Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Piękny ten kolorek surfinii... ;:138
Aniu kupowałaś je czy siałaś?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu hosty świeżutkie, prawie nie widać już uszkodzeń. ;:215 Powojniki z pióropuszami i te z kwiatami śliczne. ;:oj U mnie była taka burza z ulewą, że boję się wychodzić do ogrodu. ;:202
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu nie było mnie u ciebie ze trzy dni, a ty już tye piękności wstawiłaś, że nie wiem które najpierw chwalić ;:173 Róże już zaczynają swoje królowanie, taka jasna z pojedynczymi płatkami wyrosła mi z Papa Geno, oczywiście musiałam wyciąć, bo całkowicie by zarosła tamtą... Wsadziłam na razie do donicy, ciekawe czy się przyjmie. Orliki u ciebie wciaż piękne, po moich pozostało wspomnienie :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ładne hosty, teraz najładniej się prezentują! Ciekawa jestem jak zakwitną siewki? Ja siałam ze swoich odmianowych liliowców i jakie było moje rozczarowanie gdy dwie okazały się zwykłe żółte pewnie nie podeszłam do zapylania profesjonalnie :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Serducho mi mocniej zabiło na widok Twoich host... ale cóż zrobić, jak działka nie z gumy... :wink:
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne zbliżenie rogownicy (o ile to ona jest na pierwszym zdjęciu).

Pytałaś o przepis na nalewkę z owoców dzikiej róży, proszę bardzo:

0,5 kg owoców
0,5 kg cukru
1 l wódki

Owoce dzikiej róży (lub róży pomarszczonej), zebrane po pierwszych przymrozkach (lub przemrożone przez noc w zamrażalniku), starannie oczyścić, usunąć nasiona, wypłukać i osuszyć. Zasypać w słoju cukrem na 2 tygodnie, aby puściły sok. Następnie dolać do tego wódkę i odstawić na następne 2 tygodnie w ciepłe miejsce, co kilka dni potrząsając słojem. Zlać, przefiltrować i rozlać do butelek. Dojrzewa minimum 3 miesiące.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aneczko :wit hosty piękne masz ,aż mi się buźka do nich śmieje :D
Mąż kupił w ty roku cztery krzewy jagody kamczackiej 2 Wojtki i 2 Zojki ponoć muszą być żeńskie i męskie ,ale moje pytanie ile masz z tych trzech krzaczków owoców :?:
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

pierwsze lilie zakwitły- w nowym ogrodzie.Posadzone na wiosnę:)
ObrazekObrazek
karolacha-Karolinko Dzięki ;:196
Jagody kamczackie tez mam duże.Ja nie lubie na słodko.I moi domownicy ja tez bardzo lubią.
Ja z niej wczoraj robiłam Owocowy koktajl z kefiru i jagód.Oczywiście słodzę.
Dziś będzie znowu ciasto z nimi.Pięke biszkopt.( on jest słodki) potem ubijam śmietanę kremówkę
30% + śnieżkę lub śmietan-fix, trochę cukru.wykładam na biszkopt.Na to jagody.I zalewam czerwoną galaretka.
Pyszne ciacho.Ten przepis wykorzystuje do rożnych owoców,truskawek, malin i innych :D

cyma2704-Soniu Wszystkie mocno dziurawe liście zostały z host powycinane.I było ich dwa wiadra.poszły na kompost, niestety.Dlatego teraz znośnie wyglądają.
Powojniki to ja wszystkie uwielbiam ;:167 U mnie dalej sucho :roll:
clem3-Małgosiu Bo ciągle w ogrodzie coś się dzieje.I będzie dziać.tyle róż zaczęło kwitnąć.Lilie zaczynają.A tych mam też dużo.Liliowce w pączkach.
A mam ich ok, siedemdziesięciu.ale nie wszystkie jeszcze zakwitną bo małe.Potem będą hortensje,,itd..
Moje orliki jeszcze trzy kwitną ;:173

Taki irysek jest w nowym ogrodzie.Ładny.pójdzie do podziału, na Dębowy.
Tylko gdzie tu go by upchnąć ;:24
A liliowiec to już z dębowego dzielony na jesieni.
Obrazek
Obrazek
Maska-Marysiu Moje hosty po przejściach gradobiciu,( dobrze,ze tylko mniejsza część)Ale dziurawce powycinane.I te większe ładnie już wyglądają.Te co mniej liści miały.To już biedniej.Ale są inne do pokazywania.Dobrze,że jest ich dużo.
Ja 2 lata temu kupowałam siewki liliowców u Ismeny.Nie wszystkie jeszcze mi kwitły.tez jestem ciekawa ich kwiatów.
Sama nigdy nie zapylałam ich.chyba nie umiem. :cry:

