Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu - ubiegłoroczna Nora Barlow taka mała z jednym kwiatem - zaczęła rosnąć i ... kilka siewek z nasion obok niej :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ masz wielkie te róże, u mnie niestety po tej zimie prawie wszystkie cięte do kopczyka, masakra, niektóre dopiero się zbierają, a u Ciebie już nawet kwitną ;:oj
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dobre pytanie Majka zadajesz, jak nam życie to pewnie chętnie wypluskają się w morzu, solennie obiecuję że też zmoczę im nóżki jak tylko mają takie życzenie a co na to Jadzia?

A tak w ogóle Jadziu u mnie to jeszcze różyce powoli się budzą, w tym roku wiele ściętych prawie do kopczyka.

Szalona dziewczyno czy ten Złocień żółty krzewiasty to siałaś czy z korzenia?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANIU orliki z pewnością chętnie wykapią sie w morzu bo ich właścicielka nie ma okazji :wink: Ten złocień zimuje na korytarzu i wiosną mocniej go podlewam i robię z niego sadzonki .To już stary egzemplarz i czas ,żeby go odmłodzić .Jeśli chcesz to wyślę może wszystko w jednej paczce dla Ciebie i Marysi ,żeby sie nie rozdrabniać, a Wy się jakoś podzielicie .Będzie okazja do spotkania :wink:
RENIU no tak róże wielkie ,bo nie trzeba było ich przycinać .Jednak widzę ,ze Westerland i RU po kwitnieniu muszą być mocno przycięte i odnowione pędy, bo bardzo słabo są zapaczkowane .Jednak cięcie wiosenne bardzo dobrze wpływa na róże tylko trzeba dłużej czekać na ich kwiaty a ja jestem niecierpliwa, bo już chciałabym je oglądać i upajać się ich zapachem.Dobrze ,że chociaż pogoda sie poprawiła
ANDRZEJU widziałeś moją jaka wielka ;:oj wyrosła Twoja też w tym sezonie zmężnieje
MARYSIU już z nimi rozmawiałam i z ochotą pojadą nad morze a przy okazji także Elżbietkę wyślę w tę podróż
TOSIA miałaś przyjechać po bukszpany i co ??????a ja potrzebuję miejsca ;:108
trochę dzisiejszych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to fotka dla Basi [apus] z drugą Lewisją

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Sarai hit, to prawdziwy hit ;:108 Kwiaty ma dokładnie takie, jak lubię. U Ciebie już przawdziwy pokaz różanych piękności. No i piwonie ;:oj Do koperkowej na razie ciągle wzdycham, ale w czasie kwitnienia szkoda ją wyrywać od macierzy. Uzbroiłam się w cierpliwość i czekam. Jak byłam ostatnio da działce, to majowa miała jeszcze ciasno zwinięte pączki, ale kto wie? Może już też kwitnie? Jutro będę na działce, to się przekonam. Śliczne orliki, pięknie się prezentują w takich większych kępach ;:63
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Orliki piękne! U mnie rosną niedoceniane, bo teraz czas irysowy i do innych kwiatów nie mam głowy :oops:
Nareszcie poznałem nazwę tego szkodnika, który u nas robi spustoszenie w piwoniach i chyba jeszcze coś niszczył u mnie ale nie pamiętam co. Chodzi o ładochę pobrzęcza. Oby u Ciebie się nie namnożyła ;:185
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu masz racje to na pewno nie Fresia, podejrzewam jak Ty, że to faktycznie Arthur Bell. Dzięki ;:196 . Coraz piękniejsza wiosna u Ciebie. Sarai Hit rozpala zmysły :wink: .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu chyba poproszę Cię o patyczki Fresii, a miałam sadzonkę tylko poszła do ludzi. Jak patrzę na Twoje róże to ciągle mi się wydaje, że Ty wspominasz ubiegły sezon ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU nie ma sprawy będą patyczki Fresjowe, lecz daj jej jeszcze szansę.Obadam czy czasem nie mam jakichś ukorzenionych patyczków bo wiesz zawsze coś tam wetknę w ziemię to juz takie zboczenie :;230
DAYSY Arthurek to też cudowna róża i zdrowiuteńka będziesz z niej zadowolona, bo ma cudne błyszczące liście. Sarai ma śliczny kolor i można ją byle gdzie wetknąć a dzisiaj zrobiłam jej sesję ma kolor od różu po łosoś
JACKU jakoś nie zauważyłam ,żeby Łanocha robiła u mnie jakieś szkody no chyba ,że niewidzialne na pierwszy rzut oka dopiero jak wykopie się roślinę ;:224 Kwiatków nie będę jej żałować, bo mam ich dużo no chyba ,że zabierze się za rarytaski .dzisiaj zlikwidowałam dwie bezwstydne czerwone diablice kopulujące na moich liliach .Tego im nie darowałam ;:124

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IWONKO mnie bardzo się podoba Sarai dlatego ją wzięłam ze sobą bo takiego koloru w zasadzie nie mam .Orlikowo mam w tym roku barrrdzo bogate a teraz dostałam od Jagódki białego White Barlow .Już z niecierpliwością czekam na większą kępkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tak przekwita to ostatnia faza jej kwiatu czyli ładnie sie starzeje :wink:
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Róża cudna, ale Lewizja ;:167 , moja niestety nie przetrwała tej zimy, ale koniecznie muszę sobie ją odkupić, ślicznie się u Ciebie prezentuje.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU rzeczywiście tegoroczna Lewisja cudnie rozkwitła, oby w przyszłym roku również dała popis .Ona z pewnością zakwitnie również jesienią lecz czy zdąży. To już druga zima jej stuknęła, a trzecie lato.
Zaczyna wreszcie kwitnąć Doktorek a to jego pierwsze kwiaty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słoneczna pogoda nie pozwalała siedzieć w domu, wiec większość dnia spędziłam w ogródku na lenistwie no lecz nie na całkowitym ,bo trzeba było podlać co nieco szczególnie dalie które wczoraj opuściły doniczki i poszły do gruntu.A to moje orlikowo i nie tylko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O jej , to róże już tak kwitną ;:oj u mnie jeszcze malutkie , ale już juz nie długo ,będę sprawdzać nawości moje -ciekawe jak zakwitną. Niby wiem , ale ..... Cudne masz orliki , piwonię..
Wczoraj w Wojsławicach były cudne piwonie, przecudne, ale cenyyyy ;:oj można paść trupem :shock:
Spotkanie było kameralne ale super. Dziewczyny wspaniałe, była Krysia, Ola ( kierowca odpoczywa na bujaku-leżaku :) i Ruda-Mariolka z Warszawy , super babka, najlepiej się znała na grilu. Może ja wreszcie podpatrując ją będę umiała piec karkówkę ;:333
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, niesamowite, że już niektóre róże przekwitają, a doktorek jest w pełni rozkwitu.
Lato masz dużo wcześniej niż w innych ogrodach, np w moim. Ja dopiero w pąkach jestem ;:3
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Piękny kolor ma ten zacny "doktorek"... kurcze... na moim widzę rdzę i przeraża mnie to... ;:202
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu coraz więcej róż u Ciebie! Pięknie... :tan

Przesadziłam lewizję, ma swój skosik... teraz tylko trzeba będzie czekać co ona na to :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”