Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16
Re: Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16
A ta brzoza nie rośnie w górę, zawsze jest takiej samej wysokości. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Całkiem wiosennie się u Ciebie zrobiło, Wando. Masz przepięknie wysprzątane rabaty. Tulipany Purissima już sobie zanotowałam - jesienią je sobie kupię, wyglądają bardzo elegancko.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorota71, oj, wcale tej paczki z różami nie rozrywałam w pośpiechu. Wręcz przeciwnie, delektowałam się każdym gestem, żeby przedłużyć sobie tę przyjemność otwierania.
IzabelaS, nigdy, ale to nigdy nie miałam słowika w ogrodzie. U mnie tylko te pospolite: kawki, sójki, sroki, no i kopciuszki. A takiego gościa jak Twój to tylko pozazdrościć. Podobno wygląda bardzo skromnie.
apus, właśnie takie słoneczne różyczki w tym roku kupowałam. Zupełnie inaczej niż kiedyś, gdy cieszyły mnie tylko różowe i białe.
ewelkacha, ja od zawsze uwielbiam brzozy i brzózki, ale los mnie obdarzył dębami. I co na to poradzić? Musiałam je polubić.
tencia, ta róża Gebruder Grimm to jest naprawdę mocarna sztuka. Poczekaj, na pewno wypuści z ziemi. Trzeba trochę cierpliwości. Na razie jeszcze jest czas na wypuszczanie nowych pędów. Ja prawie codziennie mam miłą niespodziankę w tym względzie.
aniap56, a jak tam się ma Twój kilogram tulipanów? Ciekawa jestem bardzo, czy wszystkie zakwitną.
JagiS, oj Jagulko droga, to wcale nie jest tak, że nie ma u mnie badyli i pustych miejsc. Są tak samo jak wszędzie. Tylko ja ich nie pokazuję. Chwalę się wyłącznie uporządkowanymi fragmentami, resztę omijam obiektywem, bo się ich wstydzę. Jeśli chodzi o te wszelkie światłocienie to faktycznie występują u mnie, owszem, owszem. To dzięki wysokim dębom. Mam też kawałki w słońcu, na nich rosną róże. No a w cieniu wiadomo, hosty, żurawki, trochę hortensji, brunnery, pierwiosnki. Nie ma tutaj żadnej tajemnicy, wszystko zwyczajnie. Ale miło mi, że podoba Ci się to moje obejście.
nifredil, jak wspominałam wcześniej jakość sadzonek jest b. dobra. Zobaczymy, jak zakwitną. Na razie pięknie wystartowały. No i rosną, rosną...
rafik, i to w tych brzózkach najbardziej lubię - ich płaczącą formę.
Zresztą wszystkie płaczące drzewka są bardzo malownicze.
silvarerum, teraz bardzo trudno o dobrą odmianę tulipanów, bo najczęściej są tylko jednoroczne. Aż sama jestem mile zaskoczona, że te kwitną już trzeci rok.

IzabelaS, nigdy, ale to nigdy nie miałam słowika w ogrodzie. U mnie tylko te pospolite: kawki, sójki, sroki, no i kopciuszki. A takiego gościa jak Twój to tylko pozazdrościć. Podobno wygląda bardzo skromnie.
apus, właśnie takie słoneczne różyczki w tym roku kupowałam. Zupełnie inaczej niż kiedyś, gdy cieszyły mnie tylko różowe i białe.
ewelkacha, ja od zawsze uwielbiam brzozy i brzózki, ale los mnie obdarzył dębami. I co na to poradzić? Musiałam je polubić.
tencia, ta róża Gebruder Grimm to jest naprawdę mocarna sztuka. Poczekaj, na pewno wypuści z ziemi. Trzeba trochę cierpliwości. Na razie jeszcze jest czas na wypuszczanie nowych pędów. Ja prawie codziennie mam miłą niespodziankę w tym względzie.
aniap56, a jak tam się ma Twój kilogram tulipanów? Ciekawa jestem bardzo, czy wszystkie zakwitną.
JagiS, oj Jagulko droga, to wcale nie jest tak, że nie ma u mnie badyli i pustych miejsc. Są tak samo jak wszędzie. Tylko ja ich nie pokazuję. Chwalę się wyłącznie uporządkowanymi fragmentami, resztę omijam obiektywem, bo się ich wstydzę. Jeśli chodzi o te wszelkie światłocienie to faktycznie występują u mnie, owszem, owszem. To dzięki wysokim dębom. Mam też kawałki w słońcu, na nich rosną róże. No a w cieniu wiadomo, hosty, żurawki, trochę hortensji, brunnery, pierwiosnki. Nie ma tutaj żadnej tajemnicy, wszystko zwyczajnie. Ale miło mi, że podoba Ci się to moje obejście.

