Witam miłych gości.
Wybaczcie, że mało piszę

, ale mam sporo spraw ma głowie i weny zupełnie brak
W ogrodzie było bardzo sucho, ale w końcu wczoraj i dzisiaj przeszły niewielkie burze i chociaż powietrze jest inne, bo deszczyk był tylko parę minut.
Dorotko kaczki bardzo szybko się zadomowiły.
Szkoda tylko, że nie mogą być cały czas w ogrodzie, ale na to już nic nie poradzę.
Martusiu zdjęcie z góry nie pokazuje całości ogrodu, a przede wszystkim miejsc zaniedbanych.
Ja mam 40 arów ogrodu i tylko dwie kaczki, więc nie liczę na to, że wszystkie szkodniki zginą, ale choć trochę zmniejszy się ich liczba.
Pozdrawiam serdecznie.
Tereniu tego powojnika w minionym sezonie nazwała nasza Jola G.
To Clematis montana Fragrant Spring.
Jest u mnie trzeci sezon na siatce i kwitnie, choć słabiej. W zeszłym roku wyglądał tak......

Dziękuję za życzenia i nawzajem.
Ewciu czasem sama czuję się jak wielbłąd.
Azalie...piękne są i stawiam właśnie na wielkokwiatowe. Rodki jakoś nie chcą u mnie być i sporo mi ich zginęło, więc będę dosadzać azalie, bo mam ich tylko pięć, a to stanowczo za mało.
Kasiulko na spacerek zapraszam i wtedy ocenisz. Cały czas podlewam, a do tego teraz jeszcze chwaściska dostały porcję wilgoci i szaleją na całego. Staram się dość gęsto obsadzać rabaty, by chwasty miały mniejsze pole do popisu, ale i tak nie wyrabiam.
Karolino pisałam pw.
Jadziu kaczki nauczyły się głośno domagać wyjścia ze swojej zagrody. Wtedy zamykam psy i kaczuchy mają samowolkę.
Roboty naprawdę mam sporo, a zdrowie na zbyt wiele nie pozwala, ale jeszcze na razie jakoś udaje mi się jako tako utrzymać wszystko w ryzach.
Dorotko DTJ kaczuchy fajne i mogę je szczerze polecić, z tym że przy moich 40 arach nie dają rady wszystkim ślimakom.
Ta srebrna plama o którą pytasz to mój duży skalniak, na którym wśród iglaków panoszy się rogownica kutnerowata. To roślina nie do zdarcia na słoneczne miejsca.
Aniu WK ja cały czas podlewam i ślimaki są.
Moje dwie kaczki nie dają im rady, a dzisiaj po deszczu wypełzla ich cała plaga. Kwaki fajnie czyszczą z tych paskud rabatki, ale wszystkich nie ogarniają.
W ogrodzie mam bardzo dużo różnych ptaków, nawet takie których wcześniej nie było, ale na szczęście wron brak.
Mam trochę zaległych zdjęć, to może coś wstawię tak na chybcika....