Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś, podziwiam tulipany ;:180 Z ciekawością zaglądam na odmianę Jackpot - miałam go w koszyku i ostatecznie zrezygnowałam :( Teraz widzę, że chyba szkoda, bo bardzo interesujące ma kolorki ;:215
Piwonia koperkowa wyrywna ;:215 Super, czekamy na kwiaty :D Jak Ci przezimowały ostróżki?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piwonia zaraz rozkwitnie , tyle kolorków już u Ciebie, spaceruję i podziwiam. Zapomniałam o patyczkach wierzby płożącej i smoczej- bo eM mi wszystkie załatwił, albo się nie ukorzeniły ;:224 . Następnym razem. ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto, na niektórych zdjęciach widać koszyki, skrzynki z tulipanami - Ty je tak płytko sadzisz?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale fajne, co tam fajne, śliczne pomponiki ;:215 a jak Juki Martusiu się mają?
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

U mnie też koperkowa się szykuje , ale zaraz za nią chyba Miss Ameryka , Fan Tan ma jeszcze nieduże pąki , u Ciebie jest dużo cieplej , bo u Nas tylko leje i zimno ;:222
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzisiaj piękne słoneczko świeciło,ale wiatrzysko ogromne było, nie dobrze to na nowo rozmnożone i posadzone roślinki ,ale ze wszystkim trzeba sobie poradzić ,myślę ,że jutro przyjdą do siebie,mróz zmroził mi tylko dwie roślinki jak na razie deinanthe ,ale będzie rosła po prostu od nowa .

Maryniu,dobrze,że się chociaż teraz znalazła,może będzie rosła i zakwitnie na rok następny,tulipanów nie mam aż tak dużo ,ale cieszę się z nich ,bo posadziłam w skrzynkach i myszy ich w końcu nie zjadły,pozdrawiam ;:196

Marysiu,mnie też dopadł przymrozek ,ale dość rośliny przetrzymały tylko deinanthe poszło,obeszłam ogród ,wszystko super ,myślę chyba nie było u mnie mrozu,ale potem poszłam z łopatą podzielić deinanthe ,bo już fajnie się rozrosły ,mam 2 szt ,a tu niespodzianka ,nie ma nic wszystko zmarznięte ,a wczoraj były jeszcze piękne ,ja nie mogę siedzieć w domu ,bo w sobotę wystawa i zasuwam,ale mam chyba serdecznie dość ,najgorsze to ręce i plecy,może wytrwam ,gdzie wejdę po rośliny ,to zaraz coś plewię i sprzątam ,a czas mi ucieka ,pozdrawiam ;:196

Aniu,ta piwonia jest młoda ,w tamtym roku miała może 3 kwiaty ,a w tym widać dorosła ciut,bo już będzie 6 szt.,przez te liście jest rzeczywiście dekoracyjna ,pozdrowienia ślę ;:168

Jolu,to szkoda ,bo to takie cudne kwiaty,ja to całą twarz zanurzam w ich atłasowych płatkach,pozdrawiam :wit

Eluś,Jackpot bardzo ciemny z taką cieniutką jasną falbanką ,super to wygląda,ostróżki przezimowały super ,na obecną chwile to już olbrzymy niektóre ,nie wiem gdzie się tak spieszą ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,wierzby jest pod dostatkiem ,tylko czasu ciągle za mało,ale na drugi rok też będzie ,chyba ,że w maju wyślę patyczki,pozdrawiam ;:196

Justyna,tak ,ja praktycznie to skrzynkę położyłam na słomie ,obsypałam liśćmi ,liście znikły i skrzynka została na wierzchu ,nigdy nie sadzę tulipanów głęboko,zaraz stamtąd wyjdą ,jak przekwitną i pójdą pod ścianę ,niech dojrzewają z boku,żeby na rabacie nie szpeciły :wit

Iwonko,przykro mi ,ale jednej chyba nie ma ,jakiś pies wszedł do ogrodu i właśnie wlazł na kaskadową ,a tam je wsadziłam,żeby były bezpieczne ;:145 ,no i rano patrzę a jedna leży złamana a w świeżej ziemi dziury po łapach ,to drugą otoczyłam patyczkami ,ale już mnie to zdenerwowało,bo obchodziłam się z nimi jak z jajkiem ,i co mam poradzić na to ,pozdrowienia ślę :wit

Tereniu,nie mam Miss Ameryki,ale dużo innych ,a Mis będę oglądać u Ciebie,u mnie też zimno ,leje i mrozi ,można zwariować ;:202 pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam i zachęcam do wejścia do ogrodu ,chociaż może się powtarzam,ale słoneczko spowodowało,że pobiegłam po aparat i znowu sfotografowałam mój ogródek i tulipanki.

