Chmielakowo- czyli początki
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Chmielakowo- czyli początki
Ciągle się wahałem jednak dzisiaj jeszcze przed pracą nasadzę kłącza irysów brodawkowych bo w końcu nie zdążą zakwitnąć.
Wczoraj udało mi się kupić petunię odmiany blue sky ale widziałem ją też pod nazwą creasytunia night sky.Tak czy tak trafiła mi się tylko jedna bo ostatnia w warszawskim Obi.
Lepszy rydz jak nic.Ale kolor kwiatów obłędny,tego jeszcze nie było nawet jak na mnogość odmian kolorystycznych petunii.
Tulipany masz wyjątkowe,uwielbiam biel,ma w sobie jakąś szlachetność.Pozdrawiam Paulino serdecznie.
Wczoraj udało mi się kupić petunię odmiany blue sky ale widziałem ją też pod nazwą creasytunia night sky.Tak czy tak trafiła mi się tylko jedna bo ostatnia w warszawskim Obi.
Lepszy rydz jak nic.Ale kolor kwiatów obłędny,tego jeszcze nie było nawet jak na mnogość odmian kolorystycznych petunii.
Tulipany masz wyjątkowe,uwielbiam biel,ma w sobie jakąś szlachetność.Pozdrawiam Paulino serdecznie.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko aż zaczerwieniłam się od tylu pochwał
Niech ci wszystko pięknie rośnie i cieszy oko
Tulipany masz przepiękne, posadzone w grupkach ślicznie się prezentują. Owocki wyglądają obiecująco

Tulipany masz przepiękne, posadzone w grupkach ślicznie się prezentują. Owocki wyglądają obiecująco

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. Dawno mnie u Ciebie nie było i zobaczyłam pąki powojników
. Oj będzie się działo za jakiś czas
. Tulipany masz przepiękne i w wielu kolorach. Coraz bardziej podobają mi się te rośliny są tak różnorodne i kolorowe ,że aż trudno uwierzyć. Piękna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam
.

-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jakie kolorowe tulipanki
Piękne
Moje jeszcze w większości w zielonych pąkach. Tylko niektóre pokazują kolorki

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Jak kwitną tulipany to ogród od razu robi się radosniejszy...
Piękne je masz.
Dużo słonka życzę na następny dzień przedłużonego weekendu.
Piękne je masz.

Dużo słonka życzę na następny dzień przedłużonego weekendu.

-
- 200p
Iwonko u mnie w pąkach jedynie Queen of the Night, reszta już kończy kwitnienie, lub jest w jego środku.
Olu dziękuję za życzenia pogodowe, mimo iż się nie sprawdziły, obecnie u nas burze i znaczne ochłodzenie. Rośliny cebulowe uwielbiam dają mnóstwo koloru i życia do ogrodu.
Olu dziękuję za życzenia pogodowe, mimo iż się nie sprawdziły, obecnie u nas burze i znaczne ochłodzenie. Rośliny cebulowe uwielbiam dają mnóstwo koloru i życia do ogrodu.
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tulipanowe szaleństwo, ślicznie 

- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Ależ moc tulipanów i kolorów,aż zazdroszczę tych kwietniowo-majowych pokazów tulipanowych
Na jesień zapcham nimi cały ogród i dopiero w 2017 pochwalę się czymkolwiek z serii: Tulipan w ogrodzie

Na jesień zapcham nimi cały ogród i dopiero w 2017 pochwalę się czymkolwiek z serii: Tulipan w ogrodzie

Pięknie tu u Ciebie
bardzo ładny i ze smakiem urządzany ogród. Chodząc po ogródku odnoszę wrażenie, że jesteś osobą emanującą cierpliwością i spokojem
Nie to co u mnie - chaos i nie wiadomo co
ale z chaosu też coś się czasami wyłania...
a cierpliwości w ogrodzie właśnie się uczę :)
Tulipany mnie zachwyciły wręcz, ślicznie się komponują z tymi kamykami.

