Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko wszystkiego najlepszego ! ;:196
Fajny piesek. Piwonia śliczna ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, eM przesyła ;:196 , bo to On świętował, nie ja :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pyszny torcik,pozdrowienia dla M :wit Nie ma to jak spędzenie miłych,rodzinnych chwil razem z naturą ;:333
Pączki i mnie cieszą niesamowicie jak co roku,Anahe i ja oglądam co wizytę.Również robię obchód jak tylko pojadę na działkę,chodzę,cmokam,rozmawiam z nimi ;:306
Moje dalie jeszcze nie wychodzą,pewnie znów za głęboko posadzone,ale one zawsze w końcu wydostają się na zewnątrz.
Czosnku karatawskiego nie mam,ale jesienią kupię kilka,ciekawy jest ;:333

Miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Iwonko, wreszcie dotarłam :wit Cudny masz swój kawałek ziemi. Ścieżka z krążków dębowych wyszła Wam fantastycznie - czy jakoś ją impregnowaliście? Zazdroszczę kwiatków na Mirandzie. Moja rośnie w tak głębokim cieniu, że pewnie nigdy się nie doczekam kwiatów. Różane pączki cieszą, jeszcze chwila i zacznie się różany spektakl ;:138
U mnie jeszcze kilka spóźnionych, ale to te, które wiosną spisałam na straty, więc i tak się cieszę, że żyją :)
Hortensje bukietowe kwitly Ci fenomenalnie - czy to zasługa nawożenia czy obfitego podlewania?
Wygłaszcz Kaprysa ode mnie za uchem :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo klimatyczna ścieżka ;:215 przekaż koniecznie pochwały bo zasłużone.
Pączków różanych też już się sporo dorobiłaś, będzie niedługo co podziwiać.
A ciekawa jestem jak martagony sobie radzą, nie masz z nimi problemów? Jaką masz ziemię. Tak się do nich od kilku lat przymierzam ale nie mam odwagi, a do tanich nie należą ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale będzie za kilka dni pięknie Różano. Suuper!
U mnie też jest dużo w pączkach.
Czosnek piękny.Tego akurat nie mam :)
Ale juz kwiatuszki mają?? :shock: A czym ty je karmiłaś ???
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Iwona, jak ja tobie zazdraszczam tych piwonii ;:215 Moje powyłaziły z ziemi (i to jeszcze nie wszystkie) a już je ślimory wpierniczają :evil:
Na kwitnienie róż i ja czekam w tym sezonie, bo teraz będą u mnie już dwulatki i widzę różnice w ilości pączków w stosunku do tych sadzonych w zeszłym roku na jesień. Będzie się działo :heja
A kaprys to ile ma lat, bo wygląda na poważnego psa-mężczyznę ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, eM dziękuje ;:196 Dalie sadzę do doniczek już w kwietniu, dlatego za chwilę będą już kwitły ;:215 A jak sadziłam do ziemi, to zawsze tak, żeby stary pęd wystawał odrobinę z ziemi. Było to dla mnie równocześnie znakiem, że w tym miejscu coś rośnie, bo zawsze mam z tym problem ;:306 a potem się okazuje, że jedno rośnie na drugim
Milenko ;:196 Ścieżka nie impregnowana, bo eM twierdzi, że nie trzeba. Na razie mu wierzę ;:224
Miranda jest piękna sama z siebie ale kwiatów mi skąpi ;:223 Może dlatego, że słoneczka też nie ma zbyt wiele?
Horensje są moim oczkiem w głowie ;:167 Wodę im leję za każdym razem jak jestem na działce, a nawożę zgodnie z instrukcją.
