Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aneczka, a wiesz, ze ten nawóz mógł coś zmienić. Ja podsypywałam gołębim i mam wrażenie, że taka Augusta Luise jest bardziej krzykliwa niż była w ubiegłym sezonie ;:224 Alchymist nie dostaje nawozów (i tak rośnie jak głupi) i każdego roku zakwita w odcieniu żółci..
Biały pająk mnie nie przeraża.. wygląda tak niegroźnie.. jak pajęcza panna młoda :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Coś Aniu chyba twoje ;:167 bardziej zawładnęły róże niż powojniki...
Ale cóż się dziwić jak one takie piękne...
Ja muszę na jesień chociaż parę szt. wcisnąć jeszcze do ogrodu...
Bardzo podoba mi się Pirouette , ale na liście chciejstw jest ich o wiele więcej...
Zdjęcie białego pajączka rewelacja. I u mnie często go spotykam...
A biedronka pierwsza klasa! Gdzie ty znajdujesz te zwierzaki. Chyba po tych rabatach spacerujesz z nosem przy ziemi... ;:306 Tam się dzieje na pewno więcej niż na naszej wysokości...
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój narzeczony to sam z siebie mi kupuje doniczkowe roślinki do ogrodu ;:167 ostatnio mnie zaskoczył bo kupił mi dwie brunnery ;:173 wypatrzył je jak był na bazarku. Ogólnie jest już wciągnięty przeze mnie w ogródkowanie i zna już nawet odmiany hortensji ;:306
Uwielbiam twoje robaczkowe sesje ;:167 biały pajączek an tle białego kwiatucha cudny, takie przepoczwarzającej się biedroneczki to jeszcze nigdy nie widziałam.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu Twoich cudnych zdjęć nigdy nie za dużo. I drugie tyle z wielką radością i ochotą bym obejrzała.
Czarujesz powojnikami i różami.
Guernesey śliczny ma ten rumieniec ;:167 Ja wciąż czekam, ale pąkasy są ! :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, portrety różane są boskie. Chyba żadne inne rośliny nie potrafią tak wdzięcznie pozować do zdjęcia jak te panienki.
Guernsey u Ciebie mocno różowa, ja ja wolę w wydaniu jasnego różu. Ciekawe jak moja zacznie. W zeszłym sezonie zaczęła na jaśniutko, później dopiero dostała rumieńców.
Widzę że opanował Cię Graham Thomas, a ja rozanielonym okiem spoglądam na uchylające się pierwsze płatki Garden of Roses. Uwierzysz ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ależ piękny dzwonek z ptaszkami gdzie Ty takie cudo upolowałaś Aniu?Różyczki przepiękne ,a kolorki ich ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. U nas własnie przeszła lekka burza z porządnym deszczem. Ufff odeszło mi podlewanie. :tan

Iwonko dzwonek z ptaszkami upolowałam zimą na alledrogo. Na pewno bez problemu dostaniesz tam taki sam lub inny cudny gadżet. ;:333

Obrazek
sweetdaisy pisze: Widzę że opanował Cię Graham Thomas, a ja rozanielonym okiem spoglądam na uchylające się pierwsze płatki Garden of Roses. Uwierzysz ;:oj
Zuz nie chcę krakać ale już przepadłaś. Wierz mi... to tylko kwestia czasu. ;:215 Super! Ja bym sobie dała głowę uciąć jeszcze niecałe dwa lata temu, że w życiu nie zaprosiłabym żółtej czy pomarańczowej rośliny do ogrodu. I co? Ha ha ha. Najważniejsze, że dobrze mi z tym. ;:131
Guernsey i mnie zdecydowanie bardziej podoba mi się w fazie otwierania pąka, gdy jeszcze nie zdąży sobie tych pulasów krzykliwym różem upaciać.

Obrazek

Wiolu do mnie o wiele bardziej przemawia Guernsey gdy zaczyna kwitnienie i nie ma tego ostrego pąsa.
Dziękuję za pochwałę zdjęć. Ja też bardzo lubię do Ciebie zaglądać. ;:168

Obrazek

Anitko nawet nie wiesz jaka z Ciebie w takim razie szczęściara, skoro narzeczony wciągnął się w ogrodowanie. Ja nadal czekam na tę chwilę z utęsknieniem. ;:131
A co tak wywalasz oczami na te brunnery? Przecie to prześliczne byliny i jakże pasujące do Twojego ogrodu. ;:333
Lubisz robaczki? To proszę. Biedronka raz jeszcze.

Obrazek

Olu chyba na ten moment powojniki i róże kocham tak samo. To po prostu róże są szybsze. Clematisy się jeszcze nie rozkręciły. No ale zaczynają, co widać po dzisiejszych zdjęciach. ;:138
Rzeczywiście potrafię najróżniejsze pozy w ogródku przybierać. Sąsiedzi na szczęście przestali się już dziwić. ;:131

Obrazek

Sabinko no ale że co..? Mam nie dać jeść Alchymistowi? :oops: Nie będzie strzelał focha? Nie będzie mdlał i płakał? A może mają tu coś temperatury na sumieniu? Zobaczę jak będą otwierać się kolejne pąki...

