Chmielakowo- czyli początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Od: 6 maja 2014, o 12:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Chmielakowo- czyli początki

Post »

Ciągle się wahałem jednak dzisiaj jeszcze przed pracą nasadzę kłącza irysów brodawkowych bo w końcu nie zdążą zakwitnąć.
Wczoraj udało mi się kupić petunię odmiany blue sky ale widziałem ją też pod nazwą creasytunia night sky.Tak czy tak trafiła mi się tylko jedna bo ostatnia w warszawskim Obi.
Lepszy rydz jak nic.Ale kolor kwiatów obłędny,tego jeszcze nie było nawet jak na mnogość odmian kolorystycznych petunii.
Tulipany masz wyjątkowe,uwielbiam biel,ma w sobie jakąś szlachetność.Pozdrawiam Paulino serdecznie.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko aż zaczerwieniłam się od tylu pochwał :oops: Niech ci wszystko pięknie rośnie i cieszy oko ;:196
Tulipany masz przepiękne, posadzone w grupkach ślicznie się prezentują. Owocki wyglądają obiecująco ;:152
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Dawno mnie u Ciebie nie było i zobaczyłam pąki powojników ;:oj . Oj będzie się działo za jakiś czas ;:138 . Tulipany masz przepiękne i w wielu kolorach. Coraz bardziej podobają mi się te rośliny są tak różnorodne i kolorowe ,że aż trudno uwierzyć. Piękna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam :wit .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ewelinko to dla Ciebie i reszty moich przemiłych gości kolejne tulipanowe szaleństwo ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakie kolorowe tulipanki :heja Piękne ;:108 Moje jeszcze w większości w zielonych pąkach. Tylko niektóre pokazują kolorki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Jak kwitną tulipany to ogród od razu robi się radosniejszy...
Piękne je masz. ;:108
Dużo słonka życzę na następny dzień przedłużonego weekendu. ;:3
chmielakowo
200p
200p

Post »

Iwonko u mnie w pąkach jedynie Queen of the Night, reszta już kończy kwitnienie, lub jest w jego środku.

Olu dziękuję za życzenia pogodowe, mimo iż się nie sprawdziły, obecnie u nas burze i znaczne ochłodzenie. Rośliny cebulowe uwielbiam dają mnóstwo koloru i życia do ogrodu.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanowe szaleństwo, ślicznie :D
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Ależ moc tulipanów i kolorów,aż zazdroszczę tych kwietniowo-majowych pokazów tulipanowych ;:oj
Na jesień zapcham nimi cały ogród i dopiero w 2017 pochwalę się czymkolwiek z serii: Tulipan w ogrodzie ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Pięknie tu u Ciebie :) bardzo ładny i ze smakiem urządzany ogród. Chodząc po ogródku odnoszę wrażenie, że jesteś osobą emanującą cierpliwością i spokojem :) Nie to co u mnie - chaos i nie wiadomo co :D ale z chaosu też coś się czasami wyłania... ;:306 a cierpliwości w ogrodzie właśnie się uczę :)
Tulipany mnie zachwyciły wręcz, ślicznie się komponują z tymi kamykami.

:wit
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
chmielakowo
200p
200p

Post »

Witajcie ostatnio mało czasu mam i kolejne dwa tygodnie to będzie kolejny intensywny czas, ogród zarasta chwastami, a ja nawet nie mam czasu ruszyć motyką, dzisiaj i jutro mam troszkę czasu dla ogrodu, niestety pogoda nie rozpieszcza- znów dzisiaj trzeba było rozpalić w kominku ;:124 Przesyłam Wam porcję zdjęć i od razu przepraszam za chwasty ;:222

Obrazek

Obrazek

Louise Odier w pąkach, niestety mszyce już się na nim panosza ;:14
Obrazek

Jedyny rodek, który zachwyci w tym roku, reszta niestety źle zniosła szarą pleśń
Obrazek

Piwonia, słabo rosła w zeszłym roku, została przesadzona, pięknie się rozrosła, ale kolejny rok nie zakwitnie raczej, więc dalej nie wiadomo jaki ma kolor ;:oj
Obrazek

Obrazek

Powojnik od góry zachwyca, a dół calusieńki goły, wygląda to słabo, więc licze, że kolejne powojniki go zarosną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czosnki ;:138 , nie wiem tylko , gdzie podziały się białe, bo okazuję się, że wyrósł tylko jeden ;:222
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie w tym roku jednak niektóre się zadomowiły ;:138
Obrazek

Badleja
Obrazek

Werbena
Obrazek

Zawciągi nadmorskie biały i różowy
Obrazek

Obrazek

Owocowo
Obrazek

Obrazek

Przepraszam Was za zdjęcia bokiem, ale nie mogę dojśc do tego jak to zmienić ;:223
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Paulinko musisz w programie do przerabiania zdjęć obrócić je , wtedy już na forum będą zapisywały się dobrze... Twój ogród się rozrasta, wszystko pięknie rośnie...
Moja Budleja nie chce odbić po tej śmiesznej zimie...A szkoda. :cry:
chmielakowo
200p
200p

Post »

Olu obracałam już je na wszystkie strony :(
Badleje mam dwie jedna biała odbija ładnie, w zeszłym roku była ogromna jak na to, że to sadzonka z patyka w biedronce, natomiast fioletowa z dużo większej sadzonki rośnie marnie i odbija teraz też słabo, zobaaczymy co przyniesie nowy sezon.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Paulinko, przyglądam się i przyglądam i ja tam chwastów u Ciebie nie dostrzegam ;:185
A u mnie właśnie najbardziej zieleni się od chwastów ;:223
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Paulinko gdzie te chwasty? :lol: Fajnie czytać, że biedronkowe budleje ładnie rosną, bo wczoraj nie oparłam się pokusie i dokupiłam sobie drugą ;:224 Jeśli mogę ci coś doradzić to ja na mszyce używam Substral 2w1, on jest niby do róż, ale ja pryskałam nim wszystkie kwiatki oblepione przez mszyce i świetnie działał, po mszycach szybciutko nie było śladu, a i inne choróbska trzymały się z daleka ;:134
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”