Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj zebrałam się i pojechałam odwiedzić moje rodzinne strony a mam kawałek bo około 90km. . Odwiedziłam nareszcie mojego małego bratanka ;:167 a pozostałą część dnia spędziłam na poszukiwaniu sukienki na wesele i... nic nie kupiłam ;:145 . No niestety czasem tak bywa. W ogródku zaczynają rozkwitać kolejne tulipany ;:138 . Po wczorajszych deszczach mam wrażenie, że zrobiło się jeszcze bardziej zielono i ładnie ;:224 .

Olu ten budynek to Pałac Dworu Dzieduszyckich a obecnie jest tam Muzeum Dzieduszyckich. Można tam normalnie pójść i pozwiedzać ekspozycje ;:108 . Na terenie jest także kawiarnia i restauracja z cateringiem. Z tego co wiem można też organizować niewielkie przyjęcia okolicznościowe np. Komunie . Nie widziałam całości wnętrz a jedynie okrągłą salę z widokiem na park i staw, jest przepiękna ;:224 . Masz rację te drzewa są bardzo stare i takie malownicze ;:333 . Na terenie są też rabaty z różanecznikami i azaliami . Czekam na moment, kiedy zakwitną te największe okazy ;:108 .

Tulap park jest stary i na prawdę przepiękny. Niektóre drzewa liczą sobie wiele lat ;:108 . Wszystko to tworzy taki fajny klimacik ;:333 . Płaczące wierzby uwielbiam , szkoda tylko, że są takie olbrzymie w naturze bo z chęcią posadziłabym jedną u siebie ;:224 . Te małe formy do mniejszych ogrodów to nie to samo...

Iwonko ja też lubię takie stare drzewa, mają to coś w sobie ;:108 . Do parku nie mam daleko bo można spokojnie pójść na dłuższy spacer ;:333 . Fajne miejsce, można odetchnąć i wyciszyć się karmiąc kaczki .

Małgosiu- clem nie dziwię się, że takie klimaty lubisz ;:333 . Takie wypady są potrzebne ;:108 . Prawdę mówiąc ciągle myślę nad tą matą bo to byłoby rozwiązanie.W szybkim czasie zasłonię całe to badziewie a żadna roślina tak szybko mi nie urośnie. Na matę też można rzucić powojniki czy inne pnącza . Wiesz, wydaje mi się, że ciągle jeszcze liczę na to, że sąsiadka sprzeda nam to pole.....

Krysiu mam nadzieję, że to będzie tylko uczulenie na te cytrusy a nie na pyłki . Zobaczymy co wykażą testy. Współczuję Ci takiej alergii ;:168 . Dziękuję Ci bardzo ;:196 .

Marysiu masz zupełna rację. Nie można żyć tylko własnym ogródkiem, trzeba czasem wyjść w inne miejsca . Dobrze, że mamy w okolicy taki właśnie park ;:333 .

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego dnia :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniały spacerek. ;:333 Piękna okolica. ;:215 Urokliwy park i pałacyk. ;:138 ;:138
Dziękuję. ;:180 ;:180
Dużo zdrówka dla dzieciaczków. ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super miejsce z historią, a przy okazji można pospacerować w zieleni :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Też chętnie dokupilibyśmy ten kawałek, ale teraz pewnie wolałaby się tam pogrzebać niż nam sprzedać ;:306 Może wy będziecie mieli węcej szczęścia ;:333
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Ewelinko, dobrze Cię rozumiem ;:108
Nie dość że nie przepadam za wybieraniem ciuchów to często łażę cały dzień i nic nie kupię. Po prostu nic mi się nie podoba :?
Albo ja nie mam gustu albo te kiecki takie jakieś teraz szyją...
Stoję znów przed wyborem bo pod koniec miesiąca idziemy na wesele :wink:
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Rabaty coraz piękniejsze ;:oj.
Ja nie kupiłam sukienki na kwietniowe wesele mimo poszukiwań, ale na szczęście miałam z poprzedniego a akurat towarzystwo weselne nie to samo było to ok :). Ale w sierpniu już się nie wywinę i trzeba będzie coś kupić.
Powodzenia w poszukiwaniach.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Z tymi zakupami ciuchowymi to tak już jest... ;:173
Jak nie potrzebujemy akurat nic to tu i ówdzie wskoczy nam w oczy fajna kiecka czy bluzka... ;:108 Mówię sobie zawsze, taką bym mogła kupić....kiedyś. I nadchodzi to kiedyś , łazi się po sklepach bez sensu , nie wiadomo czego szukając... Ciuchów mnóstwo a nic nam nie pasuje.... ;:222
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ola2310 pisze: Ciuchów mnóstwo a nic nam nie pasuje.... ;:222
Widzę, że nie tylko ja tak mam. ;:306 ;:306
Miło znaleźć się w doborowym towarzystwie. ;:303 ;:303 ;:303
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

