Postaram się Wam dzisiaj odpowiedzieć, najpierw na zaległe posty.
Halinko hala67 bardzo dziękuję.
Mam dwa kosaćce, bardzo do siebie podobne, jeden oznaczony jako 'Derive', a drugi trochę od niego wyższy. Rosną na różnych stanowiskach i może to jest przyczyną odmiennej wysokości. Oto one, na pierwszym zdjęciu to 'Derive', a na drugim ten trochę wyższy.
Marysiu Maska w tym roku kosaćce sdb wcześnie rozpoczęły kwitnienie.
Bardzo mi przykro z powodu Twojego jeża.
Alu Biedronka641 dziękuję.
Cieszę się, że mogłam pomóc w rozpoznaniu odmiany.
Małgosiu Margaret2014 ciekawa jestem w jakim kolorze zakwitł Twój tulipan Batalina.
Bardzo lubię obserwować moich kolczastych
kolegów .
Olu Bufo-bufo na pierwszych dwóch zdjęciach jest narcyz z grupy jonquilla. O grupach narcyzów możesz przeczytać
tutaj
Jeże dokarmiam pozostałościami z ugotowanej porcji rosołowej, mięso zjadają koty. W czasie jedzenia jeże zupełnie nie zwracają na mnie uwagi i nawet mogę je pogłaskać.
Jacku JacekP kalina koreańska rośnie u mnie od ubiegłej jesieni. Jest jeszcze malutka, ale zaszczyciła mnie dwoma kwiatostanami. W tym roku zdobyłam się na drugą kalinę, to sztywnolistna, zachwyciły mnie jej zimozielone liście.
Wiosną, stopowiec himalajski wygląda najpiękniej.
Małgosiu clem3 witaj. Cieszę się, że znalazłaś mój zaniedbany ostatnio wątek.
Marysiu mar33 dziękuję i cieszę się, że spodobały Ci się moje roślinki.
Betusiu beacia0088 tulipany należycie pokazały w tym roku swoje piękno. Kwitły, a właściwie jeszcze kwitną, bardzo długo.
Marysiu delosperma kalina koreańska wyrasta do 1,5 m i ma kulisty pokrój. Mszyce podobno za nią nie przepadają. Rośnie u mnie od niedawna, a więc zobaczymy jak będzie się sprawować.
Madziu Madziagos dziękuję, dziękuję. Tak, ostatnio wiele roślin zakwitło, szkoda, że niektóre zobaczyłam tylko na zdjęciach, ale dobre i to. Jak przychodzę na działkę, to przeważnie siedzę pod altaną i wtedy pojawiają się jeże, łatwo więc zrobić im zdjęcia, a nawet pogłaskać.
Ewuniu ewa w w szpitalu bywam niezmiernie rzadko, ale ostatni pobyt, to był dla mnie szok, i do dzisiaj nie mogę się pozbierać do kupy.
Miłek wiosenny już niestety przekwitł, na zdjęciu pokazałam jego ostatni kwiatuszek, a miał ich w sumie około 50-ciu.
Jeże nie boją się kotów, które często zaglądają im do miski. Oto przykład, jak Dasza nadzoruje śniadanie Bubu.
Zapraszam po południu do obejrzenia zdjęć.