Marysiu Maska dziękuję. Cebulki tulipanów staram się kupować tylko z pewnego źródła. Papuzie źle u mnie rosną, więc ich nie uprawiam.
Narcyzów też rośnie u mnie dużo, o wiele za dużo, bo wiele miejsca zajmują. Na przyszły rok planuję zostawić już tylko po jednej kępce tych najładniejszych.
Lucynko plocczanka w imieniu roślinek dziękuję za pochwały. Serduszka okazałe kwitną u mnie już od dawna, a teraz rozpoczyna kwitnienie s.piękna i wspaniała.
Jacku JacekP tulipan 'Mystic Van Eijk' ma przepiękny, perłowy kolor.
Z moim 'Queen of Night' jest chyba coś nie tak. Wprawdzie kilka lat temu kupiłam go w B.właśnie pod tą nazwą, ale jak słusznie zauważyłeś jego płatki powinny być zaokrąglone i ma to być tulipan późny. Szukałam podobnych tulipanów, ale odmiany w tym kolorze, o ostro zakończonych płatkach nie znalazłam. Twoje oznaczenie jest więc prawidłowe.
Marysiu delosperma tulipany z B.raczej trzeba co roku wykopywać, chociaż nie dotyczy to wszystkich odmian. Mnie jakieś dwa lata temu przećwiczył 'Candy Prince' śliczny, jasnoróżowy tulipan właśnie z B. Kwitł tylko jeden sezon, a w następnym nie było po nim nawet śladu. 'Claudię' mam pierwszy sezon i chyba wykopię jesienią cebulki.
Przetacznik goryczkowaty
Kosaciec SDB 'Little Saphire'
Kosaciec SDB nn
Zaczynają kwitnąć goryczki bezłodygowe
Pigwowiec w pełnym rozkwicie
Tulipan późny
Ukwiecone jabłonie 'Close' i późna nn
Zawilec wdzięczny (grecki)
Serduszka piękna 'Aurora'
Kalina koreańska 'Juddii'
Tulipan Batalinii
Ostatnie kwiaty miłka wiosennego