Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Jaki piękny spacerek z rana sobie zrobiłam Martusiu ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo fajnie, że wsadziłaś tulipany w doniczki.
Po ich wyjęciu będzie miejsce np. dla dalii.
Zawsze chciałam tak zrobić, ale jak sadzę to jakoś trudno mi wykopać tak duży otwór, żeby zmieścić doniczke. Same cebulki zawsze się zmieszczą :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, ależ twoja piramidalna rabata wygląda pięknie. Fajnie po jakimś czasie zerknąć do znajomego wątku. Tyle się dzieje, tyle nowych roślin i widać jak wiosna zadomawia się w ogrodzie.
Nie wiem dlaczego wcześniej nie kojarzyłam tego miejsca z fontanną - piękne ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu kaskadowa rabata przepiękna ;:433 ;:433 ;:433
Twój - mój wilczomlecz pstry też zakwitł :tan :tan
A jakie borówki duże ;:oj ;:oj moje coś marne :(
Miłego weekendu i zdrówka życzę ;:196 ;:4
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś niczym w ogrodzie botanicznym ;:63
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Popieram poprzedniczki, jak w ogrodzie botanicznym lub w parku. ;:167 ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam miłych gości w ogrodzie i dziękuję za miłe słowa ,już mam po wystawie,nie wiem ile czasu będzie mi potrzeba ,żeby się zregenerować ,wstałam dzisiaj o 3 po północy i o 4 już pojechałam ,nie byłabym sobą gdybym też coś nie przywiozła do swojego ogrodu i na kaskadową ,jutro zrobię zdjęcia ,bo troszkę odpoczęłam i poszłam kopać ,żeby to zasadzić ,jutro skończę .

Gosiu clem już troszkę pokazałam :wit

Gosiu PEPSI,miło,ze Twoja córka tak odebrała mój ogród,dzieci zawsze są bardzo szczere ,więc jestem dumna z takiego komplementu,każdy ma swoją wizję ogrodu i swoje oczekiwania ,dlatego nasze ogrody są tak różne i wszystkie piękne,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja też jestem zmęczona ,ale szczęśliwa,że mam to za sobą i że mnie wszyscy miło witali i cieszyli się ,że jestem ,a już miałam wąty czy w ogóle jechać,dzisiaj dokupiłam cos na kaskadową i zaczyna sie bardzo zapełniać ,już zostało tylko miejsce na ostróżki z samego tyłu ,żeby zrobić taką ścianę kwiatów,i czekam na te ostróżki ,mam nadzieję ,że mnie firma nie zawiedzie ,pozdrawiam i milej niedzieli ;:196

Soniu,jak miło się czyta takie słowa,gospodarzę tą przestrzenią według mojego uznania ,a jak sie podoba to to mam małą satysfakcję ,pozdrawiam ;:196

Ala,fajnie ,że ta kaskadowa sie podoba ,wymyśliłam tak i szybko zrealizowałam ,aż sama nie wierzę ,że tak to poszło,wszystkie rośliny dokarmiam 2 razy w roku nawozem potasowo fosforowym ,a na wiosnę idzie obornik,borówki sadzone są w kwaśnej ziemi ,na wiosnę zasilam nawozem do borówek i co roku dosypuję pod nie kory drobno mielonej własnej ,jak jest rabarbar to kroje go drobno i obsypuję pieńki,pozdrawiam i milej niedzieli ;:196

Beata,ta kaskadowa rabata będzie kwitła cały rok ,bo przeróżne rośliny są na niej posadzone ,żeby zawsze była kolorowa i wesoła,fajnie ,że sie podoba :tan

Aniu,do perfekcji to daleko w moim ogrodzie ,i nie wiem czy kiedyś doprowadzę do tego ,bo wiecznie brakuje mi czasu,tak się cieszę ,że kaskadowa się podoba ,pomysły mam różne i czasem nie mogę za nimi zdążyć ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,spaceruj i odpoczywaj :heja

Gosiu,nie bardzo tam mogą być dalie ,bo nie mam niskich odmian ,jakoś o nich nie pomyślałam ,a wysokie tam nie pasują ,a mogłam dzisiaj kupić na wystawie ,bo były piękne ,ale też nie wiadomo jak by sie trzymały długo ,zawsze sie coś znajdzie posadzić na miejsce tulipanów,mam w piwnicy cebule eukomisów,które sadzę po 15 maja ,a na zimę idą znowu do piwnicy, a wtedy w to miejsce pójdą w jesieni tulipany i problem rozwiązany, :tan

Sabinko,mogłaś nie kojarzyć miejsca z fontanną ,bo w lecie jest tam tyle kwiatów,że praktycznie misy nie widać ,w tym roku inaczej ujmę zdjęcie ,a kaskadowa i mnie zaskoczyła i bardzo się cieszę ,że i Tobie sie podoba :tan

Tereniu,aż sama nie wierzę ,że ta kaskadowa tak szybko powstała,a jak sie jeszcze podoba to wielka moja radość ,miło czytać ,że kwiatuszki ode mnie kwitną ładnie ,borówki pięknie kwitną i znowu będziemy się napychać nimi i robić kompociki,ja je uwielbiam ,a muszę Ci powiedzieć ,że krzewy od Ciebie porzeczko agrestu kwitną ,wiec znowu będą inne owoce,które też bardzo mi smakowały,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Gosiu,nie mogę mojego ogrodu porównać do ogrodu botanicznego,ale dziękuję to dla mnie duży komplement,dziękuję ;:168

