Przydomowy ogródek Eweliny .
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Też mi wyglądają na Elegant Lady. A na ostatnim zdjęciu co jest? Wygląda troche jak mój powojnik bylinowy. U mnie w tym roku nie zakwitł ani jeden QoN 

- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te piękne tulipany to Elegant Lady. Kwitną jako jedne z późniejszych. Piękna odmiana 

Elegant Lady lub bardzo podobne, właśnie mi zakwitły, rzeczywiście późne są. W drugim roku sa mniejsze, nie nawoziłam, ale tez ładne. Te czarne tez super. Muszę sobie jakoś pozaznaczać ulubione tulipany, mam juz wszystkie wymieszane.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
EWE,dołączę się do chóru chwalącego liliokształtne Elegant Lady
Bardzo piękne
O.of N. też są ładne,ale te mam

Bardzo piękne

O.of N. też są ładne,ale te mam

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też żałuję, że tulipany powoli przekwitają, ale cóż... muszą zrobić miejsce kolejnym...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Ewelino, zdjęcie czarnych tulipanów na tle stodoły powaliło mnie na łopatki. Na pozór - co ma piernik do wiatraka, czyli czarny tulipan do ceglanej stodoły? Wygląda, jakby gryzły się ze sobą. A jednak jestem urzeczona i pozwolę sobie bez pytania zapisać to zdjęcie, żeby je MIEĆ.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Uf.... jest gorąco jak w lecie
. Dzisiaj nie miałam auta i do przedszkola poszłyśmy na piechotkę. Pogoda była cudowna
. Przy okazji wstąpiłam do parku i zrobiłam kilka fotek jednak w tym świetle mój aparat nie dał rady
. Wstawię tylko kilka fotek ,które wyszły w miarę dobrze. W ogródku trzeba było wykosić trawę i wypielić co nie co. Przyszły też tawuły od Madzi ale nie wiem czy się przyjmą bo Poczta zwlekała z dostawą a w dodatku ten upał
. Zobaczymy czy przetrwają. Emilka poszła z Tatą do cyrku i jestem ciekawa co będzie opowiadała po powrocie . Poza tym wielkie pakowanie bo już jutro wyjeżdżamy na wesele a dziewczynki musimy zawieźć do dziadków. Nie zabieramy ich ze sobą bo stwierdziliśmy, że nikt z nas nie miałby zabawy a przecież nie o to tutaj chodzi prawda? Dzieci mają jeszcze czas na zabawy
. Dzisiaj zamówiłam też sobie trochę liliowców i innych bylin bo chcę jeszcze wyszaleć się przed turnusem, który już za pasem. Szczerze mówiąc nie chce mi się tam jechać ale wiem, że muszę. W końcu dzieci są najważniejsze
.

Marysiu deszczu jak nie było tak nie ma
. Sucho, że musiałam podlewać wczoraj niektóre rośliny. A dziewczynki faktycznie wyszaleją się i chodzą spać jakby szybciej . Pozdrawiam
.

Kasiu tak masz rację to powojnik bylinowy taki z fioletowymi dzwoneczkami. Przesadzałam go wiosną i bałam się czy da radę ale wyszedł i ma całkiem sporo pędów jak na takiego młodzieńca
. Ciekawa jestem co pokaże mi w tym roku bo w ubiegłym miał tylko kilka kwiatków.

Moniko mi też się podobają i to w każdej fazie ale jednak w tej z fotki najbardziej
.

Asiu ja sadziłam po kilka sztuk i starałam się ich nie mieszać . W tym roku nie będę wykopywała tulipanów i zobaczymy co będzie w przyszłym sezonie . Każdy tulipan ma w sobie coś pięknego więc chciałby się mieć wszystkie
.

Sławku masz zupełną rację
. Piękna odmiana i cieszę się, że je kupiłam
.

Małgosiu każda pora roku ma w sobie coś innego i ta zmienność kwitnień jest piękna . Z tulipanami żegnamy się powoli ale będą inne równie piękne rośliny
. Ja czekam na piwonie ,irysy i całą resztę zwłaszcza na róże
.

