Ogród różany nad stawem II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród różany nad stawem II

Post »

Jolu tylko patrzeć a wszystkie bladawce wyjdą z ukrycia :lol:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Cudowny masz ogród! ;:167 I taki porządeczek na rabatach, wspaniale!
Mary Magdalena wspaniale wygląda. Taka delikatna i subtelna róża :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24

Post »

Byłaś cierpliwa, jak to ogrodnik i dałaś szansę przemrożonym ;:333 , a ja niestety pożegnałam parę panienek, nie mam cierpliwości, miejsca i czasu na czekanie, czy z jednego rachitycznego badylka coś urośnie :oops: A teraz się rozglądam za My Girl - bardzo mi jej szkoda i chyba u p. Chodunów kupię w donicy ;:oj A może coś mogłabyś polecić bardziej wytrzymałego zamiast niej ? Cudna była ;:167
A Twoja żyje?
:heja
Pozdrawiam Eugenia
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu Mary Magdalena to wiosenny nabytek od Austina.Zakwitła też Desdemona z 2015 r.bardzo podobna do Wollerton Old Hall tylko kwiaty mniej kuliste.Dzisiaj nie miałam czasu zrobić zdjęć,jutro nadrobię.

Gieniu z takich jasnych to zachwyca mnie The Shepherdes ładnie zbudowany krzaczek,sztywny i kwiaty patrzą do góry ,bez większego wkładu pracy i cięcia,nie trzeba podpierać. Tranquility... zaczyna właśnie kwitnienie.
Parky ,Artemis i Lions. Dzisiaj zamówiłam 3 szt White Gruss an Aachen zastąpią Winchestery Cathedral które umierają już od zimy 2012.W ubiegłym roku przycięłam je bardzo nisko ładnie odbiły ,kwitły.Tej wiosny też ruszyły ale teraz umierają i chyba już definitywnie.Mam nadzieje że White Gruss równie dobrze się sprawdzą jak różowe które są super i mam 6 szt.
Moja My Girl odbiła i jest nadzieja że utrzyma się przy życiu.Bo to różnie bywa ,wypuści zielony pęd a potem zamiera.Wszystkim tym po przejściach zrywam pąki kwiatowe.Bo pęd na 15 cm i już wytwarza pąk kwiatowy a taki pośpiech raczej nic dobrego nie wróży.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maria Magdalena ;:167 , pozostałe również piękne i takie wielkie dorodne krzewy. Śliczny ogród. U mnie też My Girl cięte były króciutko, ale wszystkie już mają ładne krzaczki. Z "trupków" ożyła mi wielkokwiatowa żółta nn-ka, którą miałam wykopać na rzecz Arthura Bella.
Ala ma rację nie ma co się spieszyć z wykopywaniem róż.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
x-ja-a

Post »

Georginia pisze: Dzisiaj zamówiłam 3 szt White Gruss an Aachen zastąpią Winchestery Cathedral które umierają już od zimy 2012.W ubiegłym roku przycięłam je bardzo nisko ładnie odbiły ,kwitły.Tej wiosny też ruszyły ale teraz umierają i chyba już definitywnie.
Czytam o Twoich Winchesterach i myślę o swoim Chippendale. Ogromny, silny zeszłoroczny krzew tak zmarzł, że powycinałam mu te grube pędziska niemal do ziemi, wystawały dosłownie dwu-trzy centymetrowe kikuty. A teraz mam spory krzaczek z pąkami i wydawałoby się, że nic, tylko się cieszyć, ale ja się martwię. Bo on te wszystkie młode przyrosty powypuszczał nie z ziemi, od korzenia, tylko z tych brązowych kikutków! Mam za małą wiedzę, żeby wiedzieć, o czym to świadczy, ale obawiam się, że to taki rzut przedśmiertny a nie drugie życie :( Alicjo, jak myślisz?
A Gruss an Aachen jest śliczna, zawsze zatrzymuję na niej wzrok jak przeglądam oferty, ale jeszcze nie kupiłam. No właśnie... "jeszcze"... :roll:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagna Winchestery już eksmitowane.Przed śmiercią rzuciły jeszcze po kwiatku i padły.Na ich miejsce posadziłam 3 nowe White Gruss an Aachen przyszły w donicach i muszę przyznać że piękne krzaki.Mają po kilka pąków tylko jeden z nich nie ma ,ale krzaczek ładny.
Jeśli chodzi o nowe pędy to może być różnie,trudno przewidzieć bo nie wiemy w jakim stopniu zostały te pędy uszkodzone.Moja Boule de Nege ,właśnie tak zrobiła.Nowe pędy wypuszczone ze starego drewna właśnie padły.Ale nie żałuję bo właściwie co roku marzła i pociechy z niej nie było.

