczne tej palety, by góra łączyła się z dołem, czyli tu, na fotach, przód z tyłem. I do tych łączeń dobite są dodatkowe deski, by powstałe kieszenie były głębsze i więcej ziemi pomieściły. Kieszenie od spodu mają przybitą deskę, która robi za spód kieszeni. Potem malowanko. Po wyschnięciu czarne i mocne worki na śmieci przycięłam i ułożyłam w kieszeniach. Potem sadziłam roślinki. ;:215 Naprawdę ten pomysł i jego wykonanie są banalnie proste. ;:333 Każdy da radę.

Obrazek

Soniu u mnie akurat powojniki dość gęsto. I już zaczynają tworzyć fajny efekt. Dosadź jeśli tylko masz ochotę.

Obrazek

Clem -Gosiu jeśli tylko umiesz obsługiwać wkrętarkę to sama jesteś w stanie zrobić taki kwietnik. Naprawdę to proste. Wyżej napisałam co i jak. Mam nadzieję w miarę czytelnie. :wink:

Obrazek

Mondfa witaj. :wit W środku nie ma doniczek. Są za to worki na śmieci w których posadziłam rośliny.
Serduszka kupiłam specjalnie dla tego pomysłu. Uwielbiam takie bibelotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu pochwalę się fragmentem ścieżki, którą układaliśmy w weekend.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

To ostatnie zdjęcie to Ci się na prawdę udało ;:215
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko obejrzałam dzisiaj hurtem zdjęcia i pieję z zachwytu do monitora ;:138 ;:138 ;:138 Wszystkie fotki cudne, a róże to już zupełnie najpiękniejsze modelki ;:167
Kocham ten różany czerwiec najbardziej ze wszystkich miesięcy. U mnie w tym roku trochę krucho z czasem i mam wielki niedosyt z tego powodu, że nie mogę nacieszyć się ogrodem tak jakbym tego chciała. Staram się łapać każdą wolną chwilę na robienie zdjęć i wdychanie tych cudnych zapachów unoszących się w powietrzu.

Na Pashminę i ja czekam z niecierpliwością ;:65 Moja jeszcze nie pokazała koloru, ale pąkasów ma całe mnóstwo :D

Deszczu zazdroszczę, bo u nas susza niemiłosierna i zamiast wieczorem posiedzieć na tarasie i cieszyć się czerwcowymi widokami, to ganiam z konewką :evil:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, chyba sobie wstawię ławeczkę do Twojego ogrodu i przestanę z niego wychodzić! Tak pięknie! ;:167
Już nawet nie chcę pisać co mi się podoba, bo każde ze zdjęć, i wszystkie roślinki, które na nich uchwyciłaś zachwycają ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, powiedz mi jak u Ciebie zachowuje się pastella? Moja ma bardzo wiotkie pędy i pod wpływem ogromnych jak na taka maleńką sadzonkę kwiatów, to jakby nie miała siły ich utrzymać i przewieszają się niemiłosiernie. Co prawda znalazłam też kilka pąków ściętych więc pewnie kwieciak zrobił swoje, ale te co zostały mocno wiszą. No chyba że też jeszcze podgryzione przez dziada :? Na twojej kwiaty są sztywne?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”