pierwsze lilie zakwitły- w nowym ogrodzie.Posadzone na wiosnę:)

karolacha-Karolinko Dzięki
Jagody kamczackie tez mam duże.Ja nie lubie na słodko.I moi domownicy ja tez bardzo lubią.
Ja z niej wczoraj robiłam Owocowy koktajl z kefiru i jagód.Oczywiście słodzę.
Dziś będzie znowu ciasto z nimi.Pięke biszkopt.( on jest słodki) potem ubijam śmietanę kremówkę
30% + śnieżkę lub śmietan-fix, trochę cukru.wykładam na biszkopt.Na to jagody.I zalewam czerwoną galaretka.
Pyszne ciacho.Ten przepis wykorzystuje do rożnych owoców,truskawek, malin i innych
cyma2704-Soniu Wszystkie mocno dziurawe liście zostały z host powycinane.I było ich dwa wiadra.poszły na kompost, niestety.Dlatego teraz znośnie wyglądają.
Powojniki to ja wszystkie uwielbiam

U mnie dalej sucho
clem3-Małgosiu Bo ciągle w ogrodzie coś się dzieje.I będzie dziać.tyle róż zaczęło kwitnąć.Lilie zaczynają.A tych mam też dużo.Liliowce w pączkach.
A mam ich ok, siedemdziesięciu.ale nie wszystkie jeszcze zakwitną bo małe.Potem będą hortensje,,itd..
Moje orliki jeszcze trzy kwitną
Taki irysek jest w nowym ogrodzie.Ładny.pójdzie do podziału, na Dębowy.
Tylko gdzie tu go by upchnąć
A liliowiec to już z dębowego dzielony na jesieni.
Maska-Marysiu Moje hosty po przejściach gradobiciu,( dobrze,ze tylko mniejsza część)Ale dziurawce powycinane.I te większe ładnie już wyglądają.Te co mniej liści miały.To już biedniej.Ale są inne do pokazywania.Dobrze,że jest ich dużo.
Ja 2 lata temu kupowałam siewki liliowców u Ismeny.Nie wszystkie jeszcze mi kwitły.tez jestem ciekawa ich kwiatów.
Sama nigdy nie zapylałam ich.chyba nie umiem.
Ślicznie dziękuję za przepis na nalewkę.Ja robię i lubię rożne nalewki.Także i ten wykorzystam.Bo z róży jeszcze nie robiłam
alicjad31-Alu Ja wiem,że muszą być rożne jagody.Ja mam 3 rożne,Inne.Ale nazwy nie zapisałam.Nie pamiętam.Tak samo mam kilka rożnych borówek.Kilka lat temu jeszcze Wojtka nie było w sprzedaży, jak kupowałam jagody.A wiem,że to bardzo bobra odmiana.
Jak się zaczynają owoce , to my co raz je podjadamy.A potem jak dojrzeje mocno.To zrywam, bo opadną.I z tych 3 nazbierałam 1,5 l.To niedużo może,Ale zważywszy,że my je podjadamy.To i tak dobrze.A Wojtek jest chyba bardziej plenny:)
I taka piwonia była tu na nowym ogrodzie,
Też ładna.I ja na Dębowym takiej nie mam.Pójdzie również do podziału.Bo krzaczorek nawet spory
Ola2310-Olu Surfinii nigdy nie sieję.I tak takie duże mi nie urosną.A i mało miejsca na parapetach na przedwiośniu.A jak trzeba mi 2, czy 3.to już sobie kupię
Gabrielu Ojtam, ojtam na host zawzse się miejsce znajdzie.Są przecież i średnie i małe też
silvarerum-Sylwuś To zdjątko Filaretki.
Te są już w nowym ogrodzie.Posadzone na jesieni przeze mnie.
Jedna z nich pójdzie za dzikuskę.

Ale maja jakiś niedobór.bo środkiem jasne liście mają.
Chyba trzeba nawozu im dać.Bo tym chyba nic nie dałam:(