Kwitną szafirki od Ciebie, są cudne

Anitko, nowy zakup w nowym sklepie ogrodniczym. Kupiłam też inne i tez ładne, ale ten już taki kwitnący, więc wstawiłam fotkę. Jest bardzo delikatny - to jednopędowa sadzonka i boję się, czy przeżyje u mnie przy inwazji ślimakówFilemon24 pisze:Właśnie widziałam tego orlika na fejsie i się aż zdziwiłam, że już ci orliki kwitnąa tu się okazuje, że nowy nabytek. Tak pieknię czyściutko aż chce sie patrzeć.
misia pisze:Śliczna wiśnia, u mnie wiśnie jeszcze w pąkach![]()
Kwitną szafirki od Ciebie, są cudne
Wiesz, te zdjęcia do Magnolii były wybrane pierwotnie zupełnie inne, ale okazało się, że przez przypadek wszystkie skasowałam z karty pamięci aparatu i nie miałam później w dużym rozmiarzeSasanka18 pisze:Monia wpisałaś się u mnie a ja spacerowałam u Ciebie
Ogród u Ciebie zachwyca o każdej porze roku -masz bardzo dobry gust![]()
Kupiłam nawet "Magnolię" ,żeby zobaczyć zdjęcia z Twojego ogrodu
ale muszę przyznać ,że wolę spacerować i podziwiać rośliny na "żywo"![]()
zawsze jest coś nowego ,pięknego nie raz dające do myślenia jak by, tu coś zmienić u siebie .
Z tymi wysyłkami ze szkółek i od forumowiczów można nieźle się naciąć.
Zamawiałam rośliny od koleżanek i byłam bardzo rozczarowana .
jak można wysyłać tak malutki kawałek roślinki ,który nie ma szans na przeżycie .
ale są, też osoby bardzo uczciwe nie ma co wszystkich wkładać do jednego wora .
Mam przykład chociażby od Ciebie z roślin byłam bardzo ale to bardzo zadowolona .-rośliny były
Moni Twój ogród jest inspiracją nie dla jednych na forum i chociaż nie zawsze zostawiam ślad
alejestem u Ciebie nie jeden raz ,cichutko spaceruję i podziwiam .podziwiam.
U mnie tez jedna Kiku była słaba i padła. Ta przetrwała, choć była kilkakrotnie przenoszona, miała mocno uszkodzone korzenie w ubiegłym roku (znowu przenoszonacyma2704 pisze:Moniko wiśnia przepiękna.Ja się zraziłam, bo kupiłam chorą i tylko podziwiam u innych. Orlik niespotykany, a irys się pospieszył.
Mam tylko zwykłe szafirki, ale zawsze wysiewają się, pełno drobnego szczypiorku. Nie piel tak dokładnie.
Słońca na weekend.
Tak, korona w Kiku Shidare jest parasolowataElwi pisze:Moni, ta wiśnia jest cudownaCzy ona ma koronę jakby zwisającą czy mi się wydaje?
Szkoda, że te cuda wiosenne tak szybko przekwitająAle z drugiej strony, może dzięki temu tak bardzo je cenimy...
Będę się powtarzać jak zdarta płyta: uwielbiam Twój ogród i jego klimat
Dziękuję za zidentyfikowanie orlikanena08 pisze:Monika, widzę, że kupiłaś orlika ORIGAMI BLUE-WHITE. U mnie niestety nie przeżył zimy, a jest na prawdę piękny. Powtarza kwitnienie jesienią.
Dołączę do zachwyconych wiśnią
Aga2016 pisze:Witam, trafiłam do Twojego pięknego ogrodu szukając murków z cegły, czy pamiętasz może na jakiej głębokości wykonaliście fundament pod murek w ogrodzie oraz czy jest on na jedną czy dwie cegły, ogród piękny, przemyślany widać konsekwencję właścicielki w dążeniu do celu, Twój ogród będzie moją inspiracją
![]()
pozdrawiam cieplutko
Postaram się znaleźć jakieś stare zdjęcia i wrzucić, ale nie będzie to łatwe, bo zostały przypadkowo usunięte z karty pamięci. Zobaczę co mi zostało na pendrive.Antooosia pisze:Cześć Moniś.
A ja postanowiłam od początku zagłębić się w Twoją opowieść,niestety...z poprzednich części poznikały zdjęcia.....
Strasznie mi się smutno zrobiło,bo jak zaczęłam czytać o karczowaniu,łapaniu sąsiada i "lisim ogonie"...chciałam zobaczyć Wasz kawał działki....zanim powstał ogród i dom....