Iwonko przykro mi ale nie znam

A jest dość szczególny i liście mają też oryginalny kształt. Masz zdjecie tylko od góry zrobione?
Aniu dziękuję

ale przesadzasz
Miłko zapraszam na degustację

Taki mam zamiar - nawet nad nimi pseudo-szklarenkę zrobię

Moje dalie w niedzielę tak wyglądały.
Małgosiu chyba nie była dobrze zadomowiona - zeszły sezon był jej drugim u mnie, pogoda ekstremalna, ona jeszcze słaba i nie dała rady. Trudno - tyle powojników na mnie czeka...
Soniu dziękuję

Znaczy, ze zrobiłam dobre wrażenie

A tak naprawdę to nigdy nie mogę nic znaleźć, bo zawsze położę w jakieś dobre miejsce... Ostatnio szukałam nasion słonecznika, które poprzedniego dnia miałam w ręku, a nasion fasoli ozdobnej do dzisiaj nie znalazłam....

Tulipan Gavota faktycznie robi wrażenie, aczkolwiek w zeszłym roku kwiaty były ładniejsze. Ale i tak nieźle się trzyma, bo kilka odmian nie pokazało w tym roku ani jednego kwiatka.
Mirko tak przynajmniej było w opisie, a jak będzie w realu to niebawem się okaże

Pierwszy rok mam te truskawki. Hortensję miałam drugi rok - może nie zdążyła sie jeszcze dobrze zadomowić. Ja tak od dwóch lat usiłuję lilie pogrupować

może w tym roku się uda.
A niektóre tulipany dopiero zaczynają. I na dodatek będzie to niespodzianka, bo po strażackiej czerwieni, którą rąbkiem pokazały, wiem, że na pewno nie są to te, które zakupiłam... Duże irysy też lada moment zakwitną.
Moja dzielna choiysa pięknie przezimowała - mrozy uszkodziły jej tylko końcówki listków. Za to jest cała w pąkach. Pąki ma też kielichowiec wonny - po raz pierwszy
Na kratce zapowiada się pokaz patriotyczny - biały powojnik i czerwona róża. A na koniec kolejne żółte zielsko, które rośnie nawet w betonie