Zuza! No tak! Zgadzam się z Tobą! Właśnie napisałam Sylwii powyżej nt gwiazdnicy. Jakoś tylko do pokrzyw nie mogę się przekonać. Ale mam zamiast trawnika łąkę i tam to dopiero rośnie! Cały atlas roślin dzikich!
Kasia! To są odmieńcy

Marzena! Oj nie! Nie przytargałabym tego do domu! U mnie samo z ugorów przyszło. Rośnie sobie pod bzem, potem nasiona jedzą ptaki (nie zdążę na suche bukiety zerwać).
Dorotko! Zeszły rok był dla kwasolubów bardzo ciężki! One oprócz kwasu lubią wilgoć i w ziemi i w powietrzu. Letnie upały wykończyły wiele rodków. Ja wzięłam pod opiekę jednego rh od koleżanki. Rośnie pod drzewem więc trochę ma konkurencję co do wilgoci. Ale 2 sezony rósł dobrze, kwitł i miał zielone liście. teraz przedstawia obraz nędzy i rozpaczy. W zasadzie powinnam go wyrwać z korzeniami i wyrzucić do ze złością za płot

Iwona! Ja nawet nie wiedziałam, że takie będą. Mam je wiele lat, a pierwszy raz widzę, ze kwitną! Teraz z roku na rok powinno być lepiej.
Ewa! A jakie są podstawowe?

Mati! Zawilce się znajdą, na pewno. U mnie nie było jakiś czas, bo sie wysiały i zanim były zdolne zakwitnąć, minęły z 2 lata.
Dorotko 71! Nie dam rady ścigać się z ptakami! Zjadają mi te nasiona i zostawiają podzióbane paletki!

Aga! Dziękuję w imieniu zawilców! nie wiedziałam, że wzbudzę nimi czyjąś ciekawość

Zimnawo się zrobiło. Chciałam popołudniami sadzić dalie partiami, ale jak wracam, wieje i marzną mi ręce więc odpuściłam. Może dziś się uda, bo zaplanowałam już pewne miejsca.
Powoli, jedna po drugiej wychodzą byliny, niektóre mają się ku kwitnieniu.
Wysłałam ostatnia paczkę z daliami. Teraz, jak mi coś w ręce zostanie, rozdam z odbiorem osobistym. Czekam tez na ostatnia paczkę zza oceanu. Będzie kilka nowości

fenuł w drugim roku zaczyna przypominać fenkuła