Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

I tulipany piękne i biżu piękne ;:215
Anka, a wiesz że tez mam taki kluczyk tylko biały :heja Pstryknę przy okazji.
Jaki śliczny ubiorek ;:oj a ja będę dopiero siała bo zanabyłam sobie nasionka torebkowe :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, twoje tulipany niewiele odbiegają od tych parkowych ;:oj Cuda. Róże już zapączkowane i teraz tylko będziemy chuchać żeby szybciej przybierały na masie :;230 i nie śmiać się, ja codziennie sprawdzam ile już urosły ;:224
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Mimo deszczyku na fotach i tak rajsko u Ciebie kochana ;:oj
Floksy i żagwiny opanowały skalniak jak ja kocham takie widoki ;:138
Przecudne, przepiękne, przewspaniałe kolory tych tulipanów z fotki z motylko-ważką metalową - no padam na pysia ;:180
Jest moc, jest pięknie, jest maj :wit
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko i u Ciebie imponujące łany tulipanów ;:180
To zdjęcie wymiata ;:215 :

Obrazek

Jaką odmianę tu posadziłaś?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale nam cudne zdjęcia zapodałaś ;:215 Świetnie wyglądają te poduchy foksów wśrod kamieni
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu ale pociecha dla oka. Te łany tulipanów ;:167 Moje juz przekwitają , gorąco zaczyna sie robić to idzie to im bardzo szybko. A tak pięknie zdobiły ogród. Fajnie, ze udało Ci się wypocząć nad morzem ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cuda różane ...to pewnie Angelique ;:108 Napracowałaś się na jesieni,a teraz widać efekty,a my możemy podziwiać i wzdychać :uszy
LO brawa dla tej różyczki ;:215 ciekawe,czy mój już zapączkował?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, śliczne fotki ;:63 Nowy aparat sprawuje się świetnie ;:333
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Przed snem to tylko do Ciebie Aniu wpadać ,bo sny bajkowe po takim widoku.Tulipanki moje ukochane cudowne,niezapominajki rozkoszne a cała reszta szkoda gadać ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ale skalniaczek macie super pomysłowy! ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie ponownie. :wit
Dziękuję Wam bardzo, że do mnie zaglądacie.

Obrazek

Iwona ;:196 Też jestem miłośniczką niezapominajek. Pozwalam im siać się gdzie tylko chcą. Jak łapią pierwsze oznaki grzyba, to wtedy rwę a one i tak zdążą się wysiać.Obrazek

Obrazek

Moni dziękuję. Obrazek Żeby tak jeszcze mieć tak cudne widoczki jak Twoje... ;:224

Obrazek

Aniu -Annes77 wyobraź sobie, że posadziłam 30 Angelique kupionych w Obi i 40 szt Upstar z Biedry. Już w fazie pąka dziwiłam jakie to one są do siebie podobne. Obrazek Po powrocie z majówki jakie było moje zdziwienie, gdy wszystkie one okazały się tymi samymi tulipanami. :evil: Po raz drugi kupiłam Angelique w Obi i po raz drugi były pomylone. Obrazek Chyba nie jest mi dane je mieć a w "O" na pewno już więcej ich kupować nie będę. Pominę milczeniem fakt o ile droższe były te z O w stosunku do tych z B. Obrazek
Też słyszałam rokowania, że w tym roku raczej nad Bałtyk ludzie się wybierają. I dobrze. Będzie większy wybór ofertach "zagramanicznych". Obrazek
Nie byłaś Aniu dziś na działeczce?

Obrazek

Patrycjo i u mnie tulipany, które najwcześniej zakwitły już przekwitają. Na szczęście są i takie które jeszcze się nawet nie otworzyły. Obrazek

Obrazek

Clem3 -Małgosiu i ja bardzo lubię poduchy floksów. Dobrze, że w końcu je doceniłam. :wink:

Obrazek

Elwi te tulipany to Upstar zakupione jesienią w Biedrze oraz jak się niestety okazało Obrazek znów pomylone Angelique z Obi. Z których też wyrosły Upstar.Obrazek
Jesienią zmieniam koncepcję nasadzeń. Nie będę sadziła w dużych kępach jednej odmiany, tylko kępy mieszanek -dwóch, trzech odmian.
Do ogrodniczych po drodze nie wolno mi było zaglądać. -rodzinka nie chciała jechać czterogodzinnej trasy w co najmniej osiem. ;:306

Obrazek

Aniu -Zara niestety długi weekend miał tylko 4 dni. Praca wzywała. A nie pogardziłabym jeszcze ze trzema. ;:224
Masz rację -maj jest cudny! Uwielbiam go! najbardziej ze wszystkich miesięcy!
Moj skalniak ciut mały. A chętnie upchnęłabym jeszcze inne floksy i żagwin o bardziej fioletowych kwiatach. I tu przydałby mi się Twój murek. Obrazek