plocczanka pisze:
Ola2310 pisze: Ciuchów mnóstwo a nic nam nie pasuje.... ;:222
Widzę, że nie tylko ja tak mam. ;:306 ;:306
Miło znaleźć się w doborowym towarzystwie. ;:303 ;:303 ;:303

Typowa kobieta :D
A kiedy masz to wesele? Może to za wcześnie na zakupy?
Ciekawe, czy udałoby Ci się kupić ten kawałek, tylko pamiętam że dalej też może być za płotem chwastowisko i znowu trzeba będzie dokupować ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, dodatkowa przestrzeń pomogłaby rozwinąć ogrodnicze skrzydła. Doskonale cię rozumiem ;:108
Z szukaniem ciuchów mamy podobnie. w ubiegłym roku przeszpiegowałam dosłownie każdy sklep i jak wreszcie znalazłam coś co było śliczne i wyglądało na mnie genialnie dowiedziałam się ile kosztuje i grzecznie podziękowałam. Ostatecznie poszłam w jednej z sukienek, którą miałam w szafie ;:222 Teraz jak nie mam żadnej okazji to co rusz uśmiechają się do mnie ładne kiecki, za które byłam gotowa zabićw ubiegłym roku ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie było mnie chwilkę bo prawdę mówiąc, dzieje się ;:224 . Jestem ostatnio strasznie zabiegana i nie mam na nic czasu . W ogródku robi się coraz weselej, trawa rośnie jak szalona i trzeba ją co chwilkę kosić . Ostatnio kupiłam sadzonki roślin jednorocznych do donic bo moje sadzonkowanie i wysiewanie niestety w tym roku kiepsko ;:222 . Na balkon zdecydowałam się na czerwone pelargonie bluszczolistne w kompozycji z kocanką a przed dom powędrowały niecierpki, fuksje i begonie. Poza tym kupiłam sobie kalinę koralową "Roseum" , bez czarny " Black Lace" i lilaka szczepionego w formie drzewka "Niebo Moskwy" . Wykonałam też oprysk na mszyce bo te dziady zaczęły powoli się pokazywać :evil: . Ostatnio dostałam paczkę od Joli i było troszkę sadzenia ;:108 . W tym tygodniu przyjadą do mnie jeszcze tawuły . Poza tym pielenie, pielenie, pielenie ;:173 . Wesele brata mam w nadchodzącą sobotę - 14 maja więc obiecałam ograniczyć się w pracach ogrodowych w tym tygodniu żeby moje dłonie i paznokcie wyglądały normalnie ;:306. Ten tydzień też będzie zabiegany bo to ostatni dzwonek przed weselem ;:224 . Dzisiaj pokażę Wam fotki ,które robiłam przez ostatnie kilka dni. Ach ten maj ....... kocham go ;:167 .

Obrazek

Lucynko dziękujemy ;:196 a okolicę i park rzeczywiście mamy urokliwą .

Obrazek

Olu dokładnie tak jak piszesz ;:108 . Fajnie tak czasem pospacerować w takich miejscach i odpocząć od codzienności.

Obrazek

Małgosiu chcielibyśmy mieć to szczęście ale póki co sąsiadka nie sprzedaje tej ziemi wcale. Może za jakiś czas Jej się odmieni . W każdym razie jest jeszcze nadzieja ;:224 .

Obrazek

Agnieszko masz rację, niby sklepy obładowane towarem ale jak przyjdzie co do czego to nie ma nic sensownego ;:222 . Masakra jakaś . Poza tym moda narzuca nam pewne kroje, które np. na mnie wyglądają komicznie. Wychodzę z założenia, że sukienka powinna pasować do figury a nie ślepo lecieć za obecną modą. Ja jeśli nic nie kupię pójdę w swojej, której w tym towarzystwie nie miałam więc chyba mogę :wink: .

