Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Rodek ;:167 piękny tak jak i róża ;:108 którą pokazałaś, piszesz Anitko że jest na pniu czy wsadziłaś ją na rabatę czy do donicy, ciekawa jestem czy dobrze zimują róże w donicach rozważam aby zakupić i wsadzić do donic ale nie chciałabym ich zmarnować
pozdrawiam
Agnieszka :wit
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obydwie róże mam w donicy (jedna z tamtego roku zimowała w gruncie ale przeniosłam ją do donicy) to będzie debiut jeśli chodzi o zimowanie :) więc zobaczymy, jestem dobrej myśli :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Piękna róża z pierwszego foto ;:333
A maczek miałam taki jak Twój tylko biały, pięknie wyrósł i... cały zmarniał aż do korzenia ;:202
W jakim miejscu masz swój? I jaką ziemię ma?
Ciekawe czemu ten mój zmarniał, może jeszcze od korzenia odbije ;:218
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Maczki mam w dwóch miejscach jeden w gliniastej ziemi a drugi w piasku i oba rosną super, więc nie mam pojęcia czemu twój zmarniał, może jakieś choróbsko go dorwało?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dla mnie uprawa rozy w donicy, to wyzsza jazdy. Mam tendencje do przenawozenia, zawsze cos podsypuje pod krzaczek, a to skorupki jajek, a to fusy, czy tradycyjny nawoz. W ziemi jakos rozejdzie sie po kosciach,zwaszcza po ulewach jakie ostatnio mamy...... ale tutaj trzeba uwazac, przede wszystkim z azotem. Milego weekendu ;:3
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Swoje różyczki nawożę tylko magiczną siłą póki co jest dobrze :) z tym przedobrzeniem to każdemu się zdarza :D U mnie też właśnie pada ;:138
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Nie mam za bardzo co pokazywać :( ale zrobiłam kilka fotek żebyście o mnie nie zapomniały :) Trochę się dzieje u mnie pod względem, ogrodowym :) zamówiłam trochę roślinek i czekam na paczki. Zaraziłam się od was chorobą różaną ;:173 zamówiłam trzy sztuki róż pastella i postanowiłam zamówić jeszcze trzy pashminki. Powoli zbieram te odmiany które najbardziej mi się podobają :D a ciężko jest wybrac spośród wielu ślicznotek które prezentujecie w swoich wątkach, na pewno pojawią się jeszcze u mnie takie różyczki jak artemis, james galway i claire austin oczywiście mam jeszcze kilka pozycji na liśćie rezerwowej ;:306 ale to wszystko zależy ile miejsca mi zostanie na różane zachcianki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nowe nabytki jeszcze nie posadzone ale wole je trzymać w cieniu, bo jak stały na słonku to troszkę im się listki przypaliły

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Oj Anita z tymi różami to wszystkie tak mamy że chciałoby się ich więcej i więcej... ;:14
Ja też tylko patrzę gdzie im tu nową rabatę stworzyć.
Brunnery kupilaś śliczne , takie dorodne...
Filemon24
1000p
1000p

Post »

tak kupiłam 5 sztuk brunner jakoś mnie w tym roku na brunnery naszło :D będą posadzone na przerabianej rabatce ale jeszcze nie wiem kiedy bo tam trzeba skopać a ja tego nie zrobię sama.
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doskonale Cie rozumiem:) Mnie tez naszlo na rozanke. Z tego powodu zegnam sie z moja ognista rabatka, na ktorej zostanie tylko Munstead, obok chcialabym posadzic Princess Ann a z przodu You're Beautiful tylko nie znam jej zbyt dobrze. Szukam kogos kto moglby podzielic sie swoja opinia, znasz moze kogos? Brunnerke tez zamowilam u Moni ale nie az tyle ;:196 W tym roku dosadzam tez pomiedzy roze kule bukszpanowe. Chcialabym nadac troszeczke tego "e, a" ( nie mam polskich liter;) moim grzadkom, takiego troszke formalizmu :lol:
Anita, ja czekam na Twoje trawki i hortensje ;:167
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko świetnie wygląda ta rabata z hortensjami. ;:138 Ta duża szałwia cudna, ma dopiero drugi rok. :?: Też kupiłam wiosną, ale takiej wielkości, jak twoja mniejsza.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Aniu
W ogóle nie znam tych różyczek :roll: muszę obejrzeć co to za odmiany. Może Dorotka będzie coś wiedziała na ich temat ona ma wiele odmian i jest kopalnią wiedzy różanej :wink:

Soniu
Szałwia posadzone w zeszłym roku i faktycznie rozrosła się baaaaardzo, nie zdawałam sbie sprawy że ona taka duża urośnie

w tamtym roku wyglądała tak
Obrazek

a w tym już tak

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Anitko, piękna ta rabata! ;:138
Chyba wcześniej nie widziałam tego miejsca ;:224
Z brunner będziesz zadowolona - to bardzo fajna bylina ;:215
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Moniczko muszę tam jeszcze troszkę roślinek dosadzić i dopracować ją :) ale szkielet już mam i to jest najważniejsze.

Dzisiaj w ogrodniczym widziałam piękną bylinke driakiew ( cos tam mi się już kiedyś obiła ta nazwa o uszy) śliczna była, nie mogłam się napatrzeć i gdyby nie to ze dzisiaj mi przyszły trzy paczki z roślinkami to już by ze mną wróciła do domu. Jednak tak teraz myślę o niej że jednak chyba powinnam sobie wziąć, czytam trochę w necie o tej roślinie i są różne informacje i w końcu nie wiem czy to roślina wieloletnia? ma ktoś ją u siebie? Nie wiem czy warto jechać 20 km po jedną roślinę ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko dziękuję. ;:196 Jest nadzieja, ze też szybko się rozrośnie i uda się ją sfotografować z różami. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”