Dorotko murek wydaje mi się taki niedokończony i zastanawiam się nad dorobieniem mu "postumentów" jako zakończeń, tak jak jest w murkach u Moniki (Alania). Można by tam było postawić donice z jednorocznymi
Czekam na jakieś zdjęcia w Twoim wątku, mam nadzieję, że się w końcu doczekam!!
Jurku myślę o zakończeniu murku, to na zdjęciach to nie jest jeszcze wersja ostateczna
Dla powojników w donicy pewnie zrobię jakiś trejaż z prętów, na początek na pewno dostaną kije leszczynowe, z takiego właśnie materiału robię "sezonowe" podpory
Czy Twoje donice zagłębiasz w ziemi? Zastanawiam się, czy mi nie będą szybko wysychały, donica czarna a u mnie raczej patelnia
Wiolka kalinę angielską mam od zeszłego sezonu, zimowałam ją pod agrowłókniną, to jeszcze maluszek jest.
Magduś koniecznie zapoluj w Lidlu jesienią na cebulowe

Ja też mam tam zamiar poszaleć
Dziękuję wszystkim za miłe słowa

Nie zdążyłam dziś zrobić zdjęć, po pracy lało u nas niesamowicie, aż z rynien się przelewało. Do tego spadł konkretny grad - akurat wychodziłam z pracy jak zaczął padać. Na szczęście przeszedł bokiem i nie zaliczył mojej działki. Ulewa nas jednak nie ominęła. Rowki, w których są posiane ogórki wyglądały jak fosy z wodą po brzegi, na szczęście nic nie wypłukało.
Wybrałam się dziś do mojego ulubionego ogrodnika i kupiłam lawendę - chcę dokończyć obwódkę na rabacie przed domem i korę sosnową do wysypania kwaśnej rabaty.
Poza tym dotarły do mnie zamówione przez internet jednoroczne rośliny do donic i dwa pomidory szczepione oraz dynia hokkaido
Znów zapowiada się pracowity weekend, ale z sadzeniem pomidorów i dyń na razie się wstrzymuję, podobno Zośka ma się dać we znaki