Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aniu nadrobiłam zaległości. Hiacyntowo-szafirkowy zakątek piękny. Fiolety na skalniaku wyjątkowo cudnie się prezentują. ;:215 U mnie też tylko zielone żurawki jakoś się trzymają. Zdjęcia szczerze komplementuję ;:63 ;:138 zazdroszczę ci estetko. ;:196 Macie siłę do pracy, ;:180 u mnie tak zimno i wietrznie, że jeszcze nie ruszam się do ogrodu. Ty planujesz czarny kolor na paznokciach, a ja po pracy w ziemi nie mam ich wcale. ;:306
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Takie zdjęcia z przyjemnością bym opublikował z kalendarzem ;:215 Pełna profeska :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajna fotka z tym owadem :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu, witaj!!
Dawno mnie tu nie było.a tu tak pięknie ;:108 ;:108
Tulipanki, narcyzki, piękne odmiany, kolorki ;:215
I clemki pierwsze startują.
Na moich dwóch tez już spore paki.Zimno mija, to może na weekend pokażą kwiatuchy bardziej :)
pozdrowiona zostawiam :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie dajcie się,że pszczółka mała,podsypała szafirkom sterydów na których sama jedzie,dowód rzeczowy sama u mnie zostawiła ;:192
Ogólnie nie lubię pasiastych,ale za kunszt fotograficzny masz punkty ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anula, to pszczółkowe zdjęcie na jakiś konkurs trzeba wysłać ;:oj Bardzo mi się podoba ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie czwartkowo. :wit
Dziś po pracy ogarnęłam w domu, co miałam ogarnąć i pojechałam na działkę. Żadnych ciężkich robót nie było, więc przyjemnośc bycia tam podwójna. :wink: Chwaścik tu, chwaścik tam i wyjęłam część biżu ogrodowej. ;:333
W między czasie kawka i owoce na koniec "popchnięte" pokrzywą. Szczęśliwa wróciłam do domu. ;:31

Marlenko zdjęcia się udały, bo młodziutka pszczółka cierpliwie pozowała. Trzmiela np trudno mi złapać obiektywem.

Obrazek

Mati szafirki ino granulowanego obornika dostały. Obrazek

Obrazek

Aniu
witaj. Rzeczywiście "kopę" lat... Obrazek Podglądałam ostatnio co u Ciebie ale, byłam na telefonie i nie zostawiłam wpisu. Cieszę się, że zadomawiasz się na nowym miejscu. Obrazek

Obrazek

Aga, Zara i Mariusz dziękuję Wam za pochwałę. Obrazek

Obrazek

Zaruniu przepraszam, że nie odpowiedziałam na Twoje pytanie wcześniej... Obrazek
Moja delosperma marniutka po zimie. Z trzech sztuk wielkości dłoni zostały się dwie, wielkości paznokcia... Obrazek Mam nadzieję, ze się odbudują. A jak nie, to przynajmniej będzie miejsce na coś nowego. Obrazek

Obrazek

Soniu jestem zachwycona Twoimi żurawkami! Po zimie zostały im po 3-4 liście a teraz wyglądają, jakby nic przez tę zimę nie straciły. Obrazek
Dziękuję za ciepłe słowo o zdjęciach. Staram się. ;:131
Siłę do pracy mamy, bo i pogoda teraz całkiem, całkiem. Jak jest zimno to zazwyczaj wpadam tylko na przegląd. Obrazek
Moje paznokcie też wyglądają koszmarnie. ;:168

Obrazek

Sabinko u mnie trzmiele właściwych rozmiarów latają. Nie dorwałam żadnego młodego.
Mała pszczółka Obrazek wygrzewała się w promieniach słońca, siedząc sobie na szafirku. Obrazek
Co do Twojej Chandos Beauty po raz kolejny można przekonać się, jak trafne jest powiedzenie: "co się odwlecze, to nie uciecze" Obrazek
No i kochanego masz tego swojego Połówka. ;:131

Obrazek

Elu151 hiacyntów i ja przycięłam już sporo. Szkoda, bo je uwielbiam! No ale zaczynają tulipany. Je tez uwielbiam! Obrazek
Elu zapewniam Cię, że są tu, na forum dziewczyny u których to dopiero jest porządek! Fakt, na działce zazwyczaj coś robię. Bardzo rzadko mam tak, że jadę i posiaduję sobie to tu to tam. Nie umiem. Zawsze coś skubnę, wyrwę, przytnę, przesadzę i tak w koło. No ale ja to uwielbiam! Ja też często przesadzam. Zdarza się że niektóre rośliny wędrują u mnie co sezon. Obrazek
Chwaściora się pozbyłam. Obrazek
A jak nasadzisz dużo niebieskiego to będziemy mieć podobnie. Obrazek
Ja już miałam sporo tego koloru a w tym sezonie zaprosiłam jeszcze sporo kocimiętki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Najwyżej będę ją później wypraszać. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorota -DTJ_1 na tym zdjęciu widzę tylko żagwin w wersji variegata z bratkiem. No i bokiem jeszcze ciut siewkę lawendy.

