Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Zeniu masz cudowne kompozycje koszykowe! Uwielbiam wiklinę w ogrodzie, w takim właśnie wydaniu! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenia utknęła na działce i ani myśli z niej wyjść! :heja
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu,Zeniu czas wyjść z ogrodu i kilka zdjęć nam pokazać :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudownie kolorowo u ciebie w ogrodzie- uwielbiam ogrody pełne kwitnących roślin :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

A ja Jej pierońsko zazdroszczę ,że może się zaszyć na ogrodzie i mieć miasto w głębokim poważaniu .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witajcie. ;:128 . Wybyłam na parę godzin z mojego ukochanego królestwa. Zadomowiłam się tam tak że nie chce się wracać do domu. Dobrze że dziś pada to chociaż mi nie żal a i przy okazji odwiedzę zaprzyjażnione wątki jeśli zdążę bo jeszcze dziś wracamy. :;230

Janeczko..kalinę sama poprowadziłam w formie drzewka a to z oszczędności o miejsce. ;:oj . Pod drzewkiem jeszcze coś się zmieści, pod krzakiem już nie. ;:173

Zbyszku..uwielbiam te gożdziki, niezawodne. Jak kwitną to liści nie widać , jeden kwiat :uszy

Dorotko..u mnie także piaski. Jedne azalie rosną lepiej, inne gorzej choć jednakowo im dogadzam. Pewnie zależy to od odmiany. ;:108

Marysiu..to o co pytasz to kalina. Ktoś na forum pisał że lubią ją mszyce. :wink: Ja jeszcze w tym roku ich nie zauważyłam i niech tak będzie. ;:306

Iwonko..dziękuję za pochwały. ;:128 . Z rododendronów w tym roku byłam zadowolona, z azali mniej. A zawsze było na odwrót. ;:224

Ewuniu...staram się dopieszczać działeczkę, nie potrafię siedzieć. Gdy jednak na chwilę przysiądę już coś dojrzę z daleka i tyle mojego siedzenia. ;:108 . Ale ja to lubię. :tan

Basiu
...dzięki za pochwały. :D . Działeczkę faktycznie trudno mi opuścić. Z konieczności i to przy pogodzie takiej jak dziś. ;:306 . Pada. :wink:

Pati dzięki. ;:168 . Najbardziej cieszą teraz róże, choć w domku także coś zakwitło...hojka. :tan

Elu..jesteś nie do podrobienia. ;:306 . Tak właśnie się pierońsko zaszyłam że czasem nie wiem jaki dzień tygodnia. ;:306 . Pełen luz i odpoczynek przy pracy. :tan

Moje róże.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wreszcie wróciłaś Zeniu!!!! ;:196 Już ciekawa byłam co tam u Ciebie w ogrodzie :)
No i proszę jakie piękności... Ta róża na pierwszym i czwartym od góry zdjęciu, to wiesz może co to? ;:167
Jak radzisz sobie z wiesiołkiem? Ja musiałam się go trochę wyzbyć, bo bardzo mi rozłaził się.
Teraz obawiam się, że wypleniłam go... ;:306 ale pewnie zaraz się pojawi w innym dziwnym miejscu (posadziłam go na skalniaku i to zły pomysł).

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego działkowania.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

No tak ,cała Zenia w okresie ogródkowym .Wpadła jak wiatr i tyleśmy Ją widzieli . ;:145 Dobrze że chociaż piękne zdjęcia nam zostawiła . ;:oj
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

I ja zwracam się z prośbą o której mówiła Basia, podpisz swoje różyczki. Zdjęcie 2,4 ,6 interesuje mnie w szczególności. Nazwanie ogródka rajem jest jak najbardziej trafne ;:215 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu jak dobrze, że pokazałaś nam kawałeczek swojego raju ;:167 Róże cudowne! widać że się nimi opiekujesz na co dzień :D Miałam napisać, że pierwsza cudna ale gdzie tam :D wszystkie są śliczne ;:333 Ogród dojrzały zadbany bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Cię serdecznie i wypoczywaj w swoim pięknym ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu dwa plusy deszczu ,raz że roślinki Ci podlało a dwa wpadłaś i pokazałaś nam swoje kwitnienia a masz czym się pochwalić,róże cudne mam wrażenie ,że ten rok jest łaskawy wyjątkowo dla róż :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Masz piękne róże i fajnie wyglądają z iglakami ;:108 . Ogród kipi kolorem i widać, że wkładasz w to co robisz swoje serducho. Bardzo podobają mi się także Twoje kompozycje w koszach a ta hortensja , która zakwitła ma przepiękne kwiaty. Pozdrawiam ;:196.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

No i jak tu wychodzić z tak pięknego ogrodu ,nie da się . Miło spędzasz czas w tak pięknym otoczeniu a i widać że wszystko dopilnowane .. Szkoda tylko że nie masz internetu . Ale wtedy pewnie dopiero zima by cię do domu wypędziła .. .
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam was serdecznie.. ;:168 , no i w domku. ;:oj . Pogoda się popsuła, rano wiatr głowę urywał a ja patrzyłam tylko co już złamane a co przywiązać aby się nie złamało. :wink: . Co do kwiatków, oczywiście na czasie lilie i liliowce. ;:128 . Obym wszystkie zdążyła zobaczyć bo od niedzieli będę wypoczywać nad morzem.. :tan .

Basiu...wiesiołek u mnie owszem rozrasta się ale nie na tyle aby sprawiał mi kłopot. :D . W tym roku podarowałam działkowej sąsiadce. Miała go i znikł. ;:224

Elu..niestety taki mój los bez kompa na działce, sama nad tym ubolewam. :wink: Częściej mogła bym pozaglądać do waszych wątków a i sama więcej pokazać. Plany co do kompa były i się zmieniły. ;:222

Ewuniu..moje różyczki to raczej NN dlatego nie podpisuję. ;:131 . Tej białej udało mi się odszukać karteczkę. Była z nazwą. Jest to róża White Queen. :D

Marysiu...różyczki właśnie przekwitają, pozostała końcówka. ;:108 . Ale to nic będą powtórnie kwitnąć, niektóre mają już malutkie pączki. Poza tym teraz prym będą wiodły liliowce, jeżówki także już zaczynają. :tan

Iwonko... w tym roku faktycznie na kwitnienie róż nie można narzekać. Dały ładny popis. Dziś u mnie na działce tylko wiało niemiłosiernie. Zjawiłam się w domu aby uszykować się do wyjazdu. Syna zobowiązałam aby podczas mojej nieobecności podlewał moje włości. ;:306 .

Ewelinko..dzięki za pochwały moich wiklinowych koszy. ;:168 . Mnie także się podobają tylko kwiatki w nich rosnące nijak nie da się wsadzić do wody. :;230 . Teraz na wyjazd te w donicach wstawiłam do mis z wodą. Te w koszach zdane na podlewanie syna. A podlewać na tarasie jak ja to robiłam dwa razy dnia nie będzie w stanie. ;:224

Janeczko...dziękuję za odwiedziny i pochwały. ;:168 Już kiedyś o tym pisałam. Do całkowitego szczęścia brakuje mi kompa na działce. Plany były na ten rok ale jak to z planami..zmieniają się. ;:219

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zeniu na okres urlopu słoneczka życzę, bo chyba po to jedziesz nad morze.
Wypoczynek to Ty masz na tej wymuskanej działeczce a lilie jeszcze zobaczysz po powrocie, masz ich tak wiele ze cosik się ostanie na Twoje powitanie.
U mnie też zimno i deszczowo, jak na lipiec to zimnica.

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”