Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Pięknie kwitną Twoje drzewka, Marysiu ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,u mnie właśnie przestało padać ,wiec czas do ogrodu,zaczęłam robić wystawę i idę kontynuować ,paczki jeszcze nie wszystkie ,ale jutro i pojutrze dokończę ,bo takie mam terminy,żeby na weekend dojechały, u mnie zimno się zrobiło,ale co tam odpowiednio się ubiorę i do roboty, czas fajny na takie sadzenie ,bo słońce nie powoduje więdnięcia roślin,wiatru też nie ma ,więc trzeba jak najwięcej zrobić ,pięknie zakwitła u Ciebie owocówka ,u mnie też,na skalniaczku też piękności Ci kwitną ,pozdrawiam i fajnego popołudnia ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Skalniaki pomału budzą się Twój to jest wielki i cudnie zarośnięty, mój stracił wiele roślinek ale widzę że zaczynają odbijać.
A tarnina kwitnie i chłodno jest. Sprawdza się to. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!

Krysiu u mnie po kiepskim poranku było nie brzydki dzień, ale strasznie zimny ;:oj Zrobiłam sobie wolne :heja Może ja też posadzę dalie, chociaż mam kilka w doniczkach i dopiero jednak pokazuje oznaki życia. Pozdrawiam ;:168

Julciu może nie tyle cieplej co kilka razy padało i wtedy szybciej wszystko się zieleni Obrazek Taka złośliwość pogodowa ;:168

Dorotko jeszcze trochę i wszystko się zazieleni i rozkwitnie, bo musi ...i bociany zasiedlą gniazdo Obrazek Z tego co wiem to Ty poszłaś w staw, w wodę :wink: Uważaj podczas pielenia skoro tak pielisz do czysta ;:306

Danusiu taki miałam zamiar, ale przez okno widać było ładny dzień a w ogrodzie zimny dzień :;230 Raczej ograniczyłam wyjścia do ogrodu Obrazek

Agatko bardzo wygodna jest taka szklarenka, estetyczna tylko to tak wciąga że ja już mam dwie ;:306

Elu ja nie pracuję więc czas należy do mnie Obrazek . Ogród przy domu spełnia inną rolę wyskakuję co chwilę po coś zielonego do serka czy po prostu się przejść i posprawdzać co w ogrodzie ;:306 Skalniak uporządkujesz jak pojedziesz na weekend majowy ;:131 Ściskam ;:168

Iwonko dzielna jesteś, ja nie poświęcałam się i nie chciało mi się cieplej ubierać ;:222 U mnie ok. 10 st ale wiatr przejmujący ;:168

Aguś ale najbardziej lubię jak kwitną jabłonie ;:167

Martusiu u mnie po południu nie padało, ale zimnica straszna, masz rację sadzonki w taką pogodę najlepiej robić! Tylko uważaj na siebie. Zamiast pracować w zimnym ogrodzie poszliśmy do sąsiada na pogaduchy. Napalili ta w piecu że potem musiałam zrobić w ogrodzie kilka rund żeby normalnie oddychać :;230 Miłego wieczoru i słoneczka na jutro ;:196

Misiu faktycznie, mądrości ludowe sprawdzają się ;:oj Skalniak ma sporo zimozielonych roślin więc cały czas wygląda ładnie. Niestety bokiem przylega do ogrodzenia i od sąsiada idą mi chwasty więc praca mnie czeka Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dobry wieczór, Marysiu ;:196
Wróciłam do żywych. :tan
Dużo mam zaległości na FO, również u Ciebie. Starałam się trochę je ogarnąć i muszę stwierdzić, że skalniak u Ciebie prezentuje się okazale, a i drzewa owocowe dają czadu. ;:63 ;:63 ;:63
Ja też kocham kwitnące jabłonie i już nie mogę się doczekać ich kwiatów. ;:204
Przez chwil parę byłam dziś na działce, ale było tak zimno, że szybko zwiałam do domu. ;:224
Dobrej nocy, Marysiu. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko ;:168
Goście gośćmi, ale żeby nawet nie wejść na FO....podziwiam :D
Ubrałam czołówkę i poszłam do tunelu okryć rośliny, bo zobaczyłam w prognozie nad ranem 1 st ;:oj a wczoraj tego nie było ;:223 już jest poniżej 5 bo chuch widać ;:224 Ciekawa jestem jak przetrwają noc ;:oj I jak drzewa owocowe to przeżyją, bo pewnie będzie jeszcze zimniej ;:131
Zaległościami się nie przejmuj tylko pruj do przodu ;:196 Dobrej nocy ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Ja cały dzień na działce , w nocy padało ale z rana się rozpogodziło tylko że było zimno .
Wczoraj sprawdzałam pogodę i nic nie pokazywali ani nie mówili o przymrozkach a dzisiaj - kurcze szkoda jak nam zmrozi :(
Dobrze że masz blisko i możesz lecieć pookrywać swoje sadzonki ciekawe jak moje przeżyją ??
Spokojnej i ciepłej nocy bez przymrozków życzę i na jutro ;:3 ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Marysiu, jestem podglądaczem , wieczorem tylko czytam i ;:19 , Nie wiem gdzie tak pędzę,nie mam w sobie pracoholika to lata dają znać o sobie.
Głowa pełna planów, tylko z wykonaniem nie idzie w parze. ;:7 szkoda że doba nie ma 48 godzin. Podziwiam Twoje fotki dalej ścieżka mnie zastanawia dokąd prowadzi :?: ;:196 ;:167 ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Teraz na termometrze 0st., wieczorem zapaliłam znicze w mini szklarence i wszystko jest ok, niestety przychodzi najgorszy okres do przetrwania. Pamiętam w którymś roku, nie przymrozek a regularny mróz 28-29 maja. Marysiu dzisiaj skręcam tą podwyższaną grządkę. Sąsiadka posiała już fasolkę szparagową, więc siać już czy jeszcze nie???
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu :wit
Jest słońce więc było w nocy zimno, a w dzień będzie cieplej :D Raniutko było +4 więc mam nadzieję że w tunelu rośliny przetrwały. Jedynie mam obawy, bo kobea stała na tarasie przytulona do szklarenki...nie mieści się w niej na wysokość ;:223