Obrazek

clem3 -Małgosiu ja też wielbię truskawki ale tylko gdy je zajadam. Te teraz, nieźle mnie wkurzyły. I zamiast one, to ja poczerwieniałam. Obrazek

Obrazek

Jajagna witaj u mnie! Dzięki, chwaściora już się pozbyłam... skoro ni to ładne Obrazek , ni zjadliwe... Obrazek
I Ciebie korci Chandos Beauty..? Obrazek Przeczuwam w tym sezonie "efekt Pashminy" Obrazek Zawsze możesz poobserwować w sezonie u nas i zdecydować, czy jest warta zaproszenia do Ciebie tej jesieni. Obrazek Wszak przyjemności trzeba sobie dozować. Obrazek

Obrazek
jolcia1212 pisze::wit
Aniu ostatnia fotka to chwaścior...za płot z nim...będzie miejscóweczka na coś ładnego ;:87
Tak też zrobiłam. ;:108 Miało już naprawdę spore rozmiary. Obrazek Rosło w oczach, dosłownie.

Obrazek

Madziu -Pashmina paznokciowe dylematy przeżywam teraz bardzo regularnie. Obrazek Choc koleżanki w pracy to już wiedzą, że ja zielono zakręcona... gorzej z ludźmi... Obrazek

Obrazek

Elwi, moja Elwi jakże się cieszę, że w końcu dźwignęłaś się z tego swojego doła i do nas wróciłaś! Obrazek
Wedding Bells spod ziemi puszcza trzy piękne, bordziowiukie pędy! Obrazek
Na ostatniej fotce ponoć był ktoś w sam raz do pozbycia się. Tak też zrobiłam. Obrazek

Obrazek

Ewelina -ewelkacha88 no przykro mi bardzo, że tulipany zjadły Ci nornice. Tej jesieni musisz posadzić podwójnie -jedną część dla nornic i jedną dla siebie. A tak na poważnie, to ja tulipany sadze w doniczce. W obawie przed gryzoniami własnie.
Autko już odebrałaś od mechanika?

Obrazek

Aniu -Annes 77 mam żagwiny raczej w dwóch odcieniach żarówiastego różo-fioletu. Nie umiem tego lepiej opisać a aparat nie całkiem chce oddać ich rzeczywisty kolor. ;:185
Jaka była pogoda u Ciebie? U mnie wczoraj łeb urywało a dzis już całkiem znośnie i nawet słonko poświeciło. Obrazek
I oczywiście na dobre powojniki stawiasz! Obrazek

Obrazek

Zobaczcie jaka ja zdolna... Obrazek posadziłam gipsówkę, jak się okazało na lilii... Obrazek Co robić? Co robić?!

Obrazek

Jestem zauroczona limonkowymi, młodymi przyrostami Mrs John Laing. Obrazek

Obrazek

Czereśnia...

Obrazek

I "ptaśki"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój busz

Obrazek

;:131

Kochani ciepłego weekendu Wam życzę. :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Znasz nazwę tych różowych tulipanów ?ptaszki urocze,ja już wszystko wyjęłam jakiś czas temu,zresztą może widziałaś
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorciu to Van Eijk z Biedry. ;:215 Bardzo je lubię.

No to raz jeszcze:

Obrazek

-- 21 kwi 2016, o 21:42 --

Ach Dorciu Twoją biżu oczywiście u Ciebie widziałam. Szczególnie podoba mi się ta kwiecista panna. Dzwoneczek? Elf? Czy jak jej na imię? Nazwałaś ją jakoś?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To kolekcja duszków kwiatowych nazwanych od kwiatów moja to żonkil :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aneczko podczytuję wątek regularnie ale zawsze brakuje czasu na wpis :D
Piękny ten powojnik i rabatki też ładnie się prezentują. O tej porze roku to codziennie coś nowego rozkwita i nas zachwyca.
Ptaśki urocze. Też bardzo lubię różne dodatki ogrodowe zwłaszcza z naturalnych materiałów lub metalu :D Dodają uroku każdemu zakątkowi.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, widzę że biżu wystąpiła na salony ;:215
Te Van Eijki wypatrzyłam u Ciebie w zeszłym sezonie i teraz zachwycam się nimi i u siebie ;:152
Ślicznie wyglądają, tę budowę kwiata mają fajną, taką stożkową i kolor... ;:167
Chyba na jesień upoluję ich więcej ;:108
A ta gipsówka to na jakiej lilii? Jak na OT to zostaw, ona i tak ją przerośnie ;:159
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu jestem i podziwiam. ;:215 Gipsówka będzie mieć podporę z lilii. :) Biżuteria pięknie wygląda w zielonościach. ;:oj Nie ma chętnych na nią, pod waszą nieobecność. U mnie żurawki się trochę pozbierały, ale szału nie ma.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No no..widzę że Ci się więcej ptaków zalęgło na rabatach :lol: . Mam tego kwiatowego też i postawiłam go tymczasowo na studni. Kiedyś dostanie klatkę. Obawiałam się, czy nie zniszczy się po deszczu. Jak myślisz? Oby nam długo służyły :).
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Aniu szkoda mi tej delospery bardzo mi się podobała i tak czekałam na nią z wiosną jakbym czuła,ze coś będzie nie tak :?
Urocze masz te ptaszki, takie mają slodziakowe dziubasy ;:108
Ależ kwitnienie się zapowiada będzie mega kolorowo ;:138
U mnie jaki u Ciebie tez ruszyły z kwitnieniem niskie floksy ja mam biało różowe i jasny fiolecik. Bardzo je lubię szkoda, że nie są z nami cały sezon ;:173
Pozdrawiam i udanego rodzinnego weekendaska życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”