nifredil, jak wspominałam wcześniej jakość sadzonek jest b. dobra. Zobaczymy, jak zakwitną. Na razie pięknie wystartowały. No i rosną, rosną...
rafik, i to w tych brzózkach najbardziej lubię - ich płaczącą formę.

silvarerum, teraz bardzo trudno o dobrą odmianę tulipanów, bo najczęściej są tylko jednoroczne. Aż sama jestem mile zaskoczona, że te kwitną już trzeci rok.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Wando, piękny ten brzozowy ażurek
U mnie cebulica też się wysiała, nawet na trawniku rośnie

U mnie cebulica też się wysiała, nawet na trawniku rośnie

- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu jeszczd tylko powiedz, że zrobiłaś dochodzenidm i zgodność odmianowa w tej szkółce jest na naprawdę dużym poziomie, to już sobie ją zapisuję dnw ulubionych.
Sadzonki piękne!
A porządek w Twoim ogrodzie aż mnie onieśmiela.
No i cebulowe jak pięknie się spisują. Super spacerek odbyłam u Ciebie.

A porządek w Twoim ogrodzie aż mnie onieśmiela.
No i cebulowe jak pięknie się spisują. Super spacerek odbyłam u Ciebie.

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Wandziu, ja również zamawiałam róże z tej szkółki. Opinie czytałam dobre, a sadzonki - sama widzisz. Przez miesiąc zadołowane w tunelu i już mają mnóstwo białych korzonków i duże, świeże przyrosty. Mam nadzieję, że nie będzie przymrozków, bo właśnie je wysadzam.
Takie urocze cebulice. Pokazałaś nam zakątki godne naśladownictwa. Obawiam się, że nigdy nie utrzymam mojej powierzchni w takim stanie, zwłaszcza, że jakoś specjalnie się nie staram.
Takie urocze cebulice. Pokazałaś nam zakątki godne naśladownictwa. Obawiam się, że nigdy nie utrzymam mojej powierzchni w takim stanie, zwłaszcza, że jakoś specjalnie się nie staram.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
No i pięknie zrobiło się u Ciebie a kolory nowych nabytków cudowne .Będzie co podziwiać latem .I znowu będzie się działo .Pozdrawiam 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wandziu róże na pewno pięknie zakwitną, dorodne krzaki.
Młode liliowce taki śliczne, szmaragdowy kolor pokazują. Purissima cudnie w słońcu wygląda.
Szczęśliwa jesteś, że możesz nie pokazywać mniej efektownych miejsc na rabatach.
U mnie wszędzie takie, więc nie miałabym co pokazywać. 

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Też mi się wydaje,że szkoda czasu na komasację cebulicy,ona i tak będzie wędrować.Przyznaj,że wszędzie pasuje
Tulipany Purissima mam drugi rok,rzeczywiście godne polecenia 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo dorodne krzaczki różane dostałaś. Parę razy się zastanawiałam nad zakupami w tym miejscu ale jakoś nie nie złożyło.
Tulipany Purissma mam również u siebie. Są ładne ale...myślałam że tulipan White Purissma jest biały a one takie żółtawo kremowe
Pięknie się u ciebie zrobiło, gęsto na rabatach. U mnie puste placki więc nawet nie chce mi się zdjęć robić.
Tulipany Purissma mam również u siebie. Są ładne ale...myślałam że tulipan White Purissma jest biały a one takie żółtawo kremowe

Pięknie się u ciebie zrobiło, gęsto na rabatach. U mnie puste placki więc nawet nie chce mi się zdjęć robić.
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Mi tez bardzo podoba się ta cebulica rozrzucona po ogrodzie
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Też bym nie ruszała tej cebulicy Wandziu, narobisz się, a za rok pewnie będzie to samo
.
Ja tak mam z niezapominajkami, wysiewają się wszędzie, początkowo z nimi walczyłam, ale w zeszłym roku się poddałam i machnęłam ręką. Niech przyroda sama sobie radzi

Ja tak mam z niezapominajkami, wysiewają się wszędzie, początkowo z nimi walczyłam, ale w zeszłym roku się poddałam i machnęłam ręką. Niech przyroda sama sobie radzi

Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
Wandziu, czy ja już chwaliłam twoje zdjęcia ? Piękne są 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu sadzonki bardzo dorodne, niech rosną zdrowo i obsypią się kwiatami od góry do dołu
Muszę w wolnej chwili przejrzeć ofertę z tej szkółki.
Twój wiosenny ogród piękny, pełen kolorów, soczystej zieleni - jednym słowem, urzekający

Muszę w wolnej chwili przejrzeć ofertę z tej szkółki.
Twój wiosenny ogród piękny, pełen kolorów, soczystej zieleni - jednym słowem, urzekający

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witam
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak dawno nie było Mnie pod dębem.
Teraz jestem i nadrabiam

Nie bardzo rozumiem dlaczego tak dawno nie było Mnie pod dębem.

Teraz jestem i nadrabiam