Witam w niedzielny wieczór,wróciłam z komunii najmłodszego wnuka ,więc może chociaż odpowiem ,bo trochę zmęczona jestem siedzeniem i jedzeniem
Tereniu,powoli wszystko zakwitnie ,czas teraz tak leci ,chętnie się z Tobą wymienię jasnotami ,wczoraj padało bardzo ,dzisiaj wytrzymało bez deszczu ,chociaż chłodno,a w nocy będzie chyba zimno ,zabezpieczyłam dalie ,Gunnerę i Deinanthe ,pozdrawiam
Soniu,trochę pracuję w ogrodzie ,bo mam zaległości , ciągle coś nowego wymyślam a i stare trzeba pielęgnować ,chyba nie radzę wysadzać takiego pięknego ogrodu ,jak Twój

,ja nie widzę na razie mszycy na moich margerytkach ,pozdrawiam
Iwonko,nie może Ci odebrać mowy,bo kto będzie z nami rozmawiał,

szałwie jak wyszły ,to na pewno będą ,pozdrawiam
Aniu,cieszę się ,że mogłaś do mnie wstąpić ,że ogród się spodobał w realu,może jeszcze kiedyś się uda znowu przyjechać,pozdrawiam
Gosiu,cieszy mnie ,że lubisz ten ogród ,i ciągle go odkrywasz ,zakątków jest sporo ,więc ciągle są niespodzianki,a jak jeszcze sie podoba to już taki mój mały sukcesik,że coś warto robić ,twoje rododendrony na pewno urosną ,one do pewnego momentu tak słabo rosną ,a potem to ruszają z kopyta,pozdrawiam
Tereniu,szałwia siedmiogrodzka jest byliną ,czyli wieloletnia ,już się o to postarałam,żebyś miała sadzoneczkę ,siewki obieli też mam i chyba nasionka też ,rabata kaskadowa pięknie się rozrasta ,pozdrawiam
Marysiu,ja dzisiaj cały dzień świętowałam razem z Franiem ,tylko to przeżarcie jest dokuczające teraz ,

,wypełniaj dziurki ,ja też jutro będę wypełniać jak tylko nie będzie padać ,dużo u mnie różnej zieleni ,bo sporo mam innych roślin oprócz bylin,pozdrawiam i dobrej nocki
Eluś,Fan Tan ma jeszcze sporo pączków,więc dalej będzie kwitła,jedną mam taką wyrywną ostróżkę ,reszta rośnie w miarę spokojnie ,dywan z jasnoty i mnie się spodobał,chociaż posadzony tak z przypadku i braku innego miejsca ,pozdrawiam
Kasiu,tak cieszy jak ogród się podoba ,rododendrony urosły już duże ,więc to daje efekt,hosty też sie spieszą ,żeby nie być najgorsze,pozdrawiam