Moje spełnione marzenie - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - początki

Post »

Mariusz :wit - zwijam rurki z papieru, wyplatam, maluje lakieruje i na koniec ozdabiam kwestia własnej wyobrazni - w necie jest ogrom różnych prac tego typu - mnie to zainspirowało jakiś czas temu i tak trwa - aczkolwiek jest to pracochłonne i najlepiej poświęcić jesienno -zimowe wieczory ;:138
Olu ;:306 - jakie tam mistrzostwo ;:306 - ale dziękuję za miłe słowa ;:168
Lucynko - ;:108 masz rację gdy na zewnątrz jeszcze zimno można czas poświęcić na rękodzieło ;:168
andzia458 - Dziękuję ;:196
Jane_Rose ;:306 - może być i kogutek :tan
Pogoda nadal nie rozpieszcza. Byłam w sobotę na działce ,,budować,, nowy stelaż pod winogrono i prawie jest zrobiony ale jeszcze nie wykończony więc zdjęcia nie wstawiam jeszcze. Moja córcia za to uwieczniła pierwsze wschody kwiatowe :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zastanawiam się czy magnolia powinna już mieć jakieś zalążki liści czy kwiatów - bo na mojej nie ma nic ;:145 i obawiam się że może zmarzła - bo nie okryłam jej na zimę a była sadzona w zeszłym roku. Kolejna strata ????
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nie jest źle, Elusiu! ;:333
Mniej więcej tak samo, jak u większości z nas.
Prawie wszędzie wiosna opóźniona, a to wszystko przez brak słoneczka.
Dobrej pogody, Eluś. ;:3
Córcia zdolna. ;:138
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Pięknie wyplatasz ozdoby ,widać że masz talent w rączkach i pomysły w główce ;:138 ;:138 ;:138
Przydałyby się na święta takie dodatki super podobają mi się.
Wiosna już widoczna u Ciebie.
Dużo słoneczka życzę ;:3 ;:3 ;:3
Ela
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Kochana rodzinko działkowa ;:4 - pragnę złożyć dla wszystkich nas ZDROWYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH spędzonych w gronie rodzinnym i spełniania marzeń tych większych i mniejszych oraz spokoju i miłości Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Witam kochani. Pogoda przepiękna, słonko przygrzewa. można z powodzeniem cały wolny czas spędzać na zajęciach w ogrodach ;:138 , ale ja nie za bardzo mam wolny czas a po drugie rodzina mi się pochorowała , więc to co sama daje radę to działam - wycięłam przy wejściu przed furtką dwie dość spore tuje :tan , łatwo nie było ale dałam rade, teraz można zamontować pergolę którą właśnie kończę malować. Przy ścieżce obsadziłam =wkopałam pięć gazonów i posadziłam byliny - zobaczymy czy im tam będzie dobrze ???

Obrazek
Kolejne dwie dość spore tuje za domkiem od strony ścieżki podcięłam do połowy i będę kształtować w kule, są zaniedbane jak zresztą większość tego co jest w tej chwili posadzone ale zdaję sobie sprawę że wszystko wymaga czasu na poprawę wizerunku.

Obrazek
Okazało się że sąsiad zmienia swój wygląd działki i pozbywa się pewnych rzeczy - więc otrzymałam w ,,spadku,, ;:306 takie oto korzenie - a że podobają mi się takie ozdoby więc chętnie je przygarnęłam

Obrazek
Jeden już wkopaliśmy - a reszta czeka na pomysł i miejsce :tan ;:224
I w końcu udało nam się wymienić kratkę pod winogrono - którą sami zbudowaliśmy

Obrazek
Teraz najbliższy wolny dzień mam dopiero we czwartek i piątek - będę chciała jechać na działkę - tylko żeby pogoda nie splatała figla - a zapowiada się zmiana i deszcz - który zresztą jest też potrzebny ;:131
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Witaj Elu.
No, no widać,że ostro pracujesz na działeczce.
Jak czyściutko i pomału zaczyna Twoja działeczka charakteru nabierać ;:63
Bardzo fajnie to wszystko obmyśliłaś na pewno pomysłów Ci nie braknie.
Pozdrawiam.
Ela
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Elu dziękuję za miłe słowa - faktycznie lubię to jak jest porządek i ład :lol:
Dawno nic nie pisałam a sporo czasu spędzam na działce i w zasadzie tylko czytam posty koleżanek i podziwiam zdjęcia ;:oj
Ponieważ nasza działka tak na prawdę od tego roku ma pełnić funkcję miejsca do odpoczynku to nadal bardzo dużo jest jeszcze rzeczy do zrobienia. Udało nam się w domku podłączyć wodę i zamontować podgrzewacz, ustawić pierwsze pięć szafek w kuchni i zacząć kłaść kafelki na ścieżce i tarasie. Teraz kolejna duża rzecz która czeka niecierpliwie do zrobienia to postawienie domku na narzędzia i sprzęt ogrodniczy bo w tej chwili wszystko jest układane w przyszłym pokoju i nie ma się jak ruszyć a po drugie nie ma jak zacząć wykańczać pokoju żeby móc w nim spać ;:145 . O rany i tu zaczęły się problemy i każde z nas ma inny światopogląd - ja żeby kupić gotowca i obsadzić go :tan a mój mąż koniecznie chce samemu wybudować to coś - tylko że czasowo będzie to trwało znacznie dłużej i nie wiem czy nie będzie drożej. ;:185 Czas pokaże co z tego wyjdzie jak na razie staram się o tym tak bardzo nie myśleć i nie denerwować.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
:tan stałam się też szczęśliwym posiadaczek kilkunastu kamieni które będą ozdobą rabaty a te największe pozostały odłożone na skalniak :tan

