Storczyki Marty

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczusie Marty

Post »

Jak mój widzi, że chcę kupić storczyka to odchodzi ,,na bok,, a czasami to mi nawet mówi, który mu się podoba (trzeba sobie chłopa wychować :wink: :;230 )

A tak po za tym to ani ja, ani on już nie walczymy z nałogami bo to ,,walka z wiatrakami,, ;:136
marta_N
100p
100p
Od: 27 lut 2016, o 04:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit no i poszłam...wróciłam z Diamond King, juz długo za mną chodziła i w końcu jest :tan
Obrazek

Dziś robiąc przegląd parapetowy zauważyłam coś cudownego :heja mój Golden Beauty jak spał to spał, a jak się obudził to i listek i korzonki i ... 2 pędziki :tan ale się cieszę, tak długo czekam na jego kwitnienie ;:65
Pozdrawiam Marta
Awatar użytkownika
Sandersk
100p
100p
Od: 2 kwie 2016, o 11:38

Post »

Rozkoszny wzór na dolnych płatkach ma Twój nowy nabytek.
Nawet mi się podoba, pomimo koloru.
Mawiają, że jak się prawidłowo o kwiaty dba, to się odwdzięczą, możliwe, że Twój GB potrzebował trochę odpoczynku po pędzeniu u producenta i w efekcie przeoczył jedno kwitnienie.
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

Marto ja na takiego storczysia poluję od przynajmniej dwóch lat :cry:

Fuksiara ;:215
marta_N
100p
100p

Post »

Ja je bardzo często spotykałam, w biedronce 2pędowe, no a wczoraj w brico wypatrzyłam co prawda jednopędowiec, ale za 15 zeta.
Pozdrawiam Marta
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

No to będę musiała częściej do Biedronki zaglądać. Jak byłam jakieś dwa tygodnie temu to były tylko białe ;:222
marta_N
100p
100p

Post »

Teraz byś musiała pilnować, bo zbliża się Dzień Mamy więc pewnie storczyki będą. U mnie na chwilę obecną w biedronie jest świeża dostawa, ale poza Manhattanem nic ciekawego, białe, albo standardowy róż. Nad tym Manhattanem to się zastanawiam i zastanawiam, w biedronie ładne dwupędowe są za 26, a w brico jednopędowiec 15...Pewnie już by stał na moim parapecie gdyby nie to, że ostatnio dopadła mnie taka refleksja, że mam 38 storczyków w tym jedno Dendrobium i jedna Cambrie, te nie kwitną i jeden falek nie kwitnie (ten z dużymi liśćmi za 5 zł) i jak mi przekwitną to pewnie wszystkie 35 sztuk na raz i będę miała samą zielonkę na parapetach...i może wtedy jakiś kwitnący zakup zrobię, ale pokusa jest tak wieeeelka...
Pozdrawiam Marta
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

No tak będę musiała pilnować...szkoda tylko, że Biedronka mi nie po drodze, a niby blisko ;:224
Awatar użytkownika
miss_patrycja
50p
50p
Od: 13 mar 2016, o 16:20

Post »

Ten bordowy niezwykle urodziwy, strasznie mi się taki podoba i chyba zacznę na podobnego polować! I chwal się jakie Twój Golden robi postępy, takie niespodzianki - jak przebudzenie się z letargu - najlepsze! :tan
Awatar użytkownika
Sandersk
100p
100p

Post »

marta_N pisze:jak mi przekwitną to pewnie wszystkie 35 sztuk na raz i będę miała samą zielonkę na parapetach...i może wtedy jakiś kwitnący zakup zrobię, ale pokusa jest tak wieeeelka...
Ha! Widzę, że oprócz gustów mamy całkiem odobne podejście.
Czaję się i czaję, na rośliny z mojej "wishlisty", ale poważniejszy zakup planuję jak któryś z mojej trójki zacznie przekwitać. Poza tym jak chociaż jeden kwitnie- to zawsze coś się dzieje :)
marta_N
100p
100p

Post »

Patrycja ten bordowy na moim parapecie stoi głównie za sprawą mojego syna...był ze mną w sklepie i jak mu pokazałam 3 storczyki i zobaczył tego to stwierdził, że ten przypomina mu spidermana :shock: No i jak mogłam się oprzeć tak uroczym słowom pierworodnego...

-- 16 maja 2016, o 21:38 --

Sandersk...postanowienie to ja może i miałam...dziś ponownie popełniłam zakup, ale jak Wam jutro fotkę wrzucę to na pewno dojdziecie do takich samych wniosków jak ja...że bez niego będzie mi smutno ;:306
Pozdrawiam Marta
Awatar użytkownika
Sandersk
100p
100p

Post »

No no, czekamy na zdjęcia!
Pomyśl tylko co stanie się, gdy rzeczywiście większość zacznie przekwitać. A takiego widoku bezkresnej sałaty nie będzie można przełamać jednym czy dwoma nowymi nabytkami :P
marta_N
100p
100p

Post »

Kobieto jakoś dam radę 8-)
i proszę oto foto :D
Trudno to ująć na zdjęciu ale jest bardziej limonkowy niż moja Candela
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Marta
marta_N
100p
100p

Post »

Pan Golden ciężko pracuje :D
Obrazek

Obrazek

i storczyk który już prawie był w piecu, ale postanowiłam dać mu szanse ;:3
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Marta
marta_N
100p
100p

Post »

I dodam jeszcze taki wpisik...po raz kolejny zachwalę pałeczki...wyraźnie po nich się dzieje w moich doniczkach :heja listki, korzonki, pędziki się przedłużają, nawet midi o które się trochę martwiłam po tym przesadzaniu podczas kwitnienia mają się super, żółta puszcza listek, arbuzowa przedłuża pędzik :heja
Pozdrawiam Marta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”