Izabelo bardzo Ci dziękuję za miłe słowo
.

Kochani życzę Wam udanego i słonecznego weekendu . Wracam w niedzielę i mam nadzieję, że zastanę nowe kwitnienia u siebie w ogródku . Pozdrawiam
.

Uf.... jest gorąco jak w lecie

Marysiu deszczu jak nie było tak nie ma

Kasiu tak masz rację to powojnik bylinowy taki z fioletowymi dzwoneczkami. Przesadzałam go wiosną i bałam się czy da radę ale wyszedł i ma całkiem sporo pędów jak na takiego młodzieńca

Moniko mi też się podobają i to w każdej fazie ale jednak w tej z fotki najbardziej

Asiu ja sadziłam po kilka sztuk i starałam się ich nie mieszać . W tym roku nie będę wykopywała tulipanów i zobaczymy co będzie w przyszłym sezonie . Każdy tulipan ma w sobie coś pięknego więc chciałby się mieć wszystkie

Sławku masz zupełną rację

Małgosiu każda pora roku ma w sobie coś innego i ta zmienność kwitnień jest piękna . Z tulipanami żegnamy się powoli ale będą inne równie piękne rośliny

Izabelo bardzo Ci dziękuję za miłe słowo

Kochani życzę Wam udanego i słonecznego weekendu . Wracam w niedzielę i mam nadzieję, że zastanę nowe kwitnienia u siebie w ogródku . Pozdrawiam

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ewelinko, masz ślicznie wypielęgnowane rabatki
Kwitnie Ci już kocimiętka? To pewnie ta niska odmiana?

Kwitnie Ci już kocimiętka? To pewnie ta niska odmiana?
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, taki miszmasz wcale nie jest zły. U mnie też jest sporo różnej biedy i jakoś wszystko wygląda całkiem spójnie, a przynajmniej cały czas coś kwitnie
Jasne tulipany to pewnikiem Elegant Lady - tak jak piszą dziewczyny, będzie polowanie w biedrze

Jasne tulipany to pewnikiem Elegant Lady - tak jak piszą dziewczyny, będzie polowanie w biedrze

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko w takim razie udanej imprezki życzę 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewelina ślicznie masz w tym parku, aż się chce taki park odwiedzać
Potwierdzam że tamte tulipany to Elegant Lady. Też posiadam takowe z Biedry
Rabatki coraz ciekawsze. A zdecydowałaś się już czy i czym przesłonisz niechciane widoki zza płotu? Widzę tam kilka tujek, chyba jakieś pnącza? Ale jeszcze ciut małe więc co tam jeszcze jest?

Potwierdzam że tamte tulipany to Elegant Lady. Też posiadam takowe z Biedry

Rabatki coraz ciekawsze. A zdecydowałaś się już czy i czym przesłonisz niechciane widoki zza płotu? Widzę tam kilka tujek, chyba jakieś pnącza? Ale jeszcze ciut małe więc co tam jeszcze jest?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko baw się dobrze! kwiatki rosną teraz w oczach szkoda tylko, że deszczu nie ma
Lawenda ładnie rośnie i widać ją z daleka, a jak zakwitnie to będzie zapach
Pozdrawiam 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewelino udanej zabawy. Przetańczonej całą noc!
Uwielbiam czosnki i nie zrażają mnie do nich nawet te schnące liście.
Ślicznie i czyściutko na Twoich rabatach.
Uwielbiam czosnki i nie zrażają mnie do nich nawet te schnące liście.

Ślicznie i czyściutko na Twoich rabatach.

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Baw się dobrze na tym weselichu. Super że dziewczynki mogły zostać z dziadkami.
Nie użylibyście tyle z dziećmi...
A tak to spokojnie się wybawicie.
Udanej imprezy.
Nie użylibyście tyle z dziećmi...

Udanej imprezy.