Witam Miłych Gości!
Dzień mokry, roślinki się cieszą, a ja miałam wolne od ogrodu i coś zrobiłam dopiero pod wieczór. Mokro i ciekło na głowę więc odpuściłam sobie
Alu dziękuję, trochę tulipanów przybyło w jesieni
Jadziu pewnie się nie obyło bez parasola
Aniu masz bardzo dużo tulipanów, ale w miarę jedzenia apetyt rośnie

Ja też dokupię bo pewnie większość zniknie do przyszłego roku
Marysieńko od motyczki i mnie deszcz cieszy, bo szybko wiatr wywiewa wilgoć
Marysiu no nie da się wszystko przeczytać i wszędzie być. To ciekawa jestem który kolor jest mój, bo dla mnie jest jasnofiołkowy

Wilczomlecza będziesz miała, a obrazki spróbuje po kwitnieniu obejrzeć, ale hibiskusa nie chce wykopywać bo wreszcie znalazłam mu dobre miejsce
Beatko Droga 
ja też oglądam z przyjemnością te placowe rozsady i kilku uległam, bo dokupiłam kapustę wczesną (moja w ogóle nie wyszła) kalarepkę na letni zbiór bo mam na teraz i mam cztery pomidorki na taras już z kwiatkami: 2 Azteki i 2 Venus

Ciągłe tez wracam z jakimiś kwiatkami
Nie żałuję że jest mokro i chłodniej, bo wolę to niż słońce i przymrozki. Miłej niedzieli Beatko
Iwonko dziękuję i pozdrawiam
Kasiu bardzo dziękuję i Tobie życzę pogody ducha

Wiesz nie bardzo sobie przypominam gdzie kupiłam te tulipany
Aniu Andziu dobrze, że masz to już za sobą, miałaś duży stres więc teraz odpoczniesz w domu i w ogrodzie, chociaż i tak całą uwagę musisz skupić na synku

Pomalutku wszystko nadrobisz, bo jesteś bardzo pracowita

Potem napisz co przepadło to uzupełnimy
Julciu ten wiatr sprawia, że podlewanie szybko znika i gdzie gleba z kompostem przepuszczalna to sypie się jak piach

Pewnie Twoje tulipany wcześnie zakwitły i szybko część nadziemna zanika, a susza zrobiła swoje. Ja też o tym że floks kanadyjski i szydlasty to różne floksy dowiedziałam się na FO
Martusiu byłam dzisiaj u koleżanki w Krakowie i tam też wnuczka idzie do I Komunii. Macie święto w rodzinie i życzę żeby przebiegło spokojnie i rodzinnie

Franiu jest świetny chłopak, a tak niedawno pokazywałaś go jak małego chłopczyka rozpakowującego zabawki pod choinką. Pogoda sprzyjała dzisiaj domowym rozrywkom więc niewiele mnie było w ogrodzie. Nie wykluczone że niebieski żywokost powędrował do ciebie rok temu

ślicznie kwitnie? Całuję i pozdrawiam
Maj w ogrodzie!
zakwitł kolejny irys
wysiał się czysto biały orlik!
Zaraz zakwitnie pigwa
i azalia
Pod wieczór wypogodziło się!
Dziękuję za wizytę i życzę dobrej nocy!