Obrazek
Przy wejściu stanęła też pergola na której będzie rósł wiciokrzew żółty i różowy :D

Obrazek
Przycięłam tez dwie tuje które nie wyglądały za dobrze i będą raczej miały za zadanie tworzyć w przyszłości kule - mam nadzieję że mnie posłuchają ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pogoda jest piękna można by cały czas coś robić na działeczce tylko żeby nie trzeba było chodzić do pracy :tan - chyba nie potrzeba by mi było więcej nic do szczęścia - a tak to nie ma rady , jutro koniecznie znowu pojadę, czekam na przesyłkę z Clematisów która już bardzo dawno zamawiałam i ponieważ prosiłam o przełożenie wysłania jej po 15 kwietnia to dopiero teraz ma dojechać i najgorsze jest to że zamawianych pozycji nie ma i musiałam dokonywać zmian ;:145 , trochę się zmartwiłam - sądziłam że skoro wszystko jest opłacone i zamówione dużo wcześniej to takie dojedzie - a tu niemiła niespodzianka - mówi się trudno - teraz będę już wiedziała jak to wygląda.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu witaj. :wit
Pomalutku robi się coraz piekniej na twojej działeczce.. ;:173
Właśnie tak by prace pędziły do przodu, gdyby nie to że pracujemy zarobkowo...
Ja jak idę na popołudniu to już na 12:00 i za dużo się do tej godziny nie zrobi. Inne obowiązki domowe zabierają mnóstwo czasu, więc pozostają tylko te dni kiedy mam na rano. ;:131
Gdzie zamawiałaś powojniki? Może czytałaś u mnie jakie przechodziłam historie z nimi. Ja brałam od Wędr... Ale....wszystko dobrze się skończyło. Na szczęście. :tan
Pozdrswiam i dużo słonka życzę. ;:3
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

:wit Olu - tak dokładnie tam zamawiałam powojniki - po raz pierwszy zresztą - i jestem trochę zawiedziona Obrazek, dwóch pozycji nie ma i byłam zmuszona dokonać zmiany - nie dzwonią do mnie więc może te kolejne są na stanie - oczekuje jutro przesyłki - ale kto to wie czy dojedzie Obrazek. A co do pracy i braku czasu to masz rację - ciężko wszystko pogodzić a lato takie krótkie i zawsze tak szybko minie Obrazek.........
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu ja to się martwiłam ze sadzonki będą marne. Na szczęście tak nie jest , są dość duże ;:7 , niektóre z pąkami tylko jeden miałam uszkodzony. Dwa które zamawiałam wcale do mnie nie trafiły więc musiałam reklamować... Pisałam na maila i tu kontakt był nawet całkiem dobry.Przysłali i te których był brak i ten uszkodzony i jeszcze w przeprosinach mam 3 gratisy... :tan
Trzymam kciuki aby twoje jutro do ciebie dotarły... ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak tam Elu , dostałaś przesyłkę powojnikową?
Pozdrawiam i buziaki zostawiam... ;:196
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Olu - ;:185 wyobraź sobie ze nic do tej pory nie przyszło - a jak rozmawiałam w zeszły piątek z Panią telefonicznie to zapewniała mnie że w poniedziałek wyjdzie już zamówienie - i nic ani widu ani słychu ;:145 , chyba jutro wykonam telefon kontrolny czy już o mnie zapomniano ;:131 , w takich przypadkach na prawdę można sie zniechęcić i więcej już nie robic zamówień ;:185 .
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu koniecznie jutro do nich zadzwoń...
Może obiecają ci jakiś powojnikowy gratis za zwłokę... ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja też zawiodłam się na sklepach internetowych. ;:222
Teraz gdy zamawiam towar, jakikolwiek, nie opłacam z góry. ;:185 ;:185 Wolę dopłacić trochę więcej, ale przy odbiorze. ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Eluniu mam nadzieję, że nie będziesz miała takich przebojów z powojnikami jak Ola. ;:168
Nie denerwuj się remontami. Doceń szczere chęci męża. :wink: Na pewno sobie poradzicie szybciej niż myślisz. ;:168
Mam takie same pergole. ;:215
Kulki tujowe będą ciekawe. Kibicuję formowaniu. ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”