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olivia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

PinkParadise

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Golden Celebration

Obrazek

Obrazek

A.Shropshire Lad.

Obrazek

Obrazek

Gruss an Aachen

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miss Fine

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JUbilee Celebration

Obrazek

Obrazek

Lady of Megginch

Obrazek

Rosarium Uetersen

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lykkefund i Victor Verdier

Obrazek

Giardina

Obrazek

Botticelli

Obrazek

Ghita i Isabel R.

Obrazek

Scepter d'Isle

Obrazek

Obrazek

Red Leonardo da Vinci

Obrazek

Ogród

Obrazek

Obrazek
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Alu, jeśli to nie są zdjęcia z ubiegłego sezonu, to chyba mieszkasz w innej strefie klimatycznej ;:oj u mnie dopiero róże zaczynają, a u ciebie jakby były w pełni rozkwitu ;:180 Przepięknie ;:167
Niedawno zakwitły mi tegoroczne nabytki - Nevada i M. Hilling. Na zdjęciach u ciebie Nevada wygląda na białą, u mnie jest jasno różowa. Czy tak powinno być, czy to nie jest Nevada? Dodam, że M. Hilling kwitnie w takim kolorze, jak u ciebie :D
Ula
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Alu z takiego ogrodu, to nie chce się wychodzić... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula :lol: zdjęcia jednak są z aktualnego sezonu.Jeszcze kilka odmian nie zakwitło ale to kwestia dni.W tej chwili do głosu dochodzą renesansowe.Wielkokwiatowe lekko opóźnione bo ciężko zniosły tą zimę,kilka szt jeszcze nie odbiło i chyba już tak zostanie. Newada i M.Hilling już dawno przekwitły, teraz na tej rabacie szaleją historyczne.W całej krasie są w tej chwili angielki.
Ula ,nie wiem dlaczego u Ciebie takie opóźnienie,przecież Twój ogród bliżej południa...no chyba że bardziej na wschód. :wit

Basiu dokładnie tak jest,brakuje mi tylko zielonego pięknego trawnika dla podkreślenia rabat.Ale u mnie znowu susza i podlewam tylko rośliny i trawnik założony w ubiegłym roku.Reszta trawy podsycha ..niestety.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Alu ogród przepiękny, róże kwitną cuuudnie. Zainteresowało mnie drzewo z żółtymi liśćm ;:oj i na fotkach z Rosarium Uetersen.
Przepraszam, że się wtrącę, Nevada czasem ma lekko różowe kwiaty, to nic nadzwyczajnego, nie masz się czym martwić Rikkuu, to na pewno ona, u mnie też zaczęła lekko różowymi a skończyła kwitnienie czysto białymi.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
x-ja-a

Post »

Alicjo, mam nadzieję, że mój Chippendale jednak da radę, wygląda bardzo dobrze, tyle, że nadal w pąkach, a Twoje krzewy to olbrzymy, obsypane dziesiątkami kwiatów ;:167 Rosarium Uetersen potrafi być takim olbrzymem?! Pięknie jest u Ciebie, widać, że masz wspaniałą rękę do róż.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Georginia pisze:Ula :lol: zdjęcia jednak są z aktualnego sezonu.Jeszcze kilka odmian nie zakwitło ale to kwestia dni.W tej chwili do głosu dochodzą renesansowe.Wielkokwiatowe lekko opóźnione bo ciężko zniosły tą zimę,kilka szt jeszcze nie odbiło i chyba już tak zostanie. Newada i M.Hilling już dawno przekwitły, teraz na tej rabacie szaleją historyczne.W całej krasie są w tej chwili angielki.
Ula ,nie wiem dlaczego u Ciebie takie opóźnienie,przecież Twój ogród bliżej południa...no chyba że bardziej na wschód. :wit
Jestem na południowym zachodzie, ale na koniec kwietnia przez kilka dni były u mnie nocne przymrozki i zniszczyły mi nowe przyrosty róż. Musiały startować od początku i dlatego mam takie opóźnienie.

Daysy, dziękuję za odpowiedź :)
Ula
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”