Ślicznie dziękuję za przepis na nalewkę.Ja robię i lubię rożne nalewki.Także i ten wykorzystam.Bo z róży jeszcze nie robiłam :)
alicjad31-Alu Ja wiem,że muszą być rożne jagody.Ja mam 3 rożne,Inne.Ale nazwy nie zapisałam.Nie pamiętam.Tak samo mam kilka rożnych borówek.Kilka lat temu jeszcze Wojtka nie było w sprzedaży, jak kupowałam jagody.A wiem,że to bardzo bobra odmiana.
Jak się zaczynają owoce , to my co raz je podjadamy.A potem jak dojrzeje mocno.To zrywam, bo opadną.I z tych 3 nazbierałam 1,5 l.To niedużo może,Ale zważywszy,że my je podjadamy.To i tak dobrze.A Wojtek jest chyba bardziej plenny:)

I taka piwonia była tu na nowym ogrodzie,
Też ładna.I ja na Dębowym takiej nie mam.Pójdzie również do podziału.Bo krzaczorek nawet spory :)
Obrazek
Obrazek

Ola2310-Olu Surfinii nigdy nie sieję.I tak takie duże mi nie urosną.A i mało miejsca na parapetach na przedwiośniu.A jak trzeba mi 2, czy 3.to już sobie kupię :)
Gabrielu Ojtam, ojtam na host zawzse się miejsce znajdzie.Są przecież i średnie i małe też :)
silvarerum-Sylwuś To zdjątko Filaretki.
Te są już w nowym ogrodzie.Posadzone na jesieni przeze mnie. ;:108

Jedna z nich pójdzie za dzikuskę. ;:108
Obrazek
Obrazek
Ale maja jakiś niedobór.bo środkiem jasne liście mają.
Chyba trzeba nawozu im dać.Bo tym chyba nic nie dałam:(
Obrazek
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nie było mnie u Ciebie tylko kilka dni, a tyle zaległości mi się nazbierało ;:202 Ale już jestem na bieżąco :heja
Koniecznie kup sobie 80 funkię ;:306 Taka okrągła cyferka zawsze lepiej wygląda...A tak na poważnie, nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian ;:202 Ziszczone gradobiciem rośliny ładnie odbijają.
Twoje różyczki bardzo wyrywne, mają mnóstwo kwiatów. Niektóre kwiatki nawet już przekwitają, a moje dopiero bardzo delikatnie uchyliły drzwi do swojego królestwa :heja Dzikuskę wytnij. Zasadź sobie coś, na co będziesz patrzeć z przyjemnością ;:108 Tym bardziej, że dokonałaś już wyboru następczyni, niech cieszy oko, nie tylko Twoje :tan Leander-piękna, ale nie znalazłam jej w necie. Ma cudowny kolor. Bardziej wpada w żółty czy pomarańczowy?
Ostróżki będziesz siała teraz? mam tylko jedną, a chciałabym mieć więcej. Teraz mam miejsce i czas. mogę to wykorzystać
Dobrze, że już wróciłaś do zdrowia. Długo Cię trzymało, ale najważniejsze, że już jest ;:333
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Hosty ,piwonie firletki wszystko dorodne Brawo Aniu ;:138
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu coraz piękniej z dnia na dzień nam się robi w ogrodach.
Lilie zaczynają , róże, liliowce... :tan Jakby tu ten czerwiec zatrzymać na dłużej?
To chyba mój ulubiony miesiąc. ;:173
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Aniu ;:138
Lubię zaglądać do Dębowego.
Masz dużo ciekawych roślin.
A jak tam szczupaki?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, to już na swoim ! Super! Twoje hosty są urokliwe. Ja mam kilka ich różnych, ale nie mogę ich tak posadzić jedna obok drugiej, ponieważ jedna drugą by zagniotły. Szybko rozrastają się i muszą rosnąć w dużej odległości od siebie i w różnych miejscach. A u Ciebie efektownie wyglądają razem. Twoja dziczka chociaż ma ładne kwiatki moja tylko mizerne w białym kolorze. Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, ktoś mi tu na FO doradził abym wysiała ostróżkę w sierpniu. A kiedy Ty siejesz?
Mam tę ciemnofioletową - nasionka już czekają ;:65
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aniu u Ciebie ciągle paleta barw,70 liliowców?Oj będzie co podziwiać tym bardziej,że zdjęcia robisz rewelacyjne ;:196 Hosty pierwsza klasa.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”