Tereniu nie było u mnie minusowej temperatury więc pewnie u Ciebie szczególnie na miejskiej działce też nie było bo na tej drugiej to jest bardziej otwarty teren? a może się mylę?
Ja też sprawdzałam w weekend pogodę w paru miejscach ale sprawdzalność tej długoterminowej jest kiepska to zmieniaj codziennie :shock:
Dobrego dnia żadnych przymrozków i słońca życzę ;:196

Irenko rzeczywiście coś Cię gna ;:65 Może wcześniej wychowywałaś dzieci, prowadziłaś dom i nie mogłaś sobie pozwolić na rozwijanie zainteresowań to teraz nadrabiasz ;:168
Moje ścieżki nie są zagadkowe, ogród długi wąski czyli ścieżka prowadzi albo do ogrodu albo z ogrodu ;:306

Iwonko nie kupiłam zniczy, ale jakiś dobry duszek mnie natchnął i wczoraj utkałam folię w moim tunelu. Wiatry poszarpały folię na drzwiach i oknie to wymieniłam na nową i utkałam jeszcze takie pęknięcie na bocznej ścianie. Na następną wiosnę chcę kupić nowe pokrycie gotowe, a widziałam jakieś wzmocnione :D Okrycie włókninami mam nadzieję, że też coś dało. Zajrzałam rano to wygląda to nieźle :D
Ja pamiętam chyba dwa lata temu przymrozki 18 maja takich późnych jak Ty piszesz nie pamiętam u nas, a są to daty dla mnie ważne :wink:
W moich stronach fasolkę sieją tradycyjnie 4 maja i jak też tak sieję, bo teraz trochę wcześnie i jak jest zimno to i tak nie wzejdzie. Próbować jednak można a nuż.... Ciepłego i miłego dnia ;:168

Chwilę po wschodzie!

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit wstało słonko, wstałam i ja, dziś przerwa w działkowaniu, na rezonans jadę, a godzina późna, więc dzień rozbity cały. Na dziś u nas deszcz zapowiadają, wieje zimny wiatr, to pewnie i tak bym wiele nie porobiła, może jutro będzie cieplej. Wiesz tak sobie myślę, a może to wcześniej ogrodniki przyszli, bo słyszę że tarnina kwitnie, a ona kwitnie właściwie w okresie ogrodników, czyli w maju najczęściej, coś się pokręciło, to może i z ogrodnikami się pokręciło. Iwonka chce fasole sadzić, u nas sadzi się fasolkę tak jak ogórki 8 maja, właśnie przez tych ogrodników, a teraz to już sama nie wiem :?: U Ciebie słonko, więc fajnego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, niema wyjścia, rośliny w tunelu okrywaj agro.i czekaj na ładną pogodę. Moje też nie mają lekko, ale nie będę się z nimi nosiła bo żal mi mojego kręgosłupa. Już się wycierpiałam dosyć. Teraz wyszło piękne słońce ale lodowaty wiatr wieje. Mówią że nie ma złej pogody tylko nieodpowiednie ubranie. Zakładam zaraz kurtkę i pomykam do ogrodu.
Pogodnego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie Moje Drogie Szczecinianki! ;:4

Iwonko już wczoraj walczyłaś na działce w zimnie to dzisiaj się wygrzej ;:168 Pamiętasz śliwki co przywiozłaś do nas latem. Dwie pestki wykiełkowały i ciekawa jestem co z tego wyrośnie :D Pomyślnych wyników ;:196

Danusiu po przepikowaniu niektórych siewek nawet nie ma co marzyć o kursowaniu z nimi do domu i z powrotem. Muszą jakoś przetrwać :shock: Otóż to ubrać trzeba się ciepło i w ogród, bo pracy moc :heja I ja Ci życzę dobrej aury :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, to ciekawa i ja jestem ;:oj , ale fajnie ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Dzień dobry, Marysiu!
Widzę u Ciebie słonko wychylające się zza chmur. U mnie niebo zachmurzone, wieje zimny wiatr i na termometrze ok. 7*. Tylko. ;:222
Wczoraj zmarzłam i do dzisiaj jeszcze się nie rozgrzałam, mimo że w domku cieplutko. Myślę, że się troszkę przeziębiłam. ;:202 Muszę dzisiaj odsiedzieć w mieszkaniu cały długi dzień. ;:224 Trudno, choć nie jest aż tak przykro z uwagi na pogodę.
Czytam, że walczysz z groźbą przymrozków. Dobrze że mój balkon znajduje się wysoko. ;:333 Dzięki temu przymrozek nie zagraża moim sadzonkom. ;:185
Jeśli miałyby to być przyśpieszone ogrodnikowo - zośkowe mrozy, to nie miałabym nic przeciwko temu, ale nie sądzę, by tak było. ;:185 Ciut za wcześnie. :roll:
Miłego dnia, Marysiu. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”