Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Piękne tulipany ;:333 u mnie niektóre jeszcze w pakach .
Zakupy też śliczne ;:63
Marysiu co ta Betinka wymyśliła ?? czy ona mnie puszcza w maliny ??
Miłego weekendu bez przymrozków życzę ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w mokrą sobotę, całą noc leje nasączając równomiernie ogród ;:333 Obeszłam grządki i powiem! ładnie to wygląda :D

Jadziu ale każde drzewo ma inny odcień zieleni, a przecież ja kocham wszystko co zielone ;:306 Poza tym robią cień dla naszych cieniolubnych ;:306 Może i wstaję ze słońcem, ale nim wyjdę to ono już wyżej ;:222 Dzisiaj śpi pod kołderka z chmur ;:19

Marysiu dziękuję za nazwę tulipanów, tak coraz więcej kolorów :D

Moniko w dodatku u mnie rosną w cieniu i cały czas się zastanawiam, skąd ja je mam :D

Tereniu tak wymyśliła Betina, a ja się cały czas zastanawiam jak Ty wytrzymasz trzy dni bez ogrodów ...a jak będzie lało ;:oj Nie wiem jak uważasz? U mnie leje od wieczora ale na razie się cieszę, bo deszcz taki solidny był potrzebny ;:173
U mnie te tulipany ostatnie, a większość już opadła, jeszcze po tym deszczu ;:222
Dziękuję za życzenia i niech nam się spełnią ;:196 Może dzięki temu że leje to nie przymrozi :D

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu piekne te tulipany .Miłej soboty ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też niebo zasnute chmurami lecz nie pada .Na razie się cieszę, bo łazić z parasolem po stoiskach żadna przyjemność.W dodatku mamy tam spotkanie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Piękne te lilio-kształtne tulipanki.One chyba sa późniejsze.
Na jesieni chyba muszę dokupić sobie więcej strzępiastych i liliokształnych :)
bo, bardzo, bardzo mi się one spodobały.a do host jeszcze duzooo wejdzie :)
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Oj zazdroszczę Ci tego deszczu. ;:108 U mnie tylko straszy i codziennie muszę konewkować.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, masz rację- chodzimy po innych watkach sprzedażowych, to i przegapiłam. Nie da się przeczytać wszystkiego i wszędzie zajrzeć.
Ja mam floksy kanadyjskie w dwóch odcieniach, niebieski i jasnobłękitny, niemal biały.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Przy takiej pogodzie jak dzisiaj , było więcej czasu więc zajrzałam i tu i tam . :D

Kolorowo u Ciebie , wiosna w pełni .Werwa kolorów i zapachów . Trochę zazdraszczam , ale wiesz , tak bez zawiści . ;:196

Byłam dzisiaj na targu w Szczytnie i zakupiłam 5 sadzonek selerów i 10 sadzonek zimowych porów .

Jak na tym rynku kolorowo , ile sadzonek . Wybór duży , pomidor?w do koloru do wyboru . Co prawda nie było ta?ich wymyślnych jak my siemy , ale wybór duży . Czerwone , żółte , malinowe , koktailowe , balkonowe . Powiem uczciwie , samo patrzenie sprawiało mi przyjemność , bo sadzonki naprawdę w doskonałej kondycji .

Deszcz był u mnie bardzo potrzebny , bo susza zrobiła się na całego . Szkoda tylko , że już się ochłodziło , chmury na niebie , ciekawe co noc przyniesie ?

Miłego wieczoru życzę . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ja tak na chwilkę, życzyć dobrej nocki i pięknej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Marysiu u mnie już po tulipanach-co prawda takich jak twoje nie mam.
Spokojnego wieczorku i miłej niedzieli.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witaj Marysiu :wit
Dzień za dniem bardzo szybko ucieka i po powrocie ze szpitala chciałam nadrobić moje ulubione wątki ogrodowe a póki co, nie nadrobiłam jeszcze zaległych prac ;:223 Nie mniej jednak jestem u Ciebie, zerkam z ukrycia i postaram się odzywać troszkę częściej ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Witaj Marysiu, u mnie nadal bez deszczu słonecznie do tego silny wysuszający wiatr , dziś na dodatek zimny. Twoje tulipanki kwitną, a ja moje już zaczynam wykopywać, momentalnie zólkną, nie mam pojęcia
czy to wina suszy, czy przymrozku, bo przecież podlewam, a może załapały jakiąś chorobę.
Floks jednak mam wiechowaty :oops: nawet nie wiedziałam o innych, i to jest właśnie to czego dowiadyję się na FO
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie też leje jak z cebra,co na chwilkę była przerwa w deszczu to ja biegiem do ogrodu ,miałam jeszcze podzielić i zasadzić nowe miskanty,ale trzeba było znowu przywieźć kompostu ,nasypać ziemi i posadzić ,ale już rosną to ważne ,jutro mamy komunię Frania,więc mamy wielkie święto ,,w Twoim ogrodzie jak zwykle zawsze coś pięknego kwitnie,czy to możliwe,że w tamtym roku jak dałaś mi tą łososiową miodunkę był koło niej ,albo w niej żywokost niebieski ,bo tak sobie chodzę po ogrodzie ,a tu coś kwitnie na piękny niebieściutki kolor,w pierwszej chwili myślałam,że to niebieska miodunka ,ale jak podeszłam bliżej to wygląda mi to na żywokost o niebieściutkich kwiatach ,a w tym roku właśnie mi go dałaś i teraz będą dwa,tegoroczny nie kwitnie ,a tamten cudownie ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Miłych Gości!
Dzień mokry, roślinki się cieszą, a ja miałam wolne od ogrodu i coś zrobiłam dopiero pod wieczór. Mokro i ciekło na głowę więc odpuściłam sobie :D

