Róże u Doroty - mój mały różany raj

Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj

Post »

dorotka350 pisze:
I taki jeszcze cudak.

Obrazek
Wcale mnie nie dziwi, że nawet tulipany szaliki przywdziewają, taki ziąb. :oops:
Świetny cudak tak poza tym. I musze pochwalić za ogromne ilości cebulowych. ;:215 Dorotko zdecydowanie dobrze spisałaś się jesienią i moje kuszenie nie poszło na marne. :lol:

Crocus Rose rzeczywiście zjawiskowo wygląda w tym kolorze listków. ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Faktycznie podobnego masz tego cudaka tulipanowego, jak Ania słusznie zauważyła: w szaliczku :;230

Crocus Rose podoba mi się już od kilku lat. Pierwszy raz zachwyciłam się tą różą u Safoyi. Ale myślałam że nie moja kolorystyka. Jednak ciągle mi się CR podoba. Może to hasło że nie powinniśmy się trzymać kurczowo kolorów...ale jak się zacznie od jednej to ... czy nie będzie zmiany kolorystyki całego ogrodu jak u Wandy ;:224
Jak to mówią: zmiany pociągają za sobą kolejne zmiany

Zdjęcia wspominkowe ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Dorotko. Nie było mnie trochę a u Ciebie tyle się dzieje ;:oj . Ileż Ty masz kwiecia wiosennego i takie cudowne kolory ;:138 . Jest przepięknie , można usiąść i wzdychać ach. Tulipanów masz bardzo dużo i w kolorach tęczy. Róże ruszyły z kopyta i tylko czekać aż pokażą pąki i zakwitną. Szkodników nie zazdroszczę i muszę sama obadać sytuację u mnie. Mam nadzieję, że przymrozków już nie będzie i nie poniesiemy strat. Pozdrawiam :wit .
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipany fioletowe z domieszką bieli cudne ;:138 o różach nie wspomnę już nie moge się doczekać festiwalu różanego u Ciebie ;:63
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dorotko może i róży zawłaszczyły większość ogrodu ale mnie akurat przyciągnęła do ciebie to mnogość innych roślin ;:oj Cudowny tulipanowy ,wiosenny ogród :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna już wiosna u Ciebie ;:oj i jaka kolorowa. Widzę, że róże, przynajmniej te, które pokazujesz są w doskonałej kondycji ;:63
Mimo zimna, rośliny radzą sobie całkiem nieźle. Jak już raz ruszyły, to nic ich nie zatrzyma.
Roślina , o którą pytasz, to chyba miesięcznica inaczej zwana srebrnikami lub talarami judasza
U mnie wiosny dużo mniej, ale już niedługo różnice prawie nie będą widoczne :heja
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Piękne zdjęcie Balleriny, ciekawa jestem co moja Ballerinka pokaże w pierwszym sezonie. Jak pokazałam Twoje zdjęcia moim koleżankom to w zamówieniu z jednej dla mnie, zrobiło się 7- dla siostry, sąsiadki i koleżanki ;:215 .
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Dorotko wcale mnie nie dziwi że tęsknisz za ukwieconymi krzewami ,samej mi się na ich widok tak jakoś błogo zrobiło ;:170 Cudne łany tulipanowe ...no i w ogóle wszystko cudne ;:215 Pytałaś o Chandos b. to bardzo wdzięczna róża i pięęknie pachnie ,wiele o niej nie napiszę bo mam ją od zeszłego lata ,ale polubiłyśmy się ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Dorotko a masz różę Nevada? Wyszukiwarka mi nic nie pokazała. ;:185
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Właśnie czytam "Działkowca" i pokazują tam roślinę, o której pisałam Ci, że to mogą być srebrniki Judasza. Ta w gazecie bardzo przypomina Twoją i nazwali ją Wieczornikiem damskim. Porównaj obie i może poznasz co masz ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jakie cuuudne wspomnienia, oby ten sezon był jeszcze łaskawszy dla naszych strojniś :D Nic dziwnego, że z utęsknineniem czekasz na nowy sezon ;:333 .
Roślinka o którą pytasz to miesiącznica roczna zwana potocznie judaszowymi srebrnikami, od nasienników jakie wytwarza. Na pewno często widziałaś je jako suszki w bukietach to takie przezroczyste blaszki :wink: Roślina sama się rozsiewa gdzie może, łatwa w uprawie, bezobsługowa.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dorotko, dzisiaj piątek, a ja te twoje odgrzewane kotleciki połykam w całości.. dobrze że jarskie :;230 Piękne wspomnienia różane, ale pomyśl.. jeszcze przeskoczymy maj i tylko kilka kroków będzie dzieliło nas od wielkiego różanego kwitnienia :tan
Mój Graham nadal stoi w fazie hibernacji. Niby ma zieloną łodygę ale nie wypuszcza żadnego pączka, nie wiem co jest grane..
Ale, ale zapomniałabym pochwalić bohaterów twojego ogrodu -tulipany, a raczej powinnam była napisaćTULIPANY ;:oj Niesamowicie się prezentują, powsadzałaś je chyba w każde możliwie wolne miejsce, efekt jest mega ;:108

Nadal rozdajesz floksy? I nikt się nie zgłasza?? Ja osobiście zakochałam się we floksach i zbieram każdą możliwą odmianę z okolicznych marketów. Dziewczyny, dostałam w tamtym roku białe i fioletowe, Dorotka ukopała baardzo duże kępy, a w tym roku już przyrosły podwójnie. To chyba te stare sprawdzone odmiany - te nowe nie chcą tak przyrastać..
x-ja-a

Post »

Ależ kolory! A tulipany wędrowniczki są śliczne. Powiem Ci, że Twoje róże wyglądają jakby u Ciebie nie było chłodnych nocy, które zastopowały wzrost moich. Listki, wielkość, no napatrzeć się nie mogę Ty naprawdę mieszkasz jakoś niedaleko mnie??? ;:202
Piękne wspomnienia pokazujesz. A przecież za chwilę będzie tak samo, albo i lepiej, patrząc na Twoje dorodne krzaczyska. Moja Crocus Rose też nieźle przezimowała, ale rozwaliła się na boki a środek pusty. Powinnam ją chyba krócej obciąć, żeby się zagęściła.... Ech, może w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Przyjrzałam się roślinie i której pisze Iwonka,faktycznie bardzo podobna, ale najprędzej się przekonasz jak zobaczysz nasienniki, bo czytałam, że wieczornik ma długie nasienniki, przypominające strąk fasoli ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Masz rację Dorotko, że niektóre różyczki dopiero zaczynają wypuszczać pączki listeczkowe, większość jednak na szczęście oblepiona jest liśćmi. U mnie dość mocno pogryzionymi, niektóre tak bardzo, że zwiesiły noski, i nie mają siły rosnąć dalej. :(
Powiedz mi w jakiej odległości masz swoje różyczki powsadzane? Pięknie wyglądają takie łany.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”