Obrazek

Asiu nie dziękuję bo zapeszę ;:306 . Prawdę mówiąc tak jak pisałam wyżej to prawdopodobnie pójdę w tej co mam bo tak jak u Ciebie, w tym towarzystwie nikt mnie w niej nie widział. W sierpniu też mamy drugie wesele i też w całkiem innym towarzystwie ale może do tego czasu coś sobie kupię. Oby ;:224 .

Obrazek

Olu ja mam dokładnie to samo i chyba każda z nas tak ma, że jak coś trzeba to nie ma nic i z reguły fajne rzeczy wpadają przypadkiem. Ja z reguły nie lubię kupować właśnie kiecek bo jak na dole dobrze dopasowana to w górze się nie mieści albo jeszcze inaczej ;:306 .

Obrazek

Lucynko dokładnie tak jak piszesz ;:306 . Ja mam całą szafę ciuchów ale jak trzeba się ubrać to wiecznie nic mi nie pasuje ;:131 .

Obrazek

Małgosiu -Margo2 nie za wcześnie bo wesele mam 14 maja . W zasadzie to ostatni dzwonek. Jeśli nic nie kupię pójdę w tej co mam i już. A co do ziemi za płotem to akurat za nią jest już rodzina, która na prawdę dba o swoją działkę. Co prawda nie mają wielu rabat i większość ogródka ro trawa ale dbają o wszystko jak należy .

Obrazek

Sabinko masz rację. Jak już były sukienki ,które mogłabym kupić to cena mnie powaliła. Ja nie chodzę w takich kieckach często więc szkoda mi tyle pieniędzy na jeden, góra dwa razy . Mojej mamie się udało bo kiecka, którą oglądałyśmy ostatnio została przeceniona o ponad stówę . Nie zastanawiała się i ją kupiła bo poprzednia cena była jednak ciut za wysoka .

Obrazek

Pierwsze pąki u róż, tę kupiłam jesienią jako biała angielska na All ... zobaczymy co z niej wyrośnie.

Obrazek

Czosnki zaczynają .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pąki ma też Nina Weibul.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko!
Tak nie pokazywałaś się ostatnio, bo podgrzewałaś ogród ;:306 Czosnki kwitną, róże mają pąki i bzy w pełni kwitnienia ;:63
Bardzo lubię oglądać Twoje rabatki, są zadbane i takie urozmaicone. To coś co lubię :D Na jednym ze zdjęć widać Twoją skarpę, dawno jej nie pokazywałaś a widzę że ładnie obrosła :D Z tymi zakupami przed okazjami to każda tak ma, kiedyś wydawało mi się że to wina rozmiaru, ale dziwnym trafem w sklepie zawsze jest rozmiar nie nasz....a niby jesteśmy typowe ;:306
Nie sukienka sprawia, że się dobrze bawimy więc ubierz swoją sprawdzoną i baw się wyśmienicie na weselu :tan Miłego wieczoru i cudownego maja ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Też uwielbiam maj a potem jeszcze czerwiec i dla mnie te dwa miesiące mogły by trwać nawet pół roku :lol: Teraz nastał czas tulipanów i u Ciebie to widać. Lilaki natomiast umilają zapachem czas spędzony w ogrodzie.
Nowe zakupy świetne. Roślinki piękne a zarazem bezproblemowe, czyli takie jakie chyba wszyscy lubią :D
Widzę jeszcze całkiem sporo miejsca do sadzenia :lol: Będziesz dalej ciągnąć tą obwódkę z lawendy ?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko witaj niedzielnie... :wit
Spaceruję po twoim ogrodzie i widzę że twój region jakby ciut cieplejszy , bo roślinki wyprzedzają moje o jakiś tydzień. Bzy już takie rozwinięte u ciebie ... ;:oj
I czosnek już rozkwitł, mój dopiero rozchyla swe płatki...
Moje róże także mają parę pączków ,ale na pewno nie tyle jak u ciebie....
Super , niedługo wszystko wystrzeli kolorami... ;:138
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p
Od: 27 paź 2015, o 22:03

Post »

Ewelinko przepiękna ta rabata z białym żwirkiem ;:333, a Twoje rośliny jakie już duże widać, że u Ciebie sporo cieplej. U mnie czosnki to jeszcze w głębokich pąkach , a o pąkach róż to na razie mogę pomarzyć ;:169
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”