Jolu, pochwały przekazane ;:196 Ścieżka jest teraz moją ulubienicą :heja
Martagony pomarańczowe mam od lat i nie mam z nimi żadnych problemów. Nawet w tamty roku poczochrały mi je dziki, kilka zniszczyły ale reszta rośnie dalej i będzie kwitła. Red i Rose to tegoroczne zakupy, ale też nie mam z nimi problemów. Żadnych specjalnych warunków im nie stwarzam, Te pomarańczowe nawet rosną w pełnym słońcu, a podobno tego nie lubią ;:185
Aniu-anabuko 1, czosnków niczym nie dokarmiam. Radzą sobie same. Te tegoroczne były nawet troszkę potraktowane po macoszemu. Przesadzałam je kilka razy. Pierwszy raz wsadziłam je do zbyt niskiej doniczki i jak zaczęły rosnąć to po prostu je wysadziło ;:223 No to znalazłam im większą i tak sobie w niej rosły do końca kwietnia, aż w końcu wylądowały na działce. Jak widzisz, w ogóle tego nie zauważyły i kwitną w najlepsze :heja
Zuza, u mnie wtym roku ślimaków jakoś zdecydowanie mniej. Nie widzę ich wzmożonej działalności, ale jak jakiegoś wypatrzę, to są to jego ostatnie chwile na ziemskim padole ;:224
Moje różyczki pączków mają niewiele, ale każdy mnie cieszy jakby był szczerozłoty ;:306
Kaprys jest już starszym panem, w grudniu będzie miał już jedenaście lat. I niestety bardzo mnie to martwi ;:218
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Życzenia dla M., niech mu się wiedzie jak najlepiej!
Dalie wystartowały Ci rzeczywiście szybciutko, u mnie niektóre dopiero się budzą. Za to róże w Wielkopolsce chyba ruszyły ze snu szybciej, teraz pooglądaj u mnie, a ja potem będę podziwiać panny u Ciebie.
Psiak uroczy, mój Ernest robi się niestety ostatnio agresywny, a podobno goldeny to łagodne stwory. Gdy patrzę na Twojego, to najchętniej wytargałabym za uszy.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najlepsze życzenia dla Dostojnego Jubilata.
Dalie zakwitają... już?! ;:63
Moja piwonia majowa już pogubiła wszystkie płatki i na powrót stała się jedynie zielona. Cały rok trzeba czekać na kwiaty i zapach. ;:174
Śliczny słodziak z Twojego piesia.
A torcik apetyczny. Zjadłoby się, oj zjadło....
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To chyba ja na drugi rok tez dalie najpierw dam do doniczek.
Masz rację wcześniej już kwitną i dłużej cieszą.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Iwonko, ależ pędzisz z tym wątkiem ;:oj Wydawało mi się, że nie mam tak wielu zaległości... oops :oops: Byłam w błędzie, prawie z lupą musiałam szukać swoich wpisów :( Nie ma się co dziwić, teraz najpiękniejszy czas, wszystko kwitnie, albo szykuje się do kwitnienia :heja to i wątek pędzi... Róże u Ciebie już dorodne, za niedługo cudny spektakl :D
EM zbudował naprawdę cudną ścieżkę ;:215 Serdeczne gratulacje dla Niego, również z powodu jubileuszu Obrazek
Kwitnące dalie o tej porze? Co Ty im dałaś? Jakieś dopalacze? :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko ja tez dałam dalie do doniczek w kwietniu, ale stały w nieogrzewanej altanie i wychodziły po 2 - 3 tygodniach :wink:
Wszystkiego naj dla jubilata ;:304
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko niedługo i Twoje róże zakwitną a jak patyczki sie sprawują przeżyły .Dostojny jubilat teraz poleci juz z górki wszystkiego naj naj i niech dalej upiększa ci ogródek .Daliowe kwiaty moim jeszcze daleko do kwitnienia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko wspaniale prezentuje się ten czosnek! I co, że niskiego wzrostu, jak serce ma ogromne! :tan
I zaskoczona jestem Twoimi daliami, ;:oj
moje niektóre dopiero co wyszły z ziemi... inne już całkiem duże, ale daleko im do kwiatów jeszcze.
Zauważyłam, że te co miały bulwki namoczone przed sadzeniem szybko się ogarnęły i wyszły, a te suchotniki jednak potrzebowały czasu, żeby nabrać wody i sił w korzeniu...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”