Tulipany mnie zachwyciły wręcz, ślicznie się komponują z tymi kamykami.

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
-
- 200p
Witajcie ostatnio mało czasu mam i kolejne dwa tygodnie to będzie kolejny intensywny czas, ogród zarasta chwastami, a ja nawet nie mam czasu ruszyć motyką, dzisiaj i jutro mam troszkę czasu dla ogrodu, niestety pogoda nie rozpieszcza- znów dzisiaj trzeba było rozpalić w kominku
Przesyłam Wam porcję zdjęć i od razu przepraszam za chwasty

Louise Odier w pąkach, niestety mszyce już się na nim panosza

Jedyny rodek, który zachwyci w tym roku, reszta niestety źle zniosła szarą pleśń

Piwonia, słabo rosła w zeszłym roku, została przesadzona, pięknie się rozrosła, ale kolejny rok nie zakwitnie raczej, więc dalej nie wiadomo jaki ma kolor

Powojnik od góry zachwyca, a dół calusieńki goły, wygląda to słabo, więc licze, że kolejne powojniki go zarosną

Czosnki
, nie wiem tylko , gdzie podziały się białe, bo okazuję się, że wyrósł tylko jeden

Lilie w tym roku jednak niektóre się zadomowiły

Badleja

Werbena

Zawciągi nadmorskie biały i różowy

Owocowo

Przepraszam Was za zdjęcia bokiem, ale nie mogę dojśc do tego jak to zmienić

Louise Odier w pąkach, niestety mszyce już się na nim panosza

Jedyny rodek, który zachwyci w tym roku, reszta niestety źle zniosła szarą pleśń

Piwonia, słabo rosła w zeszłym roku, została przesadzona, pięknie się rozrosła, ale kolejny rok nie zakwitnie raczej, więc dalej nie wiadomo jaki ma kolor

Powojnik od góry zachwyca, a dół calusieńki goły, wygląda to słabo, więc licze, że kolejne powojniki go zarosną

Czosnki

Lilie w tym roku jednak niektóre się zadomowiły

Badleja

Werbena

Zawciągi nadmorskie biały i różowy

Owocowo

Przepraszam Was za zdjęcia bokiem, ale nie mogę dojśc do tego jak to zmienić

Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Paulinko musisz w programie do przerabiania zdjęć obrócić je , wtedy już na forum będą zapisywały się dobrze... Twój ogród się rozrasta, wszystko pięknie rośnie...
Moja Budleja nie chce odbić po tej śmiesznej zimie...A szkoda.
Moja Budleja nie chce odbić po tej śmiesznej zimie...A szkoda.

-
- 200p
Olu obracałam już je na wszystkie strony
Badleje mam dwie jedna biała odbija ładnie, w zeszłym roku była ogromna jak na to, że to sadzonka z patyka w biedronce, natomiast fioletowa z dużo większej sadzonki rośnie marnie i odbija teraz też słabo, zobaaczymy co przyniesie nowy sezon.

Badleje mam dwie jedna biała odbija ładnie, w zeszłym roku była ogromna jak na to, że to sadzonka z patyka w biedronce, natomiast fioletowa z dużo większej sadzonki rośnie marnie i odbija teraz też słabo, zobaaczymy co przyniesie nowy sezon.
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Paulinko, przyglądam się i przyglądam i ja tam chwastów u Ciebie nie dostrzegam
A u mnie właśnie najbardziej zieleni się od chwastów

A u mnie właśnie najbardziej zieleni się od chwastów

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Paulinko gdzie te chwasty?
Fajnie czytać, że biedronkowe budleje ładnie rosną, bo wczoraj nie oparłam się pokusie i dokupiłam sobie drugą
Jeśli mogę ci coś doradzić to ja na mszyce używam Substral 2w1, on jest niby do róż, ale ja pryskałam nim wszystkie kwiatki oblepione przez mszyce i świetnie działał, po mszycach szybciutko nie było śladu, a i inne choróbska trzymały się z daleka 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe