Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Śliczna wiśnia, u mnie wiśnie jeszcze w pąkach :wit

Kwitną szafirki od Ciebie, są cudne ;:196
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Monia wpisałaś się u mnie a ja spacerowałam u Ciebie
Ogród u Ciebie zachwyca o każdej porze roku -masz bardzo dobry gust ;:63
Kupiłam nawet "Magnolię" ,żeby zobaczyć zdjęcia z Twojego ogrodu
ale muszę przyznać ,że wolę spacerować i podziwiać rośliny na "żywo" :tan
zawsze jest coś nowego ,pięknego nie raz dające do myślenia jak by, tu coś zmienić u siebie .

Z tymi wysyłkami ze szkółek i od forumowiczów można nieźle się naciąć.
Zamawiałam rośliny od koleżanek i byłam bardzo rozczarowana .
jak można wysyłać tak malutki kawałek roślinki ,który nie ma szans na przeżycie .
ale są, też osoby bardzo uczciwe nie ma co wszystkich wkładać do jednego wora .
Mam przykład chociażby od Ciebie z roślin byłam bardzo ale to bardzo zadowolona .-rośliny były ;:215

Moni Twój ogród jest inspiracją nie dla jednych na forum i chociaż nie zawsze zostawiam ślad
ale ;:167 jestem u Ciebie nie jeden raz ,cichutko spaceruję i podziwiam .podziwiam. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko wiśnia przepiękna. ;:oj Ja się zraziłam, bo kupiłam chorą i tylko podziwiam u innych. Orlik niespotykany, a irys się pospieszył. ;:215 Mam tylko zwykłe szafirki, ale zawsze wysiewają się, pełno drobnego szczypiorku. Nie piel tak dokładnie. :) Słońca na weekend. ;:3
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, ta wiśnia jest cudowna ;:167 Czy ona ma koronę jakby zwisającą czy mi się wydaje?
Szkoda, że te cuda wiosenne tak szybko przekwitają ;:145 Ale z drugiej strony, może dzięki temu tak bardzo je cenimy...
Będę się powtarzać jak zdarta płyta: uwielbiam Twój ogród i jego klimat ;:180
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Monika, widzę, że kupiłaś orlika ORIGAMI BLUE-WHITE. U mnie niestety nie przeżył zimy, a jest na prawdę piękny. Powtarza kwitnienie jesienią.
Dołączę do zachwyconych wiśnią ;:138
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, trafiłam do Twojego pięknego ogrodu szukając murków z cegły, czy pamiętasz może na jakiej głębokości wykonaliście fundament pod murek w ogrodzie oraz czy jest on na jedną czy dwie cegły, ogród piękny ;:108 , przemyślany widać konsekwencję właścicielki w dążeniu do celu, Twój ogród będzie moją inspiracją ;:138
pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Cześć Moniś.
A ja postanowiłam od początku zagłębić się w Twoją opowieść,niestety...z poprzednich części poznikały zdjęcia.....
Strasznie mi się smutno zrobiło,bo jak zaczęłam czytać o karczowaniu,łapaniu sąsiada i "lisim ogonie"...chciałam zobaczyć Wasz kawał działki....zanim powstał ogród i dom....:(
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ujęcie ogrodu przed burzą cudne ;:oj ;:138 lubię takie donice duże ;:333 piękne
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ,siedzę sobie Moniczko w Twoim ogrodzie i jak zwykle odpoczywam .Piękne masz te biełe żonkile , nie mogę się na nie napatrzyć.Wiśnia wygląda jak młoda dziewczyna na pierwszym balu , cała w zwiewnych tiulach .Szkoda że trzeba się spieszyc z oglądaniem kwitnących magnolii bo tak to krótko trwa .Bratki w koszyczkach wytrzeszczają oczęta ze zdziwienia że tak pięknie u Ciebie w ogrodzie .A ja pozwolisz , po prostu pomilczę bo dobrze mi tu . ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Szkoda, że ja nie zrobiłam zdjęć tych sadzonek. To woła o pomstę do nieba
Ale jestem zdziwiona. Kiedyś to był naprawdę bardzo dobry dostawca.
Chyba się zbiesił powodzeniem. Tak to często bywa, jak ktoś się chce na siłę wzbogacić, to potem będzie cierpiał
Ja też już tam więcej nie zamówię.
Jak zwykle miło się spaceruje po Twoim ogrodzie
A zakwitły już te moje iryski?
Czy w ogóle przetrwały?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Filemon24 pisze:Właśnie widziałam tego orlika na fejsie i się aż zdziwiłam, że już ci orliki kwitną ;:oj a tu się okazuje, że nowy nabytek. Tak pieknię czyściutko aż chce sie patrzeć.
Anitko, nowy zakup w nowym sklepie ogrodniczym. Kupiłam też inne i tez ładne, ale ten już taki kwitnący, więc wstawiłam fotkę. Jest bardzo delikatny - to jednopędowa sadzonka i boję się, czy przeżyje u mnie przy inwazji ślimaków ;:218 Będę dbać o niego, bo takiego jeszcze nie mam ;:333

misia pisze:Śliczna wiśnia, u mnie wiśnie jeszcze w pąkach :wit

Kwitną szafirki od Ciebie, są cudne ;:196
;:168 dziękuję za informacje o szafirkach - cieszę się, że zakwitły pomimo przerwania wegetacji ;:215
Kiku Shidare już przekwita, ale za to zaczynają kwitnienie Amanogawy ;:333 Po Amanogawach będzie kwitła Royal Burgundy ;:167 Bardzo lubię wiśnie ozdobne - pięknie zdobią ogród na wiosnę :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sasanka18 pisze:Monia wpisałaś się u mnie a ja spacerowałam u Ciebie
Ogród u Ciebie zachwyca o każdej porze roku -masz bardzo dobry gust ;:63
Kupiłam nawet "Magnolię" ,żeby zobaczyć zdjęcia z Twojego ogrodu
ale muszę przyznać ,że wolę spacerować i podziwiać rośliny na "żywo" :tan
zawsze jest coś nowego ,pięknego nie raz dające do myślenia jak by, tu coś zmienić u siebie .

Z tymi wysyłkami ze szkółek i od forumowiczów można nieźle się naciąć.
Zamawiałam rośliny od koleżanek i byłam bardzo rozczarowana .
jak można wysyłać tak malutki kawałek roślinki ,który nie ma szans na przeżycie .
ale są, też osoby bardzo uczciwe nie ma co wszystkich wkładać do jednego wora .
Mam przykład chociażby od Ciebie z roślin byłam bardzo ale to bardzo zadowolona .-rośliny były ;:215

Moni Twój ogród jest inspiracją nie dla jednych na forum i chociaż nie zawsze zostawiam ślad
ale ;:167 jestem u Ciebie nie jeden raz ,cichutko spaceruję i podziwiam .podziwiam. ;:196
Wiesz, te zdjęcia do Magnolii były wybrane pierwotnie zupełnie inne, ale okazało się, że przez przypadek wszystkie skasowałam z karty pamięci aparatu i nie miałam później w dużym rozmiarze :? Pozostało mi wówczas tylko to - wysłanie jesiennych zdjęć, które już nie są tak piękne jak np.z lata, gdy wszystko jest w najpiękniejszym momencie kwitnienia :wink: Straciłam wówczas wiele zdjęć, a właściwie wszystkie dotychczasowe. Zostało mi kilka starych zdjęć na pendrive, ale tylko w małym rozmiarze, a dla celów publikacji były niewystarczające.

Marysiu - zaglądaj, odwiedzaj i pisz cos czasami - bardzo miło Cię gościć ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniko wiśnia przepiękna. ;:oj Ja się zraziłam, bo kupiłam chorą i tylko podziwiam u innych. Orlik niespotykany, a irys się pospieszył. ;:215 Mam tylko zwykłe szafirki, ale zawsze wysiewają się, pełno drobnego szczypiorku. Nie piel tak dokładnie. :) Słońca na weekend. ;:3
U mnie tez jedna Kiku była słaba i padła. Ta przetrwała, choć była kilkakrotnie przenoszona, miała mocno uszkodzone korzenie w ubiegłym roku (znowu przenoszona ;:131 ), ale w tym roku ma się świetnie i mam nadzieję, że tak zostanie, bo widać, że nowe miejsce jej służy ;:333
A szafirki to ja pielę jak leci - tak z tego wynika ;:218 Z pieleniem u mnie to jest, że robię to zbyt dokładnie czasami i przez nieuwagę jak mam jakieś małe roślinki, to wyrywam :oops: Już mi się to zdarzyło wiele razy ;:170

Elwi pisze:Moni, ta wiśnia jest cudowna ;:167 Czy ona ma koronę jakby zwisającą czy mi się wydaje?
Szkoda, że te cuda wiosenne tak szybko przekwitają ;:145 Ale z drugiej strony, może dzięki temu tak bardzo je cenimy...
Będę się powtarzać jak zdarta płyta: uwielbiam Twój ogród i jego klimat ;:180
Tak, korona w Kiku Shidare jest parasolowata :D Piękna, ale trzeba pamiętać, by kupić szczepiona na jak najwyższym pniu - wówczas prezentuje się najlepiej.
:wit

nena08 pisze:Monika, widzę, że kupiłaś orlika ORIGAMI BLUE-WHITE. U mnie niestety nie przeżył zimy, a jest na prawdę piękny. Powtarza kwitnienie jesienią.
Dołączę do zachwyconych wiśnią ;:138
Dziękuję za zidentyfikowanie orlika ;:168 ;:138
Nie wiem, czy u mnie przetrwa, bo jest bardzo delikatny jeden pęd. Muszę bardzo dmuchać i chuchać na niego ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga2016 pisze:Witam, trafiłam do Twojego pięknego ogrodu szukając murków z cegły, czy pamiętasz może na jakiej głębokości wykonaliście fundament pod murek w ogrodzie oraz czy jest on na jedną czy dwie cegły, ogród piękny ;:108 , przemyślany widać konsekwencję właścicielki w dążeniu do celu, Twój ogród będzie moją inspiracją ;:138
pozdrawiam cieplutko
:wit :wit :wit
Witaj ;:4
Fundament mamy wykonany na głębokości ok.90cm. - takie robiliśmy pod każdym murkiem i mam nadzieję, ze będą wystarczające ;:218 .
Szerokość fundamentu pod murek z cegły jest na szerokość dwóch cegieł.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Antooosia pisze:Cześć Moniś.
A ja postanowiłam od początku zagłębić się w Twoją opowieść,niestety...z poprzednich części poznikały zdjęcia.....
Strasznie mi się smutno zrobiło,bo jak zaczęłam czytać o karczowaniu,łapaniu sąsiada i "lisim ogonie"...chciałam zobaczyć Wasz kawał działki....zanim powstał ogród i dom....:(
Postaram się znaleźć jakieś stare zdjęcia i wrzucić, ale nie będzie to łatwe, bo zostały przypadkowo usunięte z karty pamięci. Zobaczę co mi zostało na pendrive.
:wit ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”