Kasiu,bardzo mi miło,że tak piszecie o moim ogrodzie ,staram sie osiągnąć co zamierzyłam i co oczekiwałam od ogrodu,ale nie wymyśliłabym ,że tak można będzie go odbierać,ja tylko chciałam spacerować ,patrzeć ,wąchać , jeść i odpoczywać :uszy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu no to już po wszystkim ...znowu za rok :D
No widzisz jak Cię witają to zapominasz o zmęczeniu kilkudniowym i już wiesz, że za rok znowu będziesz zap....
Ja dzisiaj trochę zrobiłam ale założenia miałam dużo większe. Niestety musiałam pojechać do K. bo moje węże były mocno podziurkowane a trzeba było nawodnić tunel, no to ponad 2 godziny straciłam. Zamówiłam sobie na All takie pisaki jak mi kupiłaś ale przysłali InPostem jak mnie nie było w domu i też musieliśmy pojechać odebrać, ale już mam i mogę pisać ;:215
Odpoczywaj jutro siedź przy piecu, albo pod katalpami....a nie na swojej ławeczce i rób zdjęcia ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu wspomniałaś o oborniku. Czy chodzi o taki zwykły obornik "wiejski" :wink: , czy jakieś wymyslne cóś? Jak go stosujesz? Ja się boję, że mi popali roślinki ;:131
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu :wit

Na kaskadowej piękne, kolorowe obłoczki-cudownie się ta rabata prezentuje, a jaka już zarośnięta ;:108 jesteś Mistrzynią w komponowaniu :wink: Cały ogród zaczyna kipieć kolorami, rabatki wyplewione, podziwiam ogrom pracy. Pozdrawiam ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marta, bardzo lubię Twój ogród. Ma taki swój, niepowtarzalny klimat. Piszesz, że u Ciebie jeszcze kwitną narcyzy babuni, u mnie dopiero zaczną bo dość głęboko je posadziłam. Serduszka złapała mnie za serce, moje niestety poległy przy tegorocznych przymrozkach.
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jak zwykle pięknie i kolorowo! ;:63
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pąki terczownicy tarczowatej - fajny pomysł na zdjęcie. Jeszcze dobre wykadrowanie i zdjęcie będzie magiczne ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości ,dzisiaj dużo chłodniej jak wczoraj i pochmurno było cały dzień ,ja posadziłam roślinki wczoraj kupione ,coś tam uprzątnęłam w ogrodzie i tak na niczym przeszedł dzień ,ale odpocząć też trzeba .

Marysiu,nie wiem co będzie za rok ,czy dam radę to zrobić ,chociaż jak już tam się jest to wszystko przechodzi ,bo atmosfera jest super ,znajomi przyjeżdżają na kawkę i tak wszyscy rajcują ,a tyle sie nagadałam z ludźmi ,że wieczorem po drzemce straciłam głos,ale już wszystko przeszło,dzisiaj troszkę w ogrodzie i troszkę w domku,ale wieczorem czuję zmęczenie ,mogłaś powiedzieć to bym ci przywiozła pisaki,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Gosiu,ja mam obornik od gołębi,i robię gnojówkę ,wsypuje do beczki obornik,1/3 beczki ,zalewam wodą ,mieszam codziennie przez 3 tygodnie,to przefermentuje,azot który pali rośliny wywietrzeje i podlewam rośliny rozcieńczając po połowie,jak mam go w zimie,a nie ma śniegu to fajnie jest obłożyć go koło roślin,bo w ujemnych temperaturach azot nie wyrządzi żadnych szkód a do wiosny wywietrzeje ,teraz tak sie nie da obłożyć roślin ,bo można je spalić ,ale jak mam nowe rabaty ,a wiem ,że jeszcze nie będę sadzić to miesiąc przed można rozsypać cienką warstwę na rabatę i też zdąży wywietrzeć :wit

Beatko,wiem ,że mi się trafiło, :heja to drzewko bordowe to jabłoń rajska ,głóg dopiero ma pączki :wit

Krysiu,wcale nie ma takiego porządku w moim ogrodzie jak bym sobie marzyła,jest dość zakamarków do zrobienia ,ale całe lato pewnie będą zaległości,może do jesieni się wyrobię ;:306 ogród bardzo się zmienia ,jak szybko zarośnie bylinami ,to nie będzie chwastów,albo mniej ,kaskadowa już cała kolorowa,fajnie ,że sie podoba ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,miło mi,że dobrze czujesz się w moim ogrodzie ,serduszka dopiero zaczyna kwitnienie ,ale te przymrozki ją przystopowały,narcyzy babuni nadal kwitną ,może u ciebie chłodniej i dopiero teraz będą ,pozdrawiam ;:196

Maryniu,dziękuję ;:168

Jacku,nie umiem i nie mam czasu obrabiać zdjęć ,jakie zrobię takie wkładam ,a jak nie wyjdzie to wyrzucam ,chociaż bardzo lubię i czuję magiczne zdjęcia ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę zdjęć z mojego ogródka ,zapraszam ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tulipany dalej sie super trzymają
Obrazek

Mata Hari
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

następny różanecznik się otwiera
Obrazek

Obrazek

nowe kwiatuszki na kaskadowej
Obrazek

Obrazek

nowa lewizja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła wiśnia kolumnowa
Obrazek

alejka brzozowa na końcu ogrodu tutaj zbieram grzybki.
Obrazek

Obrazek

troszkę ścieżek spacerowych ,w rabatach jeszcze dużo pustych miejsc,za moment wszystko sie zapełni po brzegi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mam nowe dwa dzwonki piramidalne ,już dzisiaj wsadzone
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”