Obrazek

Sabinko, co więcej, mam wrażenie, że te parkowe to Van Eijk'i jak i moje. Obrazek
Ja już chycham i dmucham na różane pączki. Dziś zrobiłam dokładniejsze przeszpiegi i znalazłam malusie pączki jeszcze na Comte de Chambord, Mrs John Laing. Obrazek I wcale śmiać się nie zamierzam. Co więcej... zamierzam tak jak i Ty sprawdzać codziennie jak szybko pączki rosną. Obrazek

Obrazek

Zuz ubiorek jest totalnie niekłopotliwą roślinką. ;:333
Klucze mam dwa. Niestety takie same. Miały być inne ale sprzedawca na Alledrogo poknocił zamówienie.Obrazek
A wiesz, że część biżu nadal w domu, w szafie..? Obym do jesieni się z nią wyrobiła.
Obrazek
A może pojedziesz do Trójmiasta 18-19 czerwca? Obrazek

Obrazek

Dorotko - DTJ_1 do Sopotu pojechałam ganiać mewy... Obrazek Tulipany jakoś tak przypadkiem się napatoczyły.
Doll's Minuet ma boski kolor ale trudny do uchwycenia aparatem. Jesienią jest dostępny w Biedrze. Polecam. U mnie drugi rok w gruncie bez wykopywania i pokazały się wszystkie a nawet kilka więcej. ;:215

Obrazek

Betinko tylko pierwsze zdjęcie tulipanowe, zaraz pod mewą to nie moje kwiaty. A szkoda... chętnie bym przygarnęła. Obrazek

Obrazek

Aniu -anabuko1 a mnie jakoś tak w góry nie ciągnie, tzn lubię i owszem. Jednak gdy mam wybór to zawsze morze wybiorę.

Obrazek

kasia100780 -Kasiu a ja do Gdyni jeszcze nie dotarłam. Następnym razem na pewno to nadrobię. Obrazek

Obrazek

Aguś -witch w lesie też jest super! Masz świetną okolicę do mieszkania. Nie takie blokowisko jak ja. Obrazek

Obrazek

Dorciu dziś to i ja się porozbierałam z czego się dało. Obrazek Jednak weekend 23-24 kwietnia był naprawdę chłodny. Za to majówka nam to wynagrodziła.

Obrazek

Marlenko tak tez robiłam. ładowałam akumulatory ile tylko się dało. Obrazek

Obrazek

ewka36jj -Ewuś niestety nie szperałam po ogrodniczych. A szkoda... Obrazek

Obrazek

Ola2310 -Olu czy mam tak blisko..? Eeee nieeee. Najbliżej mam własnie do Gdańska. To 4 godziny podróży.

Obrazek
PEPSI pisze:Aniu, ja zawsze jak mam stan obniżenia humoru to wyruszam w Trójmiasto. W zależności od potrzeb ducha i ciała dobieram jedno z tych trzech miast :lol: Skoro wybierasz Gdańsk to znaczy, że musisz się porządnie zresetować ;:196
Udanego weekendu długiego :wit
Gosiu a zdradź tajemnicę, kiedy trzeba jechać do Sopotu a kiedy do Gdyni? Pamiętam, że kiedyś wspominałaś o tym w swoim wątku ale niestety pamięć ulotna... ;:224

Obrazek

Ann_85 dziękuję. Witaj u mnie. O dziwo wcale bym nie przerobiła swojego skalniaczka, no chyba że powiększyła. ;:333

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu widok floksów na kamiennym murku obłędny ;:oj Muszę chyba ema ścignąć , coby mi też taki sprawił ;:224 Kobieta zmienną jest - ja oglądając wasze jednokolorowe kępki tulipanów postanowiłam też tak sobie ponasadzać, a ty z kolei planujesz już kolorowe :lol: Pięknie ci jeszcze kwitną, u mnie więcej przekwitniętych, choć część też jeszcze w pąkach :heja
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniuś, dopiero teraz widać ileż Ty tych tulipanów nasadziłaś. Bosko wyglądają ;:108
Pączka gratuluję i troszku zazdroszczę ;:196 Moje panny jak zwykle ociągają się ...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Fajnie , że trochę naladowalas baterie ;:108. Na działce masz bajkową wiosnę. Te tulipany Princese Irene są obłędne ;:oj. Jaki one mają kolor ! A te białe są bardzo eleganckie,cudne. Floksy na kamieniach wyglądają jak kwiatowy dywanik ;:138 . Ach pięknie i kolorowo ;:224 . Pozdrawiam :wit .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aniu, pomylone Upstar bardzo ładne. Chciałabym żeby może rzekome Angelique z Biedry okazały się Upstarami a nie cukierkowo-różowym czymś, co na biało - niebieskiej rabacie wygląda...no nie wygląda :;230 Zęby bolą :twisted: A miało być zwiewne muśnięcie różu ;:223
Piękne zdjęcia robisz ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”