Pozdrawiam serdecznie!
Ja też IRENKO ,kupuje małe roślinki bo nawet takie małe bardziej mi się podobają i oczywiście są tańsze .Irena37 pisze:Witaj Jolu, ucieszyłam się, że odwiedziłaś mnie, taka miła i sympatyczna osóbka, tyle miłych słów i pochlebstw napisałaś, za wszystko pięknie dziękuję. Piszesz, że zamierzasz kupić różne kwiaty. Oceniasz po moim ogrodzie ile to kosztowało, to nie jest tak jak myślisz. Urządzenie ogrodu nie było drogie, powiem Ci dlaczego urządziłam na "zapleczu" rabatkę i zrobiłam "szkółkę" iglakowo-kwiatową, kupowałam małe roślinki za małe pieniądze i sadziłam w tej "szkółce", pod 2, 3 latach wysadzałam na właściwe miejsca. Natomiast różaneczniki i azalie to kwiaty kupowane na dzień matki i ojca zamiast pięknych bukietów, które zwykle wytrzymują około 3 dni. Jeżeli chcesz podobnie urządzić ogród podpowiedz to i owo rodzinie a koszty się zmniejszą. Wspominasz, że jesteśmy obie z Wielkopolski, mieszkam na północ od Poznania bliżej Obornik.
Serdecznie pozdrawiam.
Irenko, jeśli kwitnienie Twoich pięknych grudników ma oznaczać szybką wiosnę, jestem za...Irena37 pisze:Bardzo wcześnie zakwitł grudnik, zwykle kwitł u mnie pod koniec grudnia i do końca lutego. Gdy przestawał kwitnąć na dworze robiło się wiosennie. Czyżby tak wczesne kwitnienie oznaczało krótką zimę i wczesną wiosnę?