Alu dziękuję, trochę tulipanów przybyło w jesieni Obrazek

Jadziu pewnie się nie obyło bez parasola ;:306

Aniu masz bardzo dużo tulipanów, ale w miarę jedzenia apetyt rośnie ;:306 Ja też dokupię bo pewnie większość zniknie do przyszłego roku :?

Marysieńko od motyczki i mnie deszcz cieszy, bo szybko wiatr wywiewa wilgoć Obrazek

Marysiu no nie da się wszystko przeczytać i wszędzie być. To ciekawa jestem który kolor jest mój, bo dla mnie jest jasnofiołkowy :lol: Wilczomlecza będziesz miała, a obrazki spróbuje po kwitnieniu obejrzeć, ale hibiskusa nie chce wykopywać bo wreszcie znalazłam mu dobre miejsce :;230

Beatko Droga ;:168 ja też oglądam z przyjemnością te placowe rozsady i kilku uległam, bo dokupiłam kapustę wczesną (moja w ogóle nie wyszła) kalarepkę na letni zbiór bo mam na teraz i mam cztery pomidorki na taras już z kwiatkami: 2 Azteki i 2 Venus :D Ciągłe tez wracam z jakimiś kwiatkami Obrazek
Nie żałuję że jest mokro i chłodniej, bo wolę to niż słońce i przymrozki. Miłej niedzieli Beatko ;:196

Iwonko dziękuję i pozdrawiam ;:196

Kasiu bardzo dziękuję i Tobie życzę pogody ducha ;:168 Wiesz nie bardzo sobie przypominam gdzie kupiłam te tulipany :oops:

Aniu Andziu dobrze, że masz to już za sobą, miałaś duży stres więc teraz odpoczniesz w domu i w ogrodzie, chociaż i tak całą uwagę musisz skupić na synku ;:168 Pomalutku wszystko nadrobisz, bo jesteś bardzo pracowita ;:196 Potem napisz co przepadło to uzupełnimy Obrazek

Julciu ten wiatr sprawia, że podlewanie szybko znika i gdzie gleba z kompostem przepuszczalna to sypie się jak piach ;:222 Pewnie Twoje tulipany wcześnie zakwitły i szybko część nadziemna zanika, a susza zrobiła swoje. Ja też o tym że floks kanadyjski i szydlasty to różne floksy dowiedziałam się na FO :D

Martusiu byłam dzisiaj u koleżanki w Krakowie i tam też wnuczka idzie do I Komunii. Macie święto w rodzinie i życzę żeby przebiegło spokojnie i rodzinnie ;:168 Franiu jest świetny chłopak, a tak niedawno pokazywałaś go jak małego chłopczyka rozpakowującego zabawki pod choinką. Pogoda sprzyjała dzisiaj domowym rozrywkom więc niewiele mnie było w ogrodzie. Nie wykluczone że niebieski żywokost powędrował do ciebie rok temu ;:306 ślicznie kwitnie? Całuję i pozdrawiam ;:196

Maj w ogrodzie!
Obrazek

zakwitł kolejny irys

Obrazek

Obrazek

wysiał się czysto biały orlik!

Obrazek

Zaraz zakwitnie pigwa

Obrazek

i azalia
Obrazek

Pod wieczór wypogodziło się!

Obrazek

Dziękuję za wizytę i życzę dobrej nocy!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu i tu nie trafiłaś obyło się bez parasola i nawet było ciepło i świeciło słonko .Można powiedzieć ,ze dzień był bardzo udany i trochę roślin też pozbyłam się z ogródka .Mam miejsce na pomidory od Irenki :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”