Obrazek

Aniu nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że weszłam w róże i teraz mogę oglądać u siebie i rozdziawiać buzię! ;:oj :tan
Może ta Twoja ostróżka to siewka po prostu? No bo o ile uwierzę, że cebulki "mogą spacerować" po ogrodzie, to chyba jednak nie byliny co?
Nie mam pojęcia o co panom chodzi z tymi czerwonymi różami i o co tyle zamieszania robią. :roll: Mój znów nie rozumie o co ja tyle zamieszania robię jak stoję nad jakimś bladawcem i piszczę z zachwytu. :lol:

Obrazek

Elu róże niestety przestaną kwitnąć w październiku a przy sprzyjającej jesieni, to nawet w listopadzie. :wink:
Jak nie upolujesz róży w centrum ogrodniczym to na bank będziesz mogła zaszaleć jesienią. ;:333
Jak będę miała urlop to zaczaję się na pająka i sprawdzę co mu w brzuchu, po obiedzie, świta. ;:306
Dla Ciebie na kolejną pokusę Eden Rose.

Obrazek

I zapraszam na jeszcze kilka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Pięknie pokazałaś powojniki...Cudne!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

A dlaczego mój zawilec nie ma takich fajnych kudłatków? :( Białą ostróżkę posadziłam w tamtym roku w największe upały, a sama wybyłam z domu na trzy tygodnie, może dlatego się nie zadomowiła... W tym roku znowu spróbuję, bo śliczna jest :lol: Pięknie ci róże kwitną, Guernsey ma cudne rumieńce ;:173 i Etoile Violette już zaczął? :shock: Mój się tak nie spieszy ;:224 Gdzieś ty wypatrzyła tę biedronkę... A takiego małego białego pajączka to nawet ja się nie boję :lol:
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Jak zapowiadałam- jestem:). Pięknie u Ciebie. Zestawienia kolorystyczne nasadzeń takie jak lubię najbardziej. po prostu wiesz co do siebie pasuje. I masz talent by pięknie swoje rośliny pokazać na zdjęciach. Ostatnie zestawienie 3 kolorów clemków przepiękne! Odkryłam i zakochałam się w tych roślinach w sumie rok temu, kiedy pojawiły sie u mnie pierwsze sztuki. Na dziś jest ich 8. I z wielką przyjemnością podziwiam u Ciebie Alchemist, która mi się marzy od 2 lat kiedy to wypatrzyłam ją w przydrożnym ogrodzie. Cudo, które muszę mieć:).
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit Popaduje sobie raz po raz. Dobrze, bo w zeszłym roku już nie padało o tej porze.
Dziśw planach działeczka, to zobaczę jak się rośliny mają. Może coś nowego rozkwitło..? Może James Galway albo Abraham, którzy mieli już kolor na pączkach. ;:65 Może Pashmina otworzyła kwiat 2 milimetry więcej? ;:65 Ach! Kocham ten czas!

Karolina -nemezjo skoro od tak dawna marzy Ci się Alchymist to musisz go mieć. Jak widzę, spokoju Ci nie da. :wink:
Osiem powojników to dobry start. ;:108 Po pierwszym roku działkowania miałam dokładnie tyle samo. ;:333 Jakie masz odmiany?

Małgosiu a nie obcięłaś go po kwitnięciu? Jeśli nie to czekaj cierpliwie, bo te szyszeczki tak właśnie się później będą czochrać. Tylko obserwuj.
Etoile świetnym powojnikiem jest! Clematisy naprawdę potrafią być wdzięcznymi roślinami. ;:215
Dziękuję, że uspokoiłaś mnie ciut z tą ostróżką. Będę pozytywnej myśli. W końcu tak jak myślimy, że mamy -tak mamy.

Olu dziękuję ;:196

Wiciokrzew japoński pachnie obłędnie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Znowu balkonowo. Poniżej część moich roślinek.:

Obrazek

A to moje najnowsze dzieło. Ja zaprojektowałam. Em pozbijał. Ja wykończyłam. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu balkon rewelacja,widać,że masz talent do tworzenia ;:333 Sama zaprojektowałaś ? Mąż jaki dobry ;:215
Co to za róża w donicy,to jej pierwszy rok? Ja czekam aż rozkwitnie Lady of Shalott ;:65
Pashmina długo się otwiera,wiem coś o tym,bo sama na swoją czekam.U mnie dziś w prognozach pokazują burze,a ja już 3 dzień nie byłam i tęsknię...ale jutro na 100 % jadę :wit
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19

Post »

Aniu ,czarodziejko jaki masz zawód?Bo zabawa w ogrodnika i projektanta to chyba cała TY.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Aniu ja właśnie o driakiew pytałam u siebie w wątku napisałabyś mi coś o tej bylinie? ona jest wieloletnia?
Ja się bardzo cieszę że on mi kupił te brunnery bo sama ostatnio kupiłam trzy i on właśnie widział i postanowił mi dokupić :heja
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drakiew mam Anitko trzeci sezon. U mnie rozrasta się powoli ale musi też konkurować o miejsce z ostróżką. Ponoć nie jest bardzo długowieczną rośliną. A właściwie to ponoć lubi wymarzać zimą. Na szczęście zimy ostatnio nienajgorsze.

Bietko daleko mi z zawodu do ogrodnika. Niestety. Byłabym szczęśliwa gdybym zawodowo mogła robić to co kocham najbardziej.

Aniu to jest kwietnik z przerobionej palety euro. Pozbijane kieszonki na roślinki. Niedokładne bejcowanie na szaro i widoczne gwoździe miały sprawiać wrażenie starego, sielskiego klimatu. Takie vintage. :wink: Roślinki jak trochę podrosną też będzie super!
Róże w donicach mają pierwszy sezon. Wszystkie 4 sadzone wiosną. Ta kwitnąca przy barierce to Myriam a ta pod kwietnikiem to Guernsey.
Na Lady też czekam, tyle, że na działce. ;:65

;:196 Uciekam do pracy. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”