Obrazek

Tarczownica tarczowata otwiera kwiatuszki
Obrazek

Obrazek

aniołki się wyłoniły ,bo nie ma kwiatuszków
Obrazek

kopytnik ładnie zaściela ziemię pod drzewkiem,kwiatuszki ma bardzo niepozorne
Obrazek

sadzone w jesieni szafirki teraz zakwitły
Obrazek

zakwitły nowe tulipany
Obrazek

Prinses Irene
Obrazek

Obrazek

poprzednie też dobrze się mają
Obrazek

Obrazek

zakwita nastepny różanecznik
Obrazek

wiąz przy fontannie
Obrazek

Obrazek

rajska jabłoń cudownie doładowana kwiatami
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Prześliczne masz te figurki Martuniu ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu czyli u Ciebie kwiecień to czas aniołów :D Robi się coraz bardziej zielono i kolorowo! Cudne te białe tulipany. A deinanthe poczytałam w necie co to za cudo? i piszą że późno wychodzi to może Twoja nie zmarzła tylko jeszcze nie wyszła?
Przymrozek ściął mi trzy młode sadzonki kiwi, jak myślisz ma szanse wypuścić kolejne liście? Dzisiaj znowu szaro, pewnie deszczowo, ale przynajmniej bez strat ;:173 Dobrego dnia i nie przepłacaj sadzonek bólem, masz ich już sporo ....nie warto ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, może ta jedna się uchowa, będzie rosła, oby ;:215 tak, pięknie wyglądają te Twoje figurki w kwiatach ;:138
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Ależ urocze są Martusiu te twoje aniołki w ogrodzie - romantycznie tam masz ;:173
Różanecznik patrzę ambitny i wyrywny u mnie jeszcze w pąkach :|
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto zajrzałam ,po oglądałam i po wzdychałam z zachwytu jak zawsze z resztą .Pięknie już u ciebie ,tyle dorodnych roślin a ogród jest tak cudny,że z miłą chęcią do niego się wraca .Ja często jestem i podziwiam mimo,ze nie pisze ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś ale cudnie wygląda piwonia koperkowa w pąkach, jak małe główki w kryzach ;:215 Tulipanowych kęp zazdroszczę po cichu :wink:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ale masz dużo rożnych tulipanów ;:138 ;:138 co jeden to ładniejszy ;:108
Różanecznik ;:333 Ta rajska jabłoń przepiękna .
Pozdrawiam i ;:196 ;:196 posyłam .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe dziewczynki ,dzień dzisiaj bardzo mokry ,ponury i nic się nie chce pracować,ale i tak byłam w ogrodzie i zrobiłam paczuszkę ,no i przemoczyłam 2 kurtki,troszkę też zrobiłam sadzonek ,żeby mi przybywało,ale niesporo mi to idzie.

Beatko,mam sporo aniołków w ogrodzie ,potem siedzą w kwiatach i mało ich widać,a przy misie z wodą to grajek na flecie jako fontanna ,z tego fleta leci woda do misy ,musze się pochwalić ,że dzisiaj przyszła paczuszka z irysami Germanika ,jest ich 10 szt,więc moje stare postanowienie się spełnia ;:33

Marysiu,teraz wszystkie aniołki są na wierzchu,co krok ich spotykam ,deinanthe już właśnie wyszło ,więc uważałam ,ze czas go podzielić,i nie ma wszystko wisiało zamarznięte,ale pewnie wybiją z powrotem ,to już w maju podzielę ,szkoda tych Twoich kiwi ,ja może 2 lata temu dostałam od Marysi mar patyczki jej kiwi o dużych owocach i jednopienne ,jeden z tych patyczków ładnie mi sie ukorzenił i powoli rośnie ,ale czy doczekam owoców to nie wiem i nie przemarzł teraz ,ja jeszcze nie wszystkie moje rośliny wsadziłam do doniczek ,a staram się chociaż po parę szt ,dzisiaj calutki dzień lało i leje dalej ,woda już stoi w ogrodzie ,pozdrawiam , ;:196 miłej i spokojnej nocki

Iwonko,na razie jest i chyba zaczyna rosnąć ,żeby troszkę zmężniała ,to będzie bezpieczniejsza,jest otoczona ,żeby już nikt tam nie wlazł,kocham moje aniołki i muszą być w ogrodzie :wit

Aniu,lubię romantyczne miejsca i kocham aniołki ,mam sporo romantycznych kącików,gdzie można się schować i pomarzyć ,już dwa różaneczniki zaczynają kwitnąć ,pewnie odmianowo wcześniejsze ;:168

Beato,szkoda,że nie piszesz,czasem warto się odezwać miło,że podoba się ogród i zapraszam do spacerów,będzie za moment lepiej i więcej ,bo jeszcze pustki na rabatach,pozdrawiam ;:168

Gosiu,,ja nie miałam wiele tulipanów do tej pory ,bo wszystko mi myszy zjadały ,ale w jesieni postanowiłam to zmienić i wszystko dałam do skrzynek,nie jest ich jeszcze dużo ,ale już weselej w ogrodzie ;:168

Tereniu,pierwszy raz od nie pamiętnych czasów mam ich troszkę ,już dawno kupiłam 150 szt ,a na wiosnę zakwitł tylko 1 ,resztę zjadły myszy ,od tamtej pory długo nic nie miałam,różaneczniki zaczynają swój popis,a rajska jabłoń przeszła samą siebie ,nawet nie da się tego pokazac na zdjęciu,jak wygląda,kwiaty mają aż ciasno,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”