Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Marysiu - kolor Twojej "pięknej" - rzadko raczej spotykany wśród piwonii, super jest.
A goździki u mnie jeszcze nie kwitną, trzymają te swoje pączusie przy sobie i trzymają.
A te czerwone czupiradełka to co to jest? ;:3
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, jakie Ty masz tam cuda ;:138
Ślicznie jest...
No i to niebo. U dziadków na wsi zawsze podziwiałam te piękne formacje chmur i kolory nieba o wschodzie czy zachodzie słońca.
Teraz mam zasłonę drzew, więc podziwiam las :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam, wczoraj wieczorem padłam jak norka Obrazek Jak się fizycznie popracuje, a jeszcze trochę nie dośpi to nie potrzeba środków nasennych. Nawet nie wiem kiedy zasypiam ;:19

Krysiu moja piwonia ma już trochę lat (chyba 6) i co roku przybywa po 1 - 2 pąku, więc życzę żeby Tobie sprawdził się kolor i żeby zdrowo rosła ;:215

Asiu a mnie z kolei grzybek nie podchodził (tzn moim trzewiom), a ricotta jak nie idzie do tiramisu to do ruskich pierogów. Połowę obowiązkowo idzie do córki ;:333 Ciekawa jestem co robisz z serwatką?
U mnie też niektóre łubiny znikają inne wyglądają okazale :D jak chcesz to służę nasionami ;:333

Basiu już przeczytałam część wątku i widzę, że jesteś na FO dłużej ode mnie tylko miałaś przerwę. Nie dokończyłam i nie wpisałam się bo zmęczenie dało znać o sobie i ;:19 Obrazek Jak chcesz to mogę zebrać nasiona z dwukolorowego, ale nie wiem czy powtarzają cechy :D Kierunek Trzebinia? Obrazek

Malvy może trzeba je co jakiś czas odnawiać, a może jak każde rośliny mają swój rok? Mogę zebrać nasiona to wysiejesz i będą znowu ładne ;:215

Lucynko mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i najważniejsze z roślin coś będzie ? Wysyłałam więcej paczek i wszyscy otrzymali. Kwiaty codziennie nas zaskakują i coraz nowe rozkwitają. Pokazane goździki to byliny a siane jeszcze nie kwitną ;:185 Dzięki za pochwały i życzę Ci dzisiaj pomyślnego dnia ;:196

Bea zawsze na tą piękność czekam już od wiosny sprawdzam ile będzie pączków, jednak muszę przyznać że kwiaty w tym roku jakby mniej okazałe. W poprzednich były bardziej napakowane. Dostała nawóz kurzy więc może wiosna? Czupiradełka to złocienie, spodobały mi się u Małgosi Pepsi i dostałam :D

Aguś dziękuję ;:168 Trochę roślin uzbierałam, ale teraz mam zajęć sporo i wieczorem padam zmęczona, jednak w ogrodzie nie tylko tyram jeszcze czasem się rozkoszuję Obrazek Właśnie takie szalone chmury każą mi sięgnąć po aparat, las jest też piękny...uspakaja chociaż nie zmienia się codziennie ;:168

Dobrego dnia odwiedzającym i zapraszam :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu cudna piwonia już w ubiegłym roku podziwiałam nawet rozglądałam się za taką, ale cena mnie przeraziła na razie zaporowa może kiedyś.
W tym roku wysiałam łubiny ,zakwitną dopiero w przyszłym roku i o kolorach tez wtedy będę mogła coś powiedzieć bo kupiłam mieszankę więc będzie niespodzianka.
Złocień podobny do moich tylko ja mam dwa kolorki taki i jasnoróżowy o który pytałaś dołożyć ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu bladego pojęcia nie mam. Ale może jeszcze się wyprostują. Może na etapie pączków coś ich pofalowało?
Piwonia ma ciekawy kolorek ale ja uwielbiam te tradycyjne różowe....Ale one mnie niekoniecznie. Mam 3 i zero kwiatów. ;:145 Już kiedyś Marta Koziorożec mi wyjaśniała tajemnice pielęgnacji i ja się dostosowałam. Nawet je przesadziłem i znowu kicha.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko, poznaję. ;:215 Moja kwitnie jak szalona. Miałam ją eksmitować, bo posadziłam w niefortunnym miejscu, a bardzo się rozrosła. Ale skoro krzewuszki mnie nie lubią, to pocieszam się kolkwicją.

Twoja piwonia, cudo nad cudami. ;:138 :uszy ;:180
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu ja kupiłam piwonię za niewielkie pieniądze i za rok już kwitła. Inne lilie itp się nie sprawdziły w tej firmie, ale piwonia wynagrodziła inne zawody ;:173 Jak trafię to dam Ci znać, bo nie zawsze maja w sprzedaży ;:333 Różowy? proszę ;:168

Małgosiu żółta piwonia to drzewiasta, a różowych mam mnóstwo, rozrastają się i widać że lubią glinę. Przesadziłam część w pole, zachwaszczone ale nie giną i kwitną. Ty też na pewno doczekasz się kwiatów ;:215 Może faktycznie pączki przymrozi i takie się robią ;:333 ale forma ciekawa i ja je lubię ;:167 Czy u Ciebie są też takie wysokie (ponad metr).

Marysiu moja kolkwicja rozrasta się imponująco i co roku obsypana kwiatami :D Krzewuszki też rosną ;:215 ale kwitnące krzewy są wspaniałą ozdobą ogrodu. Piwonia ;:180
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Minęło kolejnych 5 stron,a ja dopiero się odzywam. Brakuje mi czasu, bo wszystko bardzo wolno robię, a do tego wnuk chory i do końca tygodnia muszę do niego jeździć.
Wreszcie zdążyłam przejrzeć nowy wątek, który pięknie otworzyłaś.
Nie pamiętam już, jakie irysy trafiły do Ciebie, bo rozdałam ich sporo, a kilka taczek zostało wywiezione na śmietnisko. Ani chodzi chyba o niebieskiego irysa, to syberyjski.
Kurczaczki mają świetny domek, a w ogrodzie wszystko pięknie rośnie i zakwita. Piwonia, jak co roku cudowna.
Mam nadzieję, że u Ciebie już przestało padać, bo u mnie leje i od wczoraj potop na działkach.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Trochę późno przyszedłem się przywitać ale jestem. ;:180 Bardzo ładnie u Ciebie, wszystko ze sobą tak idealnie gra. ;:108 Aaaa muszę to powiedzieć: śliczne masz kurczaczki. ;:333
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Masz śliczne kolory łubinu.Orliki żółte też ładne, takie jak moje lub podobne :)
a to złocień ten czerwony?? Cudny, intensywny kolorek. ;:333
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, oj zwariowany klimat, masz rację ;:108 , u nas to chyba woda zabiera nam deszcz, bo teraz krążą chmury w koło, ale nie pada, wczoraj też tak było, wszystko za wodę ucieka ;:108 , cudna ta piwonia Marysiu ;:167 , a i łubin śliczny ;:215
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ulewa u mnie!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piękny dwukolorowy łubin ;:138 Widzialam w jakiejś szkółce, ale jak przyszło do zamawiania, to okazało się, że niedostępny ;:222 To może i ja uśmiechnę się o nasionka? Moja piwonia drzewiasta nie chciała ze mną zamieszkać. Przez kilka lat dawałam jej szansę, ale ona nie chciała skorzystać.W tym roku się z nią pożegnałam. Twoja ma piękny kolor ;:108 A i złocienie mają bardzo fajne rozczochrane fryzurki

Uffff.....już poprawiłam ;:224 Pisałam na tablecie, a on działa jakby chciał a nie mógł :;230 . Dopiero teraz zobaczyłam, co mi z tego pisania wyszło
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i ja się zachwycam Twoją piwonią - cudna ;:333 i łubin dwukolorowy też śliczny jak zostanie nasionek to i ja poproszę parę ;:180
Pozdrawiam i słoneczka życzę bo czytam że deszczu już masz za dużo ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu pytałaś, co robię z serwatką. Wiele różnych rzeczy :). Piekę chleb z serwatką, dodaję do naleśników, do bułeczek, pizzy. Tam, gdzie idzie woda, daję serwatkę i wszystko lepiej smakuje. Nasion łubinu nie mam, więc kiedyś przy okazji jak już będą